חובבת מוסיקה
New member
מסעדת הציידים DOBA בנתניה
"יש לי קרייבינג מטורף לבשר", אמרתי לחברתי הצמחונית וידעתי שזה יביא לגל התנגדויות מצדה. לא, זה לא שהיא מנסה לגמול אותי מההרגל הקרניבורי שלי, היא פשוט לא אוהבת לאכול במקומות שהם רק בשר, מעניין למה. אך, בכל זאת, זו חברה טובה שכבר התרגלה להשתוקקויות שלי לאוכל, שהן בדרך כלל, מה לעשות, בשריות. אולם הפעם תגובתה הייתה שונה. "אני מכירה מסעדת בשרים מעולה", אמרה, "שגם לצמחונים יש שם מבחר מנות לא מבוטל." לא האמנתי שסוף-סוף נאכל יחד את המאכלים האהובים על כל אחת מאיתנו, באותו מקום ממש. אני, כמובן, סקפטית לגבי כל מסעדה שהיא חדשה עבורי, אבל מסעדת DOBA שבאיזור התעשיה החדש בנתניה מפתיעה לטובה, כמה וכמה פעמים. מסתבר שבכל יום חמישי מנגנות בה להקות ג'ז שונות, ללא תשלום נוסף. האווירה ביתית ורומנטית בו זמנית - אור הנרות ועיצוב הציידים המיוחד, שהזכיר לי את הביקור בצ'כיה וקרואטיה, על הקירות תלויים ראש צבי וכבש, רובים, חץ וקשת, וכלי נשק עתיקים אחרים, מוזיקת הג'ז הנעימה יוצרת מיד רצון להיכנס, לשבת, להירגע ולבדוק מה יש בתפריט. אנחנו התחלנו את החוויה שלנו בדובה עם שליש בירת קוזל כהה טריה מהחבית תוצרת צ'כיה, מתוך מבחר בירות צ'כיות, גרמניות, איריות ועוד, שהומלצה לנו על ידי המלצר האדיב. די במהרה הגיעו מנות הפתיחה. מטבל גבינה וביצים צ'כי, שהלך מצויין עם הבירה, היה פיקנטי מעט, וכשאני אומרת "מעט", הכוונה היא באמת למעט. המטבל הגיע עם צנימים פריכים ומעוררי תיאבון. חציל "ווילאג" ברוטב טחינה, אף הוא פיקנטי בדיוק במידה הנכונה לחך אשכנזי מעודן, חוסל בשלמותו. לאחר מכן הגיע תורן של צדפות גדולות שהזמינה חברתי, היישר מניו-זילנד, ברוטב שנמס בפה ורק רומז למה שיבוא אחר כך. אך מסמר הארוחה היה, ללא ספק, הבשר. בשר כזה לא מוצאים בכל מקום, אפילו כזה המכריז על עצמו כמתמחה בבשר משובח. פילה "DOBA", פילה מבשר לבן (טוב, הבנתם כבר שהמסעדה לא כשרה, עם כל היתרונות שבזה), המושרה במרינדת תבלינים מיוחדת במשך כמה ימים ועשוי על הגריל, היה פשוט מעולה. גם נקניקיות הבית השונות, העשויות במקום, עם כרוב כבוש בסגנון צ'כי, חמות-חמות על המחבת, וגם סטייק האנטריקוט מבשר שור, הרך להפליא, הם פשוט תאווה לחך, לעיניים ולשאר החושים. ואולם המנה האולטימטיבית עבורי הייתה אסאדו בקר עסיסי, אשר כשמו כן הוא – עסיסי מאוד, נמס בפה, התמוגגתי עליו והתפללתי שהתענוג הזה לא ייגמר לעולם. מבחר הקינוחים העשיר קרץ לנו מאוד, אך למשהו מתוק כבר לא נשאר מקום (הייתם מאמינים?), אז את המתוקים תצטרכו לבדוק בעצמכם. והמחירים? כן כן, זו גם אחת ההפתעות לטובה, לא גבוהים בכלל ביחס לתמורה המצויינת שקיבלנו. ומה הסוד של הטעם הכל כך טוב של הבשר? תערובת תבליני ציידים ועתיקת יומין, שעל שמה נקראית המסעדה, על שם עיירה קטנה בהונגריה. המתכון הסודי מועבר מדור לדור ומורכב מ-9 סוגים של צמחים ותבלינים שונים. טוב, סוד או לא סוד, אבל אני לכאן עוד אחזור, לטעום את שאר מנות הבשר הנפלאות. ומה שחשוב לא פחות, והחברה הצמחונית הייתה אף היא מרוצה וסימנה את DOBA כמקום ידידותי גם לאוכלי פירות הים והצמחים, למרות היותו בשרי בקונספט. www.doba.co.il
"יש לי קרייבינג מטורף לבשר", אמרתי לחברתי הצמחונית וידעתי שזה יביא לגל התנגדויות מצדה. לא, זה לא שהיא מנסה לגמול אותי מההרגל הקרניבורי שלי, היא פשוט לא אוהבת לאכול במקומות שהם רק בשר, מעניין למה. אך, בכל זאת, זו חברה טובה שכבר התרגלה להשתוקקויות שלי לאוכל, שהן בדרך כלל, מה לעשות, בשריות. אולם הפעם תגובתה הייתה שונה. "אני מכירה מסעדת בשרים מעולה", אמרה, "שגם לצמחונים יש שם מבחר מנות לא מבוטל." לא האמנתי שסוף-סוף נאכל יחד את המאכלים האהובים על כל אחת מאיתנו, באותו מקום ממש. אני, כמובן, סקפטית לגבי כל מסעדה שהיא חדשה עבורי, אבל מסעדת DOBA שבאיזור התעשיה החדש בנתניה מפתיעה לטובה, כמה וכמה פעמים. מסתבר שבכל יום חמישי מנגנות בה להקות ג'ז שונות, ללא תשלום נוסף. האווירה ביתית ורומנטית בו זמנית - אור הנרות ועיצוב הציידים המיוחד, שהזכיר לי את הביקור בצ'כיה וקרואטיה, על הקירות תלויים ראש צבי וכבש, רובים, חץ וקשת, וכלי נשק עתיקים אחרים, מוזיקת הג'ז הנעימה יוצרת מיד רצון להיכנס, לשבת, להירגע ולבדוק מה יש בתפריט. אנחנו התחלנו את החוויה שלנו בדובה עם שליש בירת קוזל כהה טריה מהחבית תוצרת צ'כיה, מתוך מבחר בירות צ'כיות, גרמניות, איריות ועוד, שהומלצה לנו על ידי המלצר האדיב. די במהרה הגיעו מנות הפתיחה. מטבל גבינה וביצים צ'כי, שהלך מצויין עם הבירה, היה פיקנטי מעט, וכשאני אומרת "מעט", הכוונה היא באמת למעט. המטבל הגיע עם צנימים פריכים ומעוררי תיאבון. חציל "ווילאג" ברוטב טחינה, אף הוא פיקנטי בדיוק במידה הנכונה לחך אשכנזי מעודן, חוסל בשלמותו. לאחר מכן הגיע תורן של צדפות גדולות שהזמינה חברתי, היישר מניו-זילנד, ברוטב שנמס בפה ורק רומז למה שיבוא אחר כך. אך מסמר הארוחה היה, ללא ספק, הבשר. בשר כזה לא מוצאים בכל מקום, אפילו כזה המכריז על עצמו כמתמחה בבשר משובח. פילה "DOBA", פילה מבשר לבן (טוב, הבנתם כבר שהמסעדה לא כשרה, עם כל היתרונות שבזה), המושרה במרינדת תבלינים מיוחדת במשך כמה ימים ועשוי על הגריל, היה פשוט מעולה. גם נקניקיות הבית השונות, העשויות במקום, עם כרוב כבוש בסגנון צ'כי, חמות-חמות על המחבת, וגם סטייק האנטריקוט מבשר שור, הרך להפליא, הם פשוט תאווה לחך, לעיניים ולשאר החושים. ואולם המנה האולטימטיבית עבורי הייתה אסאדו בקר עסיסי, אשר כשמו כן הוא – עסיסי מאוד, נמס בפה, התמוגגתי עליו והתפללתי שהתענוג הזה לא ייגמר לעולם. מבחר הקינוחים העשיר קרץ לנו מאוד, אך למשהו מתוק כבר לא נשאר מקום (הייתם מאמינים?), אז את המתוקים תצטרכו לבדוק בעצמכם. והמחירים? כן כן, זו גם אחת ההפתעות לטובה, לא גבוהים בכלל ביחס לתמורה המצויינת שקיבלנו. ומה הסוד של הטעם הכל כך טוב של הבשר? תערובת תבליני ציידים ועתיקת יומין, שעל שמה נקראית המסעדה, על שם עיירה קטנה בהונגריה. המתכון הסודי מועבר מדור לדור ומורכב מ-9 סוגים של צמחים ותבלינים שונים. טוב, סוד או לא סוד, אבל אני לכאן עוד אחזור, לטעום את שאר מנות הבשר הנפלאות. ומה שחשוב לא פחות, והחברה הצמחונית הייתה אף היא מרוצה וסימנה את DOBA כמקום ידידותי גם לאוכלי פירות הים והצמחים, למרות היותו בשרי בקונספט. www.doba.co.il