מסעדת טרנטינו בראשל"צ
אתמול הלכנו לסרט Looper בראשל"צ (אגב - מומלץ. הסרט, לא בהכרח ראשל"צ...), והחלטנו לנצל את ההזדמנות ולנסות סתם אחת מהמסעדות המקומיות, אפילו אחת שעדיין אין עליה המלצות או קטילות - טרנטינו (TaranTino), במתחם "יס פלאנט" בראשל"צ.
טו מייק א לונג סטורי שורט, הציון הסופי שלנו הוא 2.5/5.
אז ככה... חיפשנו מסעדה במתחם החדש בראשל"צ, ליד הסופרלנד והשפד"ן, ובגלל שרצינו משהו קליל יחסית, הפור נפל על "טרנטינו", מסעדה איטלקית. חיפוש קל באינטרנט העלה שמדובר על מסעדה שלישית ברשת, כזו שאפילו אתר משלה עדיין אין לה.
ניסיון להתקשר למסעדה בהתאם למספר שבאתר כדי להזמין מקום גרם לתקלה ראשונה - מסתבר שהמספר שבאתר מוביל דווקא למסעדת "בלאק" באותו מתחם. פעם ראשונה שאני רואה מסעדה שמפנה מתקשרים אל המתחרים שלה, כל הכבוד על הפרגון...
אולי היינו עושים בשכל אם היינו מבינים את הרמז, אבל האסימון לא נפל, והחלטנו שמאחר וכנראה שאף אחד לא יכול להזמין מקום טלפוני בטח יהיה מקום. לכן הגענו לשם אחרי הסרט, ואכן היה מקום לשבת, למרות שלאחר שהגענו המקום התמלא.
המלצרית שהושיבה אותנו (ענתה לשם "בר", כמדומני) היתה מאוד נחמדה, ובאופן כללי קיבלנו ממנה שירות טוב מאוד.
האוכל, לעומת זאת, כבר היה סיפור אחר לחלוטין...
החלטנו לחלוק פיצה כמנה ראשונה, ולאכול פסטות קלילות יחסית למנה עיקרית.
בעצת המלצרית הזמנו כמנה ראשונה "פיצה סביח" (53 ש"ח), שלמעשה לא ממש היתה פיצה אלא בצק פיצה שעליו עגבניות קצוצות, קוביות חציל, פטרוזיליה, ביצה מגוררת וטחינה. מרכיבי הפיצה היו טריים, אבל השילוב כולו הסתבר כגימיק שאינו מחזיק לאורך זמן (או לפחות במעבר מהכיתוב בתפריט למנה על השולחן). בצק הפיצה היה דק ופריך, אבל מרבית המרכיבים הונחו עליו לאחר אפייתו, כך שהמנה כולה היתה קרה מטמפרטורת הסביבה (נכון, היה חם אתמול בערב) ואכזבה אותנו.
למנות עיקריות הזמנו רביולי תרד וריקוטה (הום מייד, מסתבר) ברוטב שמנת (61 ש"ח). הרביולי היה סביר, נעשה אל-דנטה, למרות שהמילוי לא הסגיר יותר מדי תרד. הרוטב, לעומת זאת, היה מעט מלוח מדי, ובסיום הארוחה הותיר טעם מוגזם של עודף מליחות.
מנה עיקרית שנייה היתה פפרדלה אספרגוס (63 ש"ח). מנה זו היתה מאכזבת למדי, מאחר והרוטב היה יבש (קצת תנערו את הפסטה עם הרוטב מיד לפני ההגשה, בחייכם!), והמרכיבים לא התחברו זה עם זה. הרוטב הורכב מחזה אווז, מספר גבעולי אספרגוס והמון אפונה ירוקה. האפונה הרגישה כמו סנפרוסט-לשעבר, ובהתאם היתה קמחית ומציקה, האספרגוס בושל יתר על המידה, והמשיך להתבשל במנה החמה עד שהסתמרטט לחלוטין עד שסיימתי לאכול. חזה האווז נראה כמו קוביות שנחתכו מנקניק כלשהו. שלושת מרכיבים אלו ניסו להתחבר באמצעות שמן זית ויין לבן, בהצלחה מועטה ביותר. בסך הכל זו מנה גימיקית, שמנסה לשלב רכיבים "יוקרתיים" בלי להצליח להניב מנה מוצלחת.
המסעדה עצמה מעוצבת בצורה נעימה, משקיפה אל האגם המלאכותי שבמתחם, עם כיסאות נוחים ושירות טוב.
בסך הכל, חוויה קולינרית מפוקפקת, שהשירות הטוב והאווירה הנחמדה לא הצליחו להציל.
ונעבור לציונים:
אוכל: לא להיט בכלל 2/5
שירות: טוב מאוד 4/5
אווירה: נחמדה 3.5/5
מחיר: סביר למסעדה איטלקית סטנדרטית, עסקה פחות טובה כשמדובר באוכל שאיננו מוצלח. 3.5/5
ציון סופי: 2.5/5
אתמול הלכנו לסרט Looper בראשל"צ (אגב - מומלץ. הסרט, לא בהכרח ראשל"צ...), והחלטנו לנצל את ההזדמנות ולנסות סתם אחת מהמסעדות המקומיות, אפילו אחת שעדיין אין עליה המלצות או קטילות - טרנטינו (TaranTino), במתחם "יס פלאנט" בראשל"צ.
טו מייק א לונג סטורי שורט, הציון הסופי שלנו הוא 2.5/5.
החלטנו לחלוק פיצה כמנה ראשונה, ולאכול פסטות קלילות יחסית למנה עיקרית.
למנות עיקריות הזמנו רביולי תרד וריקוטה (הום מייד, מסתבר) ברוטב שמנת (61 ש"ח). הרביולי היה סביר, נעשה אל-דנטה, למרות שהמילוי לא הסגיר יותר מדי תרד. הרוטב, לעומת זאת, היה מעט מלוח מדי, ובסיום הארוחה הותיר טעם מוגזם של עודף מליחות.
מנה עיקרית שנייה היתה פפרדלה אספרגוס (63 ש"ח). מנה זו היתה מאכזבת למדי, מאחר והרוטב היה יבש (קצת תנערו את הפסטה עם הרוטב מיד לפני ההגשה, בחייכם!), והמרכיבים לא התחברו זה עם זה. הרוטב הורכב מחזה אווז, מספר גבעולי אספרגוס והמון אפונה ירוקה. האפונה הרגישה כמו סנפרוסט-לשעבר, ובהתאם היתה קמחית ומציקה, האספרגוס בושל יתר על המידה, והמשיך להתבשל במנה החמה עד שהסתמרטט לחלוטין עד שסיימתי לאכול. חזה האווז נראה כמו קוביות שנחתכו מנקניק כלשהו. שלושת מרכיבים אלו ניסו להתחבר באמצעות שמן זית ויין לבן, בהצלחה מועטה ביותר. בסך הכל זו מנה גימיקית, שמנסה לשלב רכיבים "יוקרתיים" בלי להצליח להניב מנה מוצלחת.
המסעדה עצמה מעוצבת בצורה נעימה, משקיפה אל האגם המלאכותי שבמתחם, עם כיסאות נוחים ושירות טוב.
בסך הכל, חוויה קולינרית מפוקפקת, שהשירות הטוב והאווירה הנחמדה לא הצליחו להציל.
ונעבור לציונים:
אוכל: לא להיט בכלל 2/5
שירות: טוב מאוד 4/5
אווירה: נחמדה 3.5/5
מחיר: סביר למסעדה איטלקית סטנדרטית, עסקה פחות טובה כשמדובר באוכל שאיננו מוצלח. 3.5/5
ציון סופי: 2.5/5