מסעדת כרמלה בנחלה = נ פ י ל ה

מסעדת כרמלה בנחלה = נ פ י ל ה ../images/Emo256.gif

בתים ישנים עושים לי את זה.....כאלה עם קשתות מעוגלות ועמודים שנבנו בתחילת המאה ונושאים בתוכם זכרונות נוסטלגיים . ואם חבויה בתוכם פנינה קולינרית , אני חייבת אבל חייבת לאכול שם. האיש שלי תמיד מלגלג עלי שאני מתרשמת מהחיצוניות של המסעדה , לפני שאני בודקת את התפריט ....אבל מלשות ....כזו אני...אוהבת בתים עם נשמה.
אז בכל פעם שעברתי בסביבות נחלת בנימין , הייתי מעיפה מבט בבית בו שוכנת מסעדת כרמלה בנחלה , והבטחתי לעצמי שבהזדמנות הראשונה נכנס לאכול שם , מה עוד שהשף דניאל זך זכה לתשבוחות מפה ועד פריז על האיכות, על התפריט, על חמרי הגלם הטריים והמעולים אותם הוא רוכש מהשוק הצמוד. השבוע ארחתי תיירת ישראלית שגמעה בשקיקה את העיר ללא הפסקה למרות החום הכבד, התמוגגה מהסיילים בעזריאלי, מלאה שקיות עם מציאות בשוק בצלאל ופלטה אנחות תענוג במדרחוב של נחלת בנימין למראה כל דוכן של אמן , עד שבפינת רחוב רמב"ם כרעה תחת נטל השקיות. מיד זיהיתי חלון הזדמנויות כמו שנאמר, אפשרות לשלב ארוחה ממלכתית עם אופציה להתרגעות, ובהנף יד פתחתי את הדלת של מסעדת כרמלה בנחלה,כמי שהגיעה לארץ המובטחת. שעת צהריים , 39 מעלות בחוץ, התיישבנו והתייבשנו עד לבואו של המלצר. שרות איטי ? מפיתום שרות רדום , הוא המינוח המדוייק לרמת השרות שהפגינו 2 הזכרים הצעירים שהיו שם ושרתו חצי מסעדה ריקה. קנקן המים נחת על השולחן אחרי מחצית השעה התפריט מצומצם ביותר גם תפריט העסקיות וגם התפריט הרגיל הסלטים עשויים רק מעלים ירוקים בואריציית רוטב זו או אחרת . "קרבה לשוק" "חמרי גלם טריים" בשביל שקית עלי ארגולה או רוקט לא צריך לבנות מסעדה ליד השוק . צרופי מלפפונים עגבניות ויתר ירקות העונה בהם משופעת ארצנו ושוק הכרמל במיוחד הם כנראה בגדר מד"ב ומהווים טרחה ,ולמה לטרוח אם אפשר למכור קערה ענקית בתוכה חופן עלים ירוקים קצוצים דק עם גרגרי חול ומעל מעט שקדים קצוצים. הנפנו את היד עד שהתעייפה, שרות רדום אמרנו? הגיע המלצר....... התיירת : הסלט מלא בחול חמוץ יתר על המידה ואי אפשר לאכול ...תטעם בבקשה....... מלצר: ( עיניים פתוחות לרווחה) באמת...תיכף אני אברר..... אחרי רבע שעה , הגיעה מנהלת המשמרת - הבנתי שיש בעיה אתן רוצות שנחליף לכן את הסלט? - אני: רצוי - איזה סלט אתן רוצות? - אין הרבה אפשרויות הרי כל הסלטים שלכם עשויים אותו דבר וללא ירקות -כן, נכון עוד המתנה של רבע שעה והגיע סלט עשוי הפעם מארגולה עם כמה חתיכות אפרסק קלוי , שוב קערה ענקית בגודל חצי שולחן ובפנוכה חופן סלט מררררררר - אין לי כח אמרה התיירת ,תעזבי......עזבנו בעיסקית של כרמלה משלמים על פי המנה העיקרית הזמנו דג דניס בפלצנטה וכמנה ראשונה פטה כבד וסלט אחד על הסלט הבלתי אכיל ויתרנו כאמור מנת הפטה המינאטורית הוגשה עם כמה פרוסות לחם וקערית חמאה ומלח גס , ביס אחד וזהו ההמתנה לדג ארכה כשעה!!!!!!! הגיעו 3 חתיכות של דג , כנראה מהפגייה של האקווריום עם דגי הדניס , על מצע פירה דקיק עם נגיעות רוטב ירקרק ...אוח...כמה שאני אוהבת את הפלצנות הזותי של המילה "נגיעות"......ראבק' תעמדו מאחורי התפריט כפי שצריך , ואם חתוב דג ..תגישו דג! ואם חתוב מצע פירה אל תושיבו את הקונסטרוקציה המינאטורית הזו במחיר של 96 שקלים לארוחה עיסקית
בצהרי היום, על איזה מריחה של תפוח אדמה עם "נגיעות" . קינוחים לא כלולים ב"עיסקית המשתלמת" של כרמלה בנחלה, ורק המבנה הארכיטקטוני היפהפה עם המרצפות המצויירות הווה נחמה לאותה ארוחה חסרת טעם , השראה או מה שתרצו. -היינו צריכות לשלם ולעזוב אחרי הסלט הראשון , אמרה התיירת את צודקת, עניתי בעצב , בעיקר בשל הציפייה הגדולה וגודל האכזבה
 
יקרתי ../images/Emo24.gif

אם בשביל 96 ש"ח קבלת
כל כך משמעותי לחיים היה שווה את ה
מבטיחה פיצוי הולם מחר
 
אני חושבת שאלך להזמין אלי את השף לשבת

יקירה......
מה אני תגיד לך........צללתי לארבע שעות לארץ החלומות ושם סיירתי בהמון בתים פתוחים .......
אני זוכרת שעמדתי על סולם גבוה מאד והנוף סביבי היה עוצר נשימה!!!! אני לא יודעת מה סולם מסמל , כנראה נקודת השקפה חדשה על החיים ועל מסעדות בפרט....
יאללה נלך להתארגן ...מבטיחה לך בקרוב ובלי נדר חוויה מתקנת
1000X
 

kdr

New member
טעות בפרוש השם

לפי התאור שלך, מגישים שם אוכל לאוכל. מקום שמגיש ירק ומים נקרא אצלי במקרה הטוב "רפת" או "דיר". בממלכת הסלמון - נורבגיה נפלתי עם מנת דג. בערב הראשון נכנסנו למלון "ריץ", היו לי זכרונות טובים מקפה ריץ האגדי בחיפה, הזמנו דג, מה קיבלנן ? 2 פרוסות עם רוטב בלתי מזוהה. שייכנו את זה לאי הבנתנו בשפה, אכלנו מרעב וזהו, יתר הארוחות היו במסעדה סינית. לגבי מסעדות עם מנות בשמות מפוצצים וצלחות ענק, למדתי שלא להתקרב, אני מסתכל לצלחות הסועדים 10 שניות, זה מראה בדרך כלל את שביעות הרצון. כשאני מקבל תפריטים (אני מזמין קייטרינג לפעמים בעבודה) וכתוב שם "נגיעות" או משהו בסגנון, ההצעה לא מודפסת אפילו, כאשר הם מתקשרים לברר, אני מסביר שאנחנו רוצים אוכל, לא נגיעות, בשביל נגיעות אפשר ללכת לשוק.
 
האגרה והתמורה במסעדות נושא לדיון ../images/Emo41.gif

שלא ישתמע מהפוסט שארוחה במסעדה מתורגמת אצלי לגודל המנה בצלחת. נהפוך הוא.... מבחינתי לאכול במסעדה , זו בעיקר חגיגה קולינרית האמורה לעבוד על כל החושים, במיוחד בלכתי למסעדת שף. הרי אוכל בסיסי וטוב יש לי בבית. ויעידו מכריי המסתובבים כאן וברחבי הנט, שאחד מחלומותי , לפתוח מסעדה. הקצף יצא על הפער בין הכתוב בתפריט ובאתר המסעדה המתיימרת להיות, לבין מה שמוגש בפועל ועליו אנחנו הפראיירים משלמים. כי מי רוצה לצאת פראייר? כשאני משחזרת את התחושה אחרי ששלמתי ועוד השארתי תשר, אני מרגישה עלבון . כשאני רוצה לאכול פלאפל אני הולכת לדוכן כשאני מחפשת מסעדת פועלים אני מוצאת אותה באיזורי תעשיה וכשאני הולכת למסעדת שף ויודעת שאשאיר סכום גבוה מהממוצע אני מצפה שאותו שף , יהיה מודע לרמת האוכל לטיבו ואיכותו , ולא ימרח אותי במילים מפוצצות במקום ארוחה. לקצוץ חבילה פטרוזיליה שעליה לא נשטפו, החול גורס את השיניים, ועליה לשפוך לימון בכמות מסחרית זה לא יכול להקרא סלט ...צ'טערת.... שף אמור לטעום את המנות לבדוק שעלי הארגולה למשל לא מרים והתבול נכון ומדוייק. זלוף של כמה טיפות ירוקות על מריחה דקיקה של תפוח אדמה מעוך, לא יכול להקרא נגיעות חציל על מצע פירה זנבנבון של דגיג מטוגן לא יכול להקרא דג וכו' וכו' אשכרה כדברי מרגול, זו הרי עבודה בעיניים! אכלתי בימיי חיי בעשרות מסעדות כאן ובחו"ל , ובלי להשתחצן אני מאמינה שיש לי הבנה מינימלית בנושא, והגיע הזמן לקרוא לכל אותן כרמלות בנחלאות " המלך הוא ערום" ולדבר על כך . אז אולי יבינו אותם מסעדנים ושפים שצריך לשנות גישה. אשמח לשמוע מכם , אם בבואכם למסעדה נחשבת אתם מגיעים עם ציפיות והאם אתם מוכנים לשלם כל מחיר בשל היותה מסעדת שף? שבת שלום
 

תבלין2

New member
לוקח קצת זמן,

עד שנופל לי האסימון מדוע אני לא מתלהבצ ממסעדות שף... לצערי ולשמחתי ,כאחד,איני אכלנית מי יודע מה,אני שמחה ששמות "ציוריים" לא עושים לי את זה. לכן,כשהיציאות שלי מסתכמות ,בממש לא הרבה,אני בוחרת לפי ההרכבים של המנה,וממש ,לא במסעדות שף. לכל זה,צריך להוסיף,את היותי תזונאית טבעית ולהבין,מדוע אני "מתקשה" לעלות במשקל. הסיפור העצוב,שב"עבודה בעיניים" מסוג זה,אנחנו בגדול לומדים את הלקח אבל מה עם מנהלי המסעדות??????? הם כ"כ מטומטמים ואינם מבינים, כי הם מפסידים בסופו של יום?! כל כך הרבה מאמצים הושקעו בהקמה וברכישת השם ,וכ"כ גדולה התחרות. מה הם "ישנים" בעמידה?! בעבר,נפל בחלקי לשים קץ לקשר עם בעל מקצוע מסוים,והנחת היחידה שהייתה לי,היא להזהיר מפניו. מצד אחד ,מגיע לו, ומצד שני,איזה צבע שחור בחרתי "לצייר".בשלב מסוים,הרגשתי רע עם עצמי.הצבע קצת דבק בי... יתכן,שבשונה,מסיפורי מסעדות,לא חשתי את רמת החול,המרירות שבפה ,השירות הגרוע ועוד,כדי שאתמלא גועל. רק הייתי מאוכזבת מה"שידך"...אז "התגרשנו",לא הכי יפה שבעולם. מאז,הבטחתי לעצמי,שרק כאשר אשאל להמלצה,אתן את דעתי,אבל לא אנקוט בפעולות יזומות,כי לי,זה עשה רע. ואין מה לעשות,לקחתי את הערתך לתשומת לבי,באם אשאל... וכרחמנית,בת רחמנים,אני תמיד חושבת,שניתן לתקן /לשפר את הטעון שיפור. לא ?
 
למעלה