מסעדת לימוזין שאחרי הקורונה

מסעדת לימוזין שאחרי הקורונה

אנחנו 3 חברים שנפגשים כל כמה חודשים בערב במסעדה. הייתה תקופה שהלכנו לרק בשר (חיפה) אבל הם הדרדרו אז עברנו ללימוזין והינו מאוד מרוצים. הגיע הקורונה ועשינו הפסקה. אמש חזרנו להיפגש... ראשית הגיעו תפריטים חד פעמיים, ללא תעריפי בירה ויין! למרות שאלו הוגשו. מתוך תפריט הבשרים רובם לא היו! לא סינטה ולא אנטריקוט 450 גר'. אז לקחתי במקום סינטה 450 גר' שאני בד"כ מזמין, אנטריקוט של 350 גר'. למנה ראשונה הם נוהגים להגיש מטבל (טחינה) ולחם. במקום 2 בגטים קטנים וארוכים, הגיע 1/3 בגט ל-3 אנשים. אז ביקשנו בנימוס עוד אחד. רק אחרי 2 בקשות הגיע הלחם עם הבשר! מה נעשה אתו? הסטייק הגיע בעובי של ס"מ אחד! ובמקום MW כפי שבקשתי, עשו אותו M. לא מצופה ממסעדת בשרים. אז הנתח הוחזר והגיע עשוי נכון בפעם ה-2. לא ממש טעים. בלי תיבול: בלי מלח ובלי פלפל שחור. כשליש מהנתח (134 ש"ח!) היה שומן. גם רטבים הינו צריכים לבקש: פלפלת וצ'ימיצ'ורי, ומיונז וקטשופ לצ'יפס. הצ'ימיצורי היה מקולקל. בקיצור, חוויה לא טובה. במיוחד שהציפיות היו לקבל את מה שהוגש לפני הקורונה. אז הנתחים מהתפריט אינם במצא. מה שנמצא לא טוב, וגם הם לא מכינים אותו נכון! השרות היה מספיק גרוע כדי שלא אשאיר תשר. הרי גם הטבח לא ראוי לו ובטח שלא המלצרית. בקיצור, אם חשקה נפשכם לאכול שם, בהזמינכם מקום, תבררו אם יש להם בכלל את המנה שתרצו לאכול מהתפריט. חוויה לא טובה ב-170 ש"ח (סטיק ובירה).
 

אבי בן 1231

Well-known member
במקרה כזה, ידידי, אני קם והולך.

ובוודאי שלא חוזר. למזלי איני חסיד של מסעדות כך שאיני מתאכזב.
 
האמנם?

לא הייתי לבד. התכנסנו שם למפגש. קם ועוזב, לא בא בחשבון! לפניהקורונה הייתי שם הרבה ותמיד יצאתי מרוצה. אמש שלחתי להם מייל, התקשר בעל העסק והבטיח לעזור בפעם הבאה... תשובות למה הם לא מספרים מראש על החוסרים בתפריט לא היה לו מענה. גם לא לשרות העלוב. נראה אם תהיה פעם באה או לא... כרגע, המלצתי לכל מי שרוצה לסעוד שם, אז עדיף שלא! לפחות כחודש עד שהבשר המיועד יתישן וישוב להיות זמין בפועל ולא רק כהמלצה בתפריט.
 

אבי בן 1231

Well-known member
צודק, במפגש עם חברים לא קם והולך

אך בוודאי שמעיר בצורה מאוד לא נעימה.
 
אכן, וגם הגעתי לבעל המסעדה אחרי מייל באתר.

חוות דעת ב-TripAdviser ופה. לצערי, לא נתנו תשובות מספקות (בעיקר פוליטיות ומתחמקות) על מדוע לא נאמר מראש, בשלב ההמנה, בשלב אישור ההזמנה ובשלב ההושבה לשולחן שחלק ניכר מהתפריט - "אין"! גם לא הבנתי מה זה קשור לשרות גרוע? גם לא הבנתי למה סטייק אנטקירוט ב-136 ש"ח מוגש בעובי ס"מ? ולמה הצ'ימיצורי היה מקוקל. הבנתי שזה מתכון שלו. אבל זה לא מסביר את המקולקל! הרי כבר אכלתי שם בעבר, ואז הצ'ימיצ'ורי לא היה מקולקל!
 

אבי בן 1231

Well-known member
לעומת היחס שקיבלתי בבית מלון בבואנוס איירס.

היתה שם ערב אחד ארוחת ערב חגיגית שהיתה אמורה להיות מלווה במוסיקה חיה. ארוחת הערב לא היתה משהו מיוחד אך בסדר, אולם ברגע שגמרו לאכול כולם הדליקו סיגריות, אני התלוננתי בפני האחראי על הארוע, והוא השיב בנימוס שההנהלה מרשה לעשן בארועים כאלה, לא הועילו טענותיי שהחוק אובר עישון. למחרת התלוננתי בקבלה והפקידה ענתה לישמוטב שאשלח אימייל למנהל המלון, אכן עשיתי זאת, וקיבלתי כעבור יום אימייל תשובה שהוא מתנצל וזיכה אותי ממחיר הארוחה והארוע. זה ההבדל ה"קטן" בין ישראל למדינות אחרות.
 
בתי מלון

לצערי, דווקא היה לי ניסיון רע בבודפשט. בנסיעה הקודמת, הזמנתי כרטיסים (אל על) כרגיל ל-20:20 והטיסה בוטלה. אז הקדימו אותי לטיסת הבוקר. לא אהבתי, אבל לא הייתה לי ברירה. הודעתי למלון על שינוי הטיסה (גם בשל סידורי הסעה מהשדה למלון ע"י המלון), וגם לבקש חדר (במידה ויש להם) בשעה מוקדמת (11:30). אז הגעתי והם הודיעו לי בשמחה ששמרו לי על הסוויטה המלכותית שלהם
עבורי. חדר קצת יותר גדול, עם מרפסת. ברם, בחוץ היו 30+ מעלות ובחדר לא עבד המזגן ולא המקרר! התלוננתי, ספרו סיפור שלוקח לו קצת זמן לקרר, כי החדר גדול. יצאתי לעיר להמיר כסף, לאכול צהריים סידורים ולטייל. חזרתי בארבע, והנה המזגן עדין לא מקרר. גם המקרר לא! היתי עייף אחרי יממה וחצי ללא שינה, אז עשיתי עוד מקלחת ונכנסתי לישון בסאונה, עם חלון פתוח ורעש מהרחוב. וכך גם בלילה. למחרת ארזתי הכל, וב-11:0 העבירו אותי חדר. שם היו בעיות עם המקלחון. כאשר באתי לשלם, גבו על החדר גם עבור אותו יום. כאשר התלוננתי לא השיבו לי את כספי או הציעו פיצוי. אז בפעם שאחרי, עברתי למלון אחר. לא ידפקו אותי פעמיים. בהונגריה, אם הזמנת, שילמת! גם אם האוכל לא טוב, גרוע, מגעיל, דוחה. אל תאכל אבל אתה מחוייב לשלם. זה ככה בהונגריה. גם התשר מראש בחשבון. אז אם אתה לא שבע רצון מהשרות, תשלם גם עליו. ואם לא ידעת, בטח גם תשלם עליו פעמיים. ועדיין, עדיף לבלות שם חופשה אלף מונים מאשר באילת או בצימר בגליל.
 
טעות

הייתי כבר 5 פעמים. ואחזור ברגע שיבטלו את הקורונה
מקום נפלא: אני דובר את השםה (שפת אם) וגם מכיר את התרבות (אוכל, מוסיקה, הסטוריה וכו'). עכשיו אני מכיר את העיר ממש טוב. בבודפשט יש הרבה לראות והרבה לעשות. האוכל מצויין, לא יקר ונגיש. הבירה טובה וזולה. בקבוק במיני בר במלון עולה פחות מפה בסופר! המקום נקי, מתורבת (עד שפוגשים ישראלים) ונוח. מרכזי קניות גדולים, חנויות ושוק מקורה עם כל טוב. גם השדה תעופה נוח. קטן אך מאוד נגיש. ממליץ בחום
 

אבי בן 1231

Well-known member
עבורך הונגריה כמו עבורי ספרד

חייתי בספרד מעל 16 שנה, דובר את השפה, יש לי חברים שם, מרגיש ממש בבית. אוכל מעולה מאוד זול ואישתי ואני אוכלים כמו ציפורים. בירה, לא תודה אך ................ לרקוד! כן וכל ערב עם חברים ומוזיקה חיה. איני זקוק למרכזי קניות גדולים אנחנו יודעים בדיוק מה אנו צריכים וחוזרים עם כ 20 ק"ג קניות שחסכו לנו לפחות 3/4 ממחיר החופשה.
 

DANIAVNI

Well-known member
לי דווקא היתה טענה הפוכה ממך לסטקיית הבוקרים

בסטקיית הבוקרים מגישים פיתות לפני המנה הראשונה הייתי מעדיף שישאירו לי את הזכות להזמין פיתות אילו לא היו מגישים אולי לא הייתי מזמין וחוסך קלוריות מיותרות אבל שמו על השולחן ואז אכלתי אבל זה בקטנה כדאי לנסות אותם לטעמי הם מאוד טובים ושרותיים תמיד מלא שם ככה שאתה חושב שיישכחו אותך מרוב סועדים אבל זה לא קורה. בטעות נתנו לי עיסקית יותר זולה מזו שהזמנתי של 140 במקום 160 אבל היה מעולה רק בחשבון הבחנתי בבילבול.
 
סטקיית הבוקרים מול לימוזין

בהתיחס בתקופה שלפני הקורונה, ולסטקיית הבוקרים במבואות חיפה ע"י מת"מ ולא בקריון, ולימוזין שברמת ישי. סטקיית הבוקרים לא ברמה של לימוזין. רוב הראשונות שמגיעות חם (לא סלט טחינה, חצילים וכו') זה מהמקפיא למיקרו. למשל אמפנדס. בפנים זה מגיע קפוא! אות קלון למסעדה. הסטייק, תלוי בנתח אך תלוי עוד יותר בגריל מן. יום אסל, יום בסל. המקום לא נקי! השרות בינוני מינוס, ומלבד כמה גימיקים, כמו הבוטנים והקליפות על הרצפה, די בינוני. לימוזין הייתה טובה. סטיק סינטה 450 גר' היה עשוי היטב וטעים. השרות היה טוב וגם בלימוזין יש לחם הבית ומתבלים (ע"ח הבית) לפני העיקריות. בלימוזין התפריט פחות עמוס ופשוט, אבל כל מה שהזמנתי (שוב לפני הקורונה) היה טעים. אחרי הקורונה...יצאתי בהרגשה שרימו אותי. לקחו לי את הכסף ולא נתנו תמורה! למרות שיחת טלפון מבעל המקום, שאמר להתקשר אליו אישית לפני בואי והוא ידאג לי, אני לא בטוח שאני רוצה לחזור לשם. לפני לימוזין נהגנו להיפגש ברק בשר (שד' בן גוריון), בימי שלישי של סוף חודש. יש שם חגיגה בשרית שהיא בעצם אכול כפי יכולתך, הכל כלול: מנות ראשונות וסלט, קרפציו, צ'ילי רון קרנה (לא כמו שלי
), לחם הבית (טוב) ושתיה קלה ויין אדום חופשי גם. הבשר: מביאים בהתחלה צ'יריסו קטן (ראוי לדלג), קבב (ראוי לדלג), אסדו (ראוי לדלג), אנטריקוט, סינטה ופיקניה. בסוף יביאו לך מכל נתח שתבחר עוד. ולקינוח, קינוחים טובים, במיוחד הפרפה חלווה. אבל הם ירדו ברמה, וירדו...עד שבחרנו לא לשוב לשם. עברנו ל-ליבירה. גם שם לא רווינו נחת. לפעמים גם אין להם אייל בלגי (בירה), והאוכל שלהם ממש לא טעים. אפילו ההמבורגר עלוב. אז עברנו ללימוזין. נראה מה עכשיו...
 
פעם הגעתי בעניים עשקים

לציריך בירת הרשע והפשע בשויץ. יום השואה, יום מלא אמציות מבחינתי, ובנוסף אני בגולה יריקה מכל הסיפור שהיה. הלקוח, אדם די מבוגר לגילו קולט עלי שמשהו לא כתמול שלשום ושואל אותי לפשר העניין. לא יודע איך אבל פני הפוקר נשברו ודמעה נצנצה וסיפרתי לו כל כל המשפחה שלי שנספתה.... הוא שמע, הקשיב ולבסוף פלט חרש, גם פה היה קשה אני זוכר את הסיפורים של אמא שלי, איך לא היה לנו קפה..... כמעט התפוצצתי, משפחה שלה דודים דודות סבים ..... ואתה מדבר על מחסור בקפה?????? למה אני מספר? היה ועדיין יש קורנה, מסעדות נלחמות על חייהם ואתה רב על תשר? הילדה הזו שאתה אומר מלצרית לא ראתה כסף כבר כמה חודשים כן קוראים לזה חל"ט החיסכונות שלא היו, ואמורים היו לשלם את הלימודים הלכו על שכר דירה, היא מתה מפחד לקבל קורונה, ורצה בין אין סוף לקוחות שבטוח יש לכמה מהם קורונה, ועוד בסוף היום .... ההורים שלה מפחדים לדבר איתה ובטוח לא קבלה חיבוק של אמא כבר כמה חודשים.... אותו כנל לטבח ושאר הצוות. ואתה בא ויורד עליהם?
 
למעלה