מסעדת "קוקוריקו" LA COQ RICO בפריס

מסעדת "קוקוריקו" LA COQ RICO בפריס

את ההמלצה למסעדה זו קיבלנו מירון שלו בטיול הקולינארי שלנו באיסטנבול

כשמה כן היא, נמצאת ככרבולת של תרנגול, בפסגה של הגבוהה בגבעות פריס המונמארטר וכמובן מתמחה במאכלים מבוססי עוף (לפני הארוחה כדאי לטייל קצת בסביבה).
מנה ראשונה - חלקי פנים של עוף, שכללה קרוסטיני עם חזרת וכבד עוף(הדיוק בעשיית הכבד והטעם מדהים), חלקי כנף מטוגנים, קרוקט עוף עם קארי, שפוד של לבבת עוף חצויה ובאמצע כבד אווז ותפוח - מופלא ועם אפשר היה לקבל עוד כזה הייתי שמח מאד (לא העזתי לבקש)
מנה עיקרית - עוף מבראס צלוי עם שיני שום (מנה זו מוצעת ל2-4 אנשים התגברנו עליה ללא קושי), אם יש מישהו שלא אוהב עוף כדאי שיגיע למסעדה זו וינסה בטוח שישנה את דעתו. כתוספות סלט ירוק מצויין, צ'יפס מעולה וגרטאן מקרוני - קצת מיותר.
אגב העוף הצלוי השלם מוצג לשולחן ונלקח אחר כבוד לחיתוך (כמו הברווז בEMP).
קינוח - מוס תפוז בליקר גראנד מארינייר, עם פלחי תפוז וסרטים של קליפה מסוכרת ועוגיית תחרה במרכז - קינוח קליל מתקתק.
כוס יין לבן מהלואר ו2 כוסות יין בורגון אדום ליוו ארוחה נהדרת ולא כבדה שאפשרה ירידה קלה ומהירה אל המטרו הסמוך.





 
LE COQ ולא LA. קוק הוא תרנגול גבר המכונה שכווי...

כמה עלתה מנת העוף השלם? מעניין אותי להשוות לתרנגול/ת בשה ל'אמי לואי.
איך לדעתך ההשוואה מבחינת הטעם?
 
תודה על התיקון

מה שנקרא "פליטת מקלדת"
ולשאלותיך
מנת העוף עלתה בסביבות 90 אירו ולטעמי "לוקחת בהליכה" את זו של החבר לואי
אבל כאמור זו שאלה של טעם
אם יש טעם "נצרב" אז הביס הראשון מהעוף הזה ייזכר אצלי תמיד ויהווה אמת מידה מולו ייבחנו האחרים (כמו הביס הראשון של הסטייק בפיטר לוגר והצלעות באיסטנבול)
 
הבעיה עם ביס ראשון שהשני תמיד יהיה פחות טוב....


זה קרה לי בגדול עם פיטר לוגר. זה אגב לא אומר שהביס משתנה אלא שהחיך שלנו כבר פחות מגיב ל'הפתעה'.
 
למעלה