מסע בין כוכבים

מסע בין כוכבים

היי לכולם
היום סוף סוף התחלתי לראות את סדרת הסרטים והתחלתי עם הראשון ב1979.
האם הסדר כדאי או שאני צריך להתחיל מהסדרות קודם דווקא?
מאוד אהבתי את האפקטים והרעיון עצמו שגרם לי לקנות את המארז עשר הסרטים הראשונים.

רוב הזמן נח

Well-known member
בעיקרון עדיף לראות קודם את כל הפרקים של הסדרה הקלסית

ואחרי זה את הסרט הראשון.
כי הסרט למעשה מציג כל מיני שיפורים בתפאורה ובאיך שהדברים נראים.
&nbsp
יחסית לא מזמן ראיתי שוב את כל הסדרה הקלסית ואז את כל פרקי סדרת הדור הבא.
&nbsp
&nbsp

תכלס לא ממש התלהבתי מהפרקים הראשונים של הסדרה

זה צפוי להשתנות בהמשך? וקראתי שאני צריך לראות את הסדרה המצויירת ואז את הסרטים
ולעשות הפסקה בין הסרט הרביעי או החמישי ולראות את הסדרה שלפני הסרטים הבאים.

אני די מתחרט עכשיו שקניתי אתהמארז אם כך שיש לי שיעורי בית

לעשות לפני הסרטים חח חשבתי פשוט לראות את הסרטים וזהו אתה יודע כמו מלחמת הכוכבים כי זה היה שונה ממלחמת הכוכבים הסרט ובגלל זה התאים לי כל הנושא.

dude101

New member
הסדרה המקורית לא אחידה ברמה שלה

חלק מהפרקים ממש טובים וחלקם לא שווים את הפילם עליהם הוקלטו. כן צריך לקחת בחשבון שמדובר בסדרת טלויזיה שנוצרה לפני 50 שנה, וזה מתבטא בערכי ההפקה וה-pacing (למרות שאם נהנית מהסרט הראשון, ה-pacing לא יפריע לך כמעט בוודאות).
אני מציע לך לצפות באופן סלקטיבי. מישהו בטח הכין רשימה של פרקים שווים לצפיה, או מקסימום אפשר להשתמש בדירוג+תקציר של הפרק ב-tv.com.
גם הסרטים לא אחידים ברמה, והסרט הראשון הוא בעל טון מאוד שונה משאר הסרטים (יותר דומה ל-2001 אודיסאה בחלל מאשר לשאר סרטי סטאר טרק).
לגבי סדר צפיה - כמעט כל הפרקים עומדים בפני עצמם ואין צורך לראות את כולם, או אפילו לצפות לפי הסדר. גם כל הסרטים עומדים בפני עצמם. לטעמי עדיף לראות את הסרטים אחרי הסדרה, בעיקר כי זה מסתדר עם הכרונולוגיה, אבל גם זה לא קריטי (החריג הוא שהסרט השני מהווה המשך ישיר לפרק space seed).
הסדרה המצוירת לא הכרחית או חשובה לכלום (אפילו רוב המעריצים לא באמת צפו בה).

אז זהו שאני רואה לפי עונות ואני רק בפרק השלישי של העונה הראו

העונה הראשונה.
הבנתי שהסרטים שבאים אחרי הראשון מבוססים על הסדרה ובגלל זה עדיף לראות את הסדרה קודם ואז את הסרטים.
בקיצור להמשיך לראות את הסדרה המקורית לעצור ברביעי או חמישי אם אני זוכר נכון ואז לראות את הסדרה ההמשכית.

subatoi

New member
תשובה מאוחרת, אבל

אולי עוד רלוונטית.
בקיצור: תלוי מה אתה רוצה.

עם אתה רוצה רק את הסרטים, צפה בהם וסביר מאוד שתבין מי נגד מי ומה קורה שם.
אם אתה רוצה יותר מזה, אז תצפה לפי הסדר. אם אתה לא מתחבר לסדרה הישנה צפה רק בפרקים מומלצים מתוכה וזהו. לא חייבים את הכל.
ואין צורך לעצור בין הסרט הרביעי לחמישי. אפשר להמשיך ברצף עד הסרט השישי ורק אז לעבור לסדרה "הדור הבא".

למעלה