מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 1 - בניית תוכנית

  • פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 1 - בניית תוכנית

מה שאני רוצה זה בעצם להתחיל לחקור את כל הנושא הזה שנקרא טירמיסו,
ובמקום לקחת מתכון מוכן ולהגיד זהו עשיתי
באמת אני רוצה לבנות מתכון אישי ששלב שלב, נגיע ביחד למה יכול לבנות טירמיסו מושלם, ומה בעצם יכול להיות הצורה שלו הטעם המרכם הכל.

זה הכל מאוד אישי כי לכל אחד יש טעם אחר וזה לפי הטעם שלי, אבל זה אני ישתדל להיות אובייקטיבי כמה שאפשר. תחת המגבלה המאוד אובייקטיבית הזאת.

התוכנית:
אני יודע שאני רוצה טירמיסו עם זוויון, אני יודע שאני רוצה סוג של אלכוהול בטירמיסו
ואני יודע שאני לא רוצה אותו כבד מדי (במידת האפשר).
זה שלושת חוקי בסיס שאני בא איתם.
אבל גם אותם נבדוק.

בשלב ראשון אני יודע שטירמיסו מסורתי. מכינים עם יין מרסלה (יין איטלקי מתוק)
שגם צובע טיפה את הגוון של הטירמיס לטיפה חום בהיר מאוד
אז אני הולך לקנות גם אותו וגם ליקר קפה מסויים.

בנוסף האם זה ישנה אם יש עוגת טורט למטה ? או רק ביסקוטים ?
ואם יש עוגת טורט, האם זה ישנה אם היא מהקנויות של הסופר או משהו שמכינים לבד ? כי בכל מקרה היא תיהיה רטובה וספוגית
משער שיהיה להכל בערך אותו מרכם אבל נבדוק את הנושא.

והאם זה עדיף 2 שכבות או שכבה אחת של ביסקוטים
ואולי בכלל עדי לוותר על הביסקוטים בכלל
משער ש2 שכבות עדיף בשביל המשחק במרקמים אבל את זה נבדוק.

האם היחד בין הזוויון לשמנת המתוקה יהיה יותר טעים עם יהיה פחות זוויון, יותר זוויון,
כמה שיותר זוויון נוסיף הטירמיסו יהיה יותר טעים לדעתי אבל פחות יציב, ואז כמה שיותר שמנת מתוקה ופחות זוויון, אז הטירמיסו יהיה יותר יציב אבל פחות קרמי..
צריך למצוא את היחס המושלם

האם צריך מתוק יותר פחות מתוק (משער שזה באמת טעם אישי) כמה סוכר להוסיף לזה בכלל,
ממה שאני יודע כמה שמורידים יותר את המתיקות מקבלים יותר את הטעמים האחרים ואני אישית חובב קינוחים שפחות מפוצצי סוכר אני גם חושב שזה יכול להוסיף לפרסטיג' של המנה.

האם זה משנה פלאים אם משתמשים בקקאו, או בשוקולד מריר ? או אולי שניהים ?
אני חושב שבסופו של היום יש שם כל כך הרבה שקורה במנה הזאת שזה יהיה מאוד קשה להבדיל. זה יותר בשביל המראה לדעתי. אבל נבדוק את זה.

אז מה תכלס אני עושה

סביר להניח שזה יקח לי לפחות חודש מינימום למצוא את המנה המושלמת כי כל סופש אני אכין 2 גרסאות אחרות וילמד לקחים מהגרסאות הקודמות.


שבוע א. (הבא) - בדיקת אלכוהול, מתיקות, ושוקולד מריר.
1. טירמיסו רגיל, יחס שאני רגיל אליו לפי המתכון שאני אפרסם שבוע הבא.
שמשתמש ביין מרסלה. ובאמת טירמיסו רגיל שיש בו שימוש ביין מרסלה ואבקת קקאו.

2. טירמיסו רגיל, אבל הפעם בחצי מכמות הסוכר, וליקר קפה במקום יין מרסלה, ושוקלד מריר במקום קקאו.

אני לא רוצה לשנות יותר מדי דברים בין 2 הגרסאות.

שבוע ב. (השבוע של אחרי זה).- יחסי זוויון , וטורט
בגרסא שאחרי זה של שבוע אחרי זה, אני אשנה את יחסי של זוויון ושמנת מתוקה. ואת השכבת ביסקוטים וטורט (אחד עם טורט אחד עם ביסקוטים). ואראה אם זה משנה משהו.

שבוע ג. חומרי גלם ופרזנטציה
בשבוע שלאחר מכן. גם. אני אשתמש בחברות שונות של מסקרפונה, וחברות שונות של ביסקוטים. ואראה אם זה משנה משהו.
בנוסף אני אראב אם אני יכול למצוא פרזנטציה מעניינת לכל זה, ואראה מה יותר יפה בסוף יש לי כמה רעיונות (האם יהיה יותר יפה לצייר לב עם קקאו מעל ושוקולד מריר מסביב, או לזלף כל מני הרים ולפזר קקאו מעל הכל, או להשאר דבוק למקור ופשוט לשים הכל עם קקאו מעל וזהו... שיהיה כאליו משהו שיזכיר את המקור של מאיפה המנה הגיעה)

שבוע ד. אחרון . (בדיקה אם זה הכל היה שווה את זה)
בסופו של היום אני הולך להכין את הטירמיסו המשודרג שאני אגיע פה בסוף
ועודג הטירמיסו הכי בסיסי הכי פשוט שאני מכיר מה שאני יודע להכין עכשיו בלי שום חקירה, ואראה אם בכלל זה שדרג אותו או לא.
אבל גם אם לא שדרגתי כלום. וזה יותר טעים כמו במקור, או שזה יהיה פשוט טעם אחר.
עדיין זה יהיה מסע מרתק !!!
 

נירהמ1

New member
נראה לי שקצת התפזרת, אבל זה עדיין נראה מרתק למדי


בהצלחה בפרויקט.


נירה
 
למעלה