מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 2 - כל הפשלות

  • פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 2 - כל הפשלות

טוב אז עשיתי 2 גרסאות ראשונות לטירמיסו.
נראה לי נפלתי ברוב הפרמטרים.

מה משותף ל2 הגרסאתו,
אותו זוויון, אותו קצפת, ולשניהים הוספתי כפית תמצית ווניל אמיתי טהור.

הרסאות ברעיון הם:
א.
גבינת מסקרפונת מחנות גבינות מתמחה
שוקולד מריר מעל במקום קקאו
ליקר קפה יוקרתי
טבלתי את הביסקוטים יותר זמן בגרסא הזאתי בתערובת הקפה

ב.
גבינת מסקרפונה מקומית מהסופר
קקאו מעל הכל
יין מרסלה בתור האלכוהול

מה הטעויות בגסאות ?
-אולי לא קיררתי אותם מספיק, הם היו 3 שעות במקרר. לטעימה הראשונה.
-הזוויון... עשיתי בן מרי, אבל הסיר שמעל נגע במים ואני חושב שזה הביא את הביצים לטמפרטורה מאוד גבוהה.. והוא יצא במקצתו קשה.... ואז בערך שליש מזה לא היה שימושי.
-הזוויון... היה מאוד קשה להכנה, ועדיף לקנות מיקסר ידעני לשבוע, הבא כי הלכה לי היד....
גם הוא לא הוקצף כמו שרציתי למרות עבודה קשה של 13 דקות הקצפה ידענית רצינית.

התרשמות מגרסא 1.
מאוד מר... נו לא כל כך כמו שזה נשמע, אבל זה לא ..מתוק ממש..די פרווה
...אולי צריך להוסיף סוכר אליה ?
לא יודע....בנוסף היא היתה מאוד מאוד מאוד מיימית... הייתי שמח לנסות להוסיף יותר סוכר, ויותר גבינה פעם הבאה ?
בנוסף הליקר קפה לא כל כך הורגש... או שהוא הורגש אבל לא היה את הטעם המיוחד שלו....

התרשמות מגרסא 2.
גם לא כל כך עשיר... די פליין...
יותר טעימה מגרסא 1.
עדיין לא עשירה ממש, אבל יותר הכיוון שאני רוצה ללכת.
שמתי המון קקאו שהופך את זה לטיפה קשה לבלוע... צריך פחות קקאו.

מה אני לומד לגרסא הבאה .
- אולי להוסיף עוד קצת סוכר כדי לפתוח את הטעמים ? אם יש לזה הגיון ?
- אולי כדי להרגיש את האלכוהול יותר אז להחליף את המרסלה, לברנדי ?
- להוסיף יותר גבינת מסקרפונה נראה לי יהפוך את הקרם לעשיר יותר .?
- בנוסף להשתמש במיקסר ידעני בשביל הזוויון, אולי זה יהפוך אותו ליותר .. קרמי ? - ואז בעצם הטירמיסו יהיה פחות מיימי ויותר עשיר גם מזה... ?
- לטבול את הביסקוטים ממש לשניה באספרסו ולהוציא. לא יותר ?
- זה לא כזה משנה איזה גבינת מסקרפונה משתמשים הטעם מאוד דומה... אפילו התוצאות מהגבינה הזולה של הסופר היו יותר טובות.
- התמצית ווניל לא מורגשת כל כך...

תמונות בהמשך
זה בתור התלחה
מה חושבים ?


מתכון שהשתמשתי:

חבילה וחצי (300 גרם) בישקוטים

לסירופ קפה –
כוס אספרסו ארוך (250 מ"ל) או 1 כף אבקת קפה נמס מומסת ב – 250 מ"ל מים רותחים

לזביונה –
6 חלמונים בגודל L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר

לקרם מסקרפונה –
גביע וחצי (350 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס (60 מ"ל) יין מרסלה (הוחלף בליקר קפה לגרסא אחת)

דעתכם ??
 

נירהמ1

New member
בוקר טוב. תודה על השיתוף - היכנס בבקשה


1. מכיוון שקערת הביצים נגעה במים הרותחים, נראה לי שבמקום זביון הכנת חביתה.
2. לא נראה לי חשוב במיוחד לקנות את גבינת המסקרפונה בחנות מיוחדת (אלא אם כן יש לי קצת כסף מיותר).
3. לא סיפרת אם קיררת את הזביון כמה שעות עם ניילון נצמד שלא יהיה קרום ו"פתחת" את הזביון עם קצפת משמנת מתוקה לאחר הקירור. פשוט מקפלים כ-3 כפות קצפת לתוך הזביון ולאחר מכן מוסיפים את הזביון לקצפת ומקפלים בעדינות, עד שהמסה אחידה.
4. לא צריך לטבול את הבישקוטים זמן רב יותר. טובלים ושמים בתבנית - כך הבישקוטים שומרים על צורתם ומתקבלת הצורה היפה כשחותכים.
5. אם השוקולד המריר משנה את הטעם למר יותר, אפשר להחליף בשוקולד חלב מגורר, או לפזר אבקת נוגט (טעמה נפלא).

שבוע טוב וכל טוב,


נירה
 

al19

New member
אכן...

1. נראה לי שאת צודקת
2. את צודקת ב100 אחוז
3. באחד מהם קיררתי ובגלל שהזוויון היה כבר ממש כמעט מבושל לגמרי, לא נשאר ממנו כלום אחרי שקיררתי היה קשה מאוד
4. כן, אבל זה הופך את הכל למיימי יותר.
5. אני לא בטוח אני מאוד אוהב את הטעם של השוקולד המריר אני אנסה בגרסה הבאה פשוט להוסיף יותר סוכר ...
 
למעלה