מסע הבובות לארץ ישראל

• פותח הנושא jpl
  • פורסם בתאריך

jpl

New member
מסע הבובות לארץ ישראל

מאת: אברהם רגלסון פתיחה ונעילה: שרונה תל אורן איורים: אריה (רוב הספר) בינה גבירץ (עמ' 60,95) אריה נבון (עמ'69,77) אורי רון (עמ'34). שלומית אולצ'יק (שנת 2004 עמ' ? ,133) הוצאת : israel biblio books ספר מקסים שליווה אותי בילדותי. הודפס מחדש בשנים האחרונות עם רוב הציורים המקוריים. http://www.dafdaf.co.il/Didacti/Didacti_Masa.htm להערכתי חומר מצויין להעלאת הצגה של תיאטרון בובות בעיבוד מתאים לימינו

ובאותו הקשר, הספר "מרקיד הבובות"

שקיבלתי לאחרונה מיהודית יחזקאלי (שהוציאה בעצמה את הספר "תיאטרון בובות" - בינתיים היחיד שעוסק בתיאטרון בובות ושילובו בפעילות בגני הילדים) הספר שקיבלתי ממנה נקרא " מרקיד הבובות" עלילתו עוסקת בחייה של משפחת קורנליוס, שמקצוע תיאטרון הבובות עובר בה מדור לדור מזה מאות בשנים. הספר חושף את עולמם של אמנים נודדים שעוברים מיריד ליריד בחבל פרנקוניה שבגרמניה. את הספר כתב פליקס פכנבך - עיתונאי ופוליטקאי סוציאליסטי יהודי שחי ופעל בבווריה שבגרמניה. יתכן שפליקס וספרו היו נשארים עלומים לולא נרצח בדרך בוטה כל כך על ידי מרצחים נאצים בימי שלטונם הראשונים. את הספר כתב בשבתו בתא המעצר. יום לאחר ששלח את הפרק האחרון לבני משפחתו - הוא נורה בגבו על ידי שוביו. הספר כולל גם הקדמה מאת רולנד פלדה וברברה רוט על חייו של פליקס פכנבך ומותו, ומכתב ששלח ב-1937 המוציא לאור (השוייצרי) של הספר. המכתב נשלח אל אדולף היטלר ומסתיים במילים "אני שולח לך איפה, אדוני הקנצלר, את הספר "מרקיד הבובות" בתקווה שתהנה מקריאתו. ואני מאחל לך שינה טובה בתום קריאתו, לא כשנתם של אלה שרצחו את ידידנו לאחר שנכלא ללא משפט וללא גזר דין ו"נורה בשעת בריחה". בהוצאת ראובן מס בע"מ, ירושלים

ואו! אני חייבת להשיג אותו!

אני מנחשת שזו הוצאה ישנה וכבר אי אפשרת להשיגו בחנויות הרגילות? אם כך אנסה אצל איתמר מהספרים המשומשים או באתר דומה. את ספרה של יהודית יחזקאל יש לי כמובן, ואני מאד אסירת תודה לה על המקצועיות ועל כך שהעלתה את תיאטרון הבובות על המפה הארצית ואיפשרה למי שלא מכיר את התחום לטעום את הנושא ולגעת בכל אחד מנושאי המשנה שלו.

נא להרגע!!!!!

נעמית אני מבקשת לא להרוס את האוירה הנעימה ששררה בפורום עד כה. שרביט הקסם אצל גילי אך אני יודעת שכולנו מספיק בוגרים בכדי לכבד האחד את השני. jpi ברוך בואך אלינו לפורום אתה זכור לי לטובה מהקומונה אנא הישאר עמנו ועדכן אותנו בכישוריך וקישוריך
נעמית השארי עמנו והשתדלי לתרום לאווירה נעימה בלי חקירות מיותרות
נגהלי לא לקפוץ למסקנות חפוזות
בואו ונחזור לאווירה הרגועה ושאף אחד לא יוסיף על מה שנכתב ולו ברמז. ----------------------------------------------------------------------------------
עידו וייס .................הבטחתה תמונות......שנה לנו אווירה
דבוש

ספר מקסים!../images/Emo23.gifקיבלתי אותו מתנה מאמא

שלי לפני שנתיים כמתנת חזרה לארץ, ואפילו חשבתי לעשות ממנו מתישהו הצגת בובות. תודה לך JPL על הקישורים הנהדרים. אני מתנצלת בשמי ובשם כל חברי/ות הפורום הנחמדים שוחרי הטוב על האשמות הסרק מחרחרות המדון שהועלו כלפיך. אנא- על תעלב והמשך לחלוק עימנו את כל הקישורים הנהדרים שאתה מוצא. ואכן- כפי שכתבה לך חגית, אני היא גילי שעליה הרשימה שמצאת במספרה. נעים מאד. הכינוי תפוז קפוא מלווה אותי עוד מהימים הראשונים שלי בפורומים של תפוז כשעדיין חששתי מההחשפות הוירטואלית וחשתי לא נוח לרשום את שמי האמיתי. כרגע זה לא מפריע לי יותר. אז הנה, אני גילי. בעקבות ההודעות הלא נעימות גם נזכרתי שאכן תרמת רבות גם לקומונה הפרה-פורומית שלנו. אז אני שמחה שמצאת גם את הפורום ושוב ברוך הבא.

jpl

New member
תודה ונעים להכיר

יישר כוחך והמשיכי לנהל את הפורום המלבב הזה. אם יהיה לי משהו לתרום אעשה זאת לאחר עידודך

למעלה