מסע לגילוי קו מנחה בהריונות קלאב פוט

פרלמנים

New member
מסע לגילוי קו מנחה בהריונות קלאב פוט../images/Emo73.gif

בלי להיות סטטיסטיקאיות במקצוען, אנחנו יוצאות לחפש את הקו המשותף בהריונות שלנו, ואולי לגלות כך מכנה משותף שהביא לקלאב פוט. מוזמנות להכנס לסקר החדש, הראשון בסדרה! טניה, הערות מאשת מקצוע בתחום הסטטיסטיקה יתקבלו בשמחה! ג'סיקה

טאניוש

New member
תראי...

כל עוד את לא הולכת לפרסם מחקר באיזה ג'ורנל רפואי זה בסדר
ובכל מקרה, אני התצפית החריגה... עם ההריון מהסרטים שהיה לי (הכוונה לסרטי אימה כמובן). ממה שאני יודעת, יש יותר בנים עם ק"פ מאשר בנות (שליש מול שני שלישים אם אני לא טועה), בק"פ חד צדדי יש יותר סיכוי שברגל ימין תהיה ק"פ. אחת הסיבות האפשריות לק"פ- חוסר מקום ברחם (כאן נכנס כנראה הריון תאומים או מחיצה ברחם). בחלק מהמקרים ק"פ תורשתי. ואני אישית שמעתי גם השערה שאחת התרופות שלקחתי בהריון יכולה לגרום לבעיות בגפיים. אבל את ההשערה הזו כנראה שלא תצליחי לבדוק... סתם כיוון לשאלות

פרלמנים

New member
תודה רבה, אגב את עוסקת בסטטיסטיקה כיום?

כמובן שזה מחקר מאולתר ופנימי לחלוטין...בואי נגיד שפונסטי לא יטרח לקרוא אותו... בהחלט יש בתכנון שאלות על תרופות או מחלות בהריון, על בעיות בהריונות ועל הפלות לפני הריון הק"פ. גם לגבי ילד בכור או לא, בעיות נוספות (היפוטוניה, וכו')... מעניין לאיזה תוצאות נגיע-אולי יהיה גילוי מדהים
יום מקסים, ג'סיקה

כדאי להעמיד עובדות על דיוקן

ק"פ אמיתי לא נוצר כתוצאה מחוסר מקום ברחם. ק"פ מסיבה של חוסר מקום הינו קלאב פוט תנוחתי, שלרב נפתר ע"י גבסים, או בלי מניפולציה בכלל. הרעיון הוא אחלה. בהמשך אכתוב רעיונות לשאלות נוספות.

פרלמנים

New member
הי פוף, מה שלומכם?

מחכה לעוד רעיונות לשאלות, תודה על הפרגון
ג'סיקה

vered43

New member
סקר מקיף יותר..

הי, אני בעד לבנות סקר מקיף יותר, אני מניחה שכולם כאן יירתמו למילוי שלו, בכדי לנסות למצוא חוטים מקשרים. כל פעם שאלה, זה ימרח המון זמן, ואני לא אשקר- אני ממש רוצה לדעת על הגורמים שיכולים להוביל לקלאב פוט, וביעקר- האם יש גם גורמים סביבתיים (שאינם גנטיים/תורשתיים). אפשר באמת לשאול לגבי תרופות שנטלנו בהריון, חוסר תרופות (מישהיא לא נטלה חומצה פולית??), חשיפה למזהמים, עישון, ריבוי אולטרסאונדים בתחילת ההריון, ביצוע צילום רנטגן בהריון (שכמובן אינו מומלץ), תורשה, עץ משפחה, גיל הנשים...

פרלמנים

New member
אני מרימה את הכפפה, ורד!

הסקר נועד להיות אנונימי-ושאלון עלול להרתיע חלק מהנשאלים. אשב בערב ואבנה שאלון ואעביר במסרים לכל חברי הפורום, נשמע טוב? במקביל-מוזמנות לשרשר כאן שאלות מתאימות, וטאניוש-סיוע ממך מתבקש, בבנית השאלון או קובץ הזנת תשובות באקסל למשל???. תודה
, ג'סיקה

טאניוש

New member
אעזור במה שאוכל

באמת שלא צריך תואר בסטטיסטיקה לבנית שאלון, אבל בלי שום קשר - אין סיבה שתעשי הכל לבד. את משקיעה המון בפורום הזה, אשמח לעזור איפה שאפשר

זהבה29

New member
דוגמאות לשאלות.

1.גיל האם בלידה. 2.האם היתה שמירת היריון. 3.האם יש קשיים מולדים עם רגליים במשפחה:הורים, אחים ,דודים. 4.האם יש חריגות אחרת בבני המשפחה הקרובים. אלו ההצעות שלי בנתיים לילה טוב זהבה.

למעלה