מסע לפולין- גם אחרי הבצפר?

alon5559

New member
מסע לפולין- גם אחרי הבצפר?

שום, אני נער בן 16 והשנה הבצפר מוציא אותנו לפולין. בינתיים, ש י מקום מובטח. ובכל זאת, המחיר דיי גבוה ותמיד אומרים המורים "זה פעם בחיים..." וכו'. אבל, השאלה שלי היא- האם אפשר ללכת למסע לפולין לא במסגרת בצפר? ואני לא מתכוון סתם לראות את פולין, אלא ממש מסע כמו בבצפר. כי אם כן, אני חושב שאני מעדיף שאני אהיה מבוגר יותר לצאת למסע. יום נפלא, אלון.

אמממ...

יש אפשרות לצאת במסגרת הצבא, אבל זה מאד מוגבל כי לא כל אחד יכול לצאת. יש אפשרות לצאת במסגרת תנועת נוער ויש גם משלחות של מד"א ממה שאני יודעת. אני משערת שיש גם קבוצות של אנשים מבוגרים שיוצאים. בכל מקרה לדעתי אין תחליף ליציאה למסע עם בית הספר, זה באמת מסע של פעם בחיים כי גם אם תחזור לשם מתישהו במסגרת אחרת זה אף פעם לא יהיה כמו לצאת עם החברים שלך, בגיל הזה וכ'ו... לדעתי המסע הזה שווה כל שקל, ואם יש לך אפשרות מבחינה כספית לצאת אז כדאי לך לצאת עכשיו.

ישרון

New member
אני נסעתי לפני שנתיים

בקבוצה של מבוגרים גיל 50+ בדיוק באותו המסלול מסע חוויתי יקר מאד בדיוק כמו של בתי הספר אבל עם מדריך מהליגה הלאומית שהיה שווה כל דקה אל תפחד אם אתה מהסס היום תמיד יש דרך לנסוע.

alon5559

New member
תודה רבה לכם!

אני לא חושש מהעובדה שאני לא אסע בעתיד עם חברים. מה רע בלהכיר חברים חדשים? זה למעשה בדיוק מה שרציתי לדעת, אם זה אפשרי גם שאני לא נמצא במסגרת מסוימת של בצפר, תנועת נוער, וכו' תודה לכולם ויום נפלא.

niromy

New member
אני חייבת להגיד

שההורים שלי מאוד התנגדו שאני אצא למסע דרך בית ספר, הם טענו שהמסעות הפכו לעניין מסחרי, שהכל שם זה רק צחוקים ולא ממצים שם את העיקר. אני כעת כשבועיים אחרי המסע ואני לא מתחרטת לרגע על הויכוחים עם ההורים בניסיון לשכנע אותם שאני רוצה לעשות את המסע הזה יחד עם השכבה שלי. הרגש של הביחד, של ההתגבשות, של לראות את כל השכבה עם דגלים על הגב מחובקים כולם יחד, מחזיקים ידייים ושרים, לייתר דיוק אפילו צועקים את התקווה זה רגש שסביר להניח לא תעבור כשתצא בגיל מבוגר יותר. המדריכה שלנו עושה מסעות למבוגרים והיא אומרת בעצמה, נכון המסעות הרבה יותר קשים עם מבוגרים אבל היא מתרגשת הרבה יותר עם הנוער. אני כ חושבת שזה משהו שצריך לעבור בקבוצה בתור בן נוער ולא בגיל מבוגר יותר. בכל מקרה תעשה מה שאתה מרגיש שנכון לך אישית כי זה עניין אינדבידואלי בהצלחה! :]

למעלה