מסע לקוריץ בשנת 2000

מסע לקוריץ בשנת 2000

אתמול נפגשנו עם איתן בסיוק ועמי רייזברג בביתנו וחזרנו לראות את הוידיאו על המסע לקוריץ ורובנו בשנת 2000 הגיעו אח ואחות שההורים שלהם גם מהסביבה מהעיירה אוליקה שהתעניינו מאד התרשמו מאד והביעו רצון לבקר שם ,מתחילים להתעניין למרות שההורים שלהם כבר אינם , כאשר ההורים היו בחיים "זה לא עניין אף אחד" מעניין שהדור השני מתחיל להתעניין כאשר אין כבר את מי לשאול,ואז מחפשים כל רמז או סימן שאפשר לשאוב ממנו, ולחפש את השורשים

eyaltamuz

New member
../images/Emo24.gif ברוכים הבאים

שלום ליורם ואטי,
לאט לאט הפורום שלנו הולך ומתרחב ותופס תאוצה - אני מקווה לפחות ... ספרו עליו לחברים הקשורים לנושא, לבני משפחה נוספים והביאו אותם לכאן ככל שיהיה מספר משתתפים גדול יותר ניתן יהיה לערוך פעילויות מעניינות ומורכבות יותר.
נושא מחקר השורשים ותולדות ה"משפחתולוגיה" או בשמו המקצועי גנאולוגיה הפך להיות מאד פופולרי בשנים האחרות, יש פורום נוסף שנקרא קשרים משפחתיים ובו ניתן לפגוש, לשמוע ולהיעזר בהרבה אנשים אשר מעניינים בנושא.
התופעה שניזכרים מאוחר מדי מועלית בפורום מדי פעם ואנשים רבים מכים על חטא, צדוע לא שאלו וחקרו כאשר עדיין היה את מי - אבל יש לכך סיבות רבות ומגוונות, הורים שרצו לשכוח את העבר ולא חדבר עליו, הרוח הצברית העיברית שלא רצתה כל כך קשר לעבר "הגלותי" - וכל אחד וסיבותיו עימו, אבל זה אף פעם לא מאוחר, תמיד יש מקומות שבאמצעותם אפשר עדיין לחקור וללמוד ולהכיר. להתראות ובהצלחה איל תמוז

ההתענינות

כמה שיורם צודק!!!!!! אני זוכר כאשר ההורים היו בחיים כמעט ולא עלה הנושא פרט לכך שאבא היה מתאר את העיירה כך: אם סוס ועגלה היו מגיעים הסוס התחיל לצאת והעגלה עוד לא נכנסה כ"כ העיירה קטנה אבל כאשר הייתי בפעם הראשונה נוכחתי לראות כי לא כך המצב ,העיירה גדולה ואם מדמיינים איך נראת בשנים שלפני המלחמה - היא היתה עיירה יהודית טיפוסית. בטח אתם שואלים מה פתאום יהודית - אני מפנה אותכם, חברי הפורום, לספר קורץ ובו מוסבר כי העיירה מנתה כ 70% יהודים מסך התושבים. חברה יש מה לדסקס בנושא השורשים שלנו. שכל אחד מאיתנו ישנס מותניים יביא עדויות וסיפורים וסך הכל ניתןליצור ערב נעים ללימוד שורשים ותאמינו לי זה מעניין. איתן בסיוק

keren bar

New member
שלום יקירים../images/Emo23.gif

איזה כייף לפגוש גם אתכם פה . יש היום מחקרים חדשים שמראים כי השינוי התחיל אצל בני הדור השלישי שגילו עניין במסגרת פרטית או עבודת שורשים . יורם מה שלומך ? איך שניכם מרגשים ? אני מקווה שהכל כשורה. המון
ונהיה בקשר . קרן

למעלה