"מסע עם שמונים יתומי שואה לא"י"

matanpt

New member
"מסע עם שמונים יתומי שואה לא"י"

דיברתי היום עם ד"ר דוד פור, שהיה מדריכם של שמונים יתומי שואה בדרך לארץ ישראל, וקיבלתי הסכמתו לצטט מספרו "אל החוף הנכסף", הוצאת "בית לוחמי הגטאות". אוכל לצטט מהספר לפי בקשת משתתפי הפורום, אם תגידו לי מה מעניין אתכם. _______________ ביום השואה בשנה שעברה, הקרינו אצלנו את הסרט של דג'יגאן ושומאכר: "אונדזערע קינדער" (הילדים שלנו), סרט שעוסק בילדים שנותרו יתומים לאחר השואה.

matanpt

New member
שמות חלק מהילדים שנתנו עדות בספר

ומקום לידתם: מאיר דימרמן (פולין), יעקב גולדשטיין (פולין), מנדל פיין (ליטא), חיים גולני (לוין) (ליטא), דבורה אןלשונג (גומפריכט) פולין), מאיר טננבוים (פולין), אברהם יבלונסקי (ראובני) (פולין), שרה גיט (גל) (רוסיה), אברהם גולדפרב (פולין), רינה איתני לבית מינץ (גרמניה), טובה ומונק סנדובסקי (פולין), שושנה ודוד לאפ (פולין, ליטא), חנה בורכוב (גולני) (ליטא), חיים שווייגר (צ'כיה), זהבה ברגמן (ליטא), דבורה רומנוב (קמפלר) (פולין), משה ברונשטיין (פולין), שמואל מלדונג (פולין), פרידה גימפל (בראונר) (אוסטריה), רבקה וינברג (אפלאויג) (פולין), שושנה פינצ'בסקי (דג'נגל) (פולין)עדינה להב (ברנר) (פולין). מישהו/מישהי מכיר את הניצולים?

talia olav

New member
שושנה פינצ'בסקי

אני מכירה את תמצית סיפורה, ואף הייתי בקשר, שטרם הבשיל, עם בני משפחתה. סיפורה משיק לשרשי משפחתי.

אנימו

New member
MATANPT-סומכת על שיקוליך בבחירת

הציטוטים. מכיוון שאיני מכירה הספר ולא צפיתי בסרט (לא ידוע לי על סרט שהופק או צולם ע"י דג'יגאן ושומאכר - את בטוחה שהם הפיקו סרט? )

deebeebee

New member
שאלה לגבי שמות---

האם בין הילדים מוזכר שם המשפחה שור? ועוד אחת- האם מצויינת עיר הולדתם של הילדים?

matanpt

New member
מוזכרת עיר הולדת הילדים

לגבי השם שור, אוכל לענות לך בערב.

matanpt

New member
מצטערת, לא מצאתי שור וויטלזון

לא בספר: "אל החוף הנכסף" של ד"ר דוד פור. וגם לא בספר: "THE BOYS", המספר את סיפורם של 732 ילדים שניצלו בשואה.

lutz2

New member
Deebee שלום לך

האם מוזכר שם משפחה שניידר? אני מחפש את אחיותי,פרידה הרטה רות אווה כולם למשפחת שניידר,והינץ שניידר, מהעיר Ortelsburg זה בחבל מזוריה,אשמח לדעת תודה.

matanpt

New member
מצטערת יהודה

חיפשתי את שמות בני משפחתך בשני הספרים, ולא מצאתי. כל טוב.

matanpt

New member
את הסרט "אונדזערע קינדער"

אפשר לקנות ב"ישראל מיוזיק", אם תרצי אתן פרטים נוספים.

אנימו

New member
MATANPT-אם יש בידך פרטים

נוספים לגבי ההפקה - אשמח לדעת. תודה.

mahaian

New member
במיוחד אני מתעניין לגבי השיר ביידיש

שבפסקול הסרט(על רקע השיר רואים את הילדים צועדים לעבר מחר יותר טוב)...

למעלה