מספיחי המלחמה ההיא ....

מספיחי המלחמה ההיא ....

"קרדז'יץ': הפריזו במספרי הנרצחים בסרברניצה" מתוך Y-net

bensha1

New member
מתי אנשים יתפסו שאחד או אלף זה אותו הדבר

רצח זה רצח. ההסתתרות מאחורי האימרה "זה לא היו אלפים" היא פטטית. מתי בעולם יבינו שאפשר וחייבים לחיות בעולם ללא מלחמות ואלימות. זה בטח לא יקרה לעולם.

SandraX

New member
מיקי, המלחמה ההיא יותר מסובכת משנירא לך...

זה לא היה רצח זאת היתה מלחמה ובמלחמה חוקים שונים... לא מצתי לנכון את מה שקרג'יץ' עשה אבל יש אבל.. איך זה שרק סרבים רוצחים? והפרופורציות של המלחמה ההיא הרבה יותר גדולות משנידמא לכולנו.. והשתתפו יותר מדינות ממדינות הבלקן במלחמה ההיא רק בשקט כמו פה כמו בכל מקום בעולם... זו עוד דרך לפוליטיקאי לשרוד בשילטון, לצערנו...

bensha1

New member
קורבנות אזרחיים תוך כדי לחימה

אינני מסכים לגמרי איתך,קורבנות אזרחייים תוך כדי לחימה זה בדר אחד, לא הכרחי אבל סביר וגם את זה צריך לחקור ולנסות למנוע. קורבנות טבח בקברי אחים זה רצח! אינני יודע אם רק הסרבים עשו את זה, אני נוטה להאמין שכל מי שיכול היה לעשות את זה שם, עשה! אני יודע שמאחורי הכלאים היו גם אחרים, גרמנים והמערב מצד אחד והרוסים מהצד השני, מה זה קשור לאזרחים שנטבחים? ליבי גם עם הסרבים, אבל אסור לנו לבטל במחי יד את מה שעשה קרג'יץ' בבוסניה הסרבית או איך שקוראים לאזור הסרבי בצפון בוסניה, או מה שעשה מילושביץ' אחר כך. דרך אגב גם צעירי הסרבים , לפחות אלה שבבלגראד לא מסכימים עם השיטות האלה ולראיה הם הפגינו חזק כנגד המנהיגים האלה. הסרבים הם לא "עדיני נפש", אני אוהב אותם אבל מודע למגבלות שלהם, בהם סלאבים והסלאבים הם חמומי מח. איך אמר לי פעם איש מבוגר בביקור שערכתי בעבר בה שנקרא היום סרביה, "תן לסרבי את הראקיה שלו את הסוס שלו ואשה, והוא לא צריך יותר כלום, הוא מאושר!" סנדרה, יצא לי בחיי הקצרים עד כה להשתתף בארבע מלחמות, וזה חוץ ממה שקוראים בצה"ל, מבצעים. את יודעת כמו מבצע כרמה ועוד. פגשתי את האוכלוסיה של ה"אויב" וראיתי באיזו עדינות צה"ל טיפל באוכלוסיה זו, לא פעם במחיר של סיכון עצמי, ולא פעם זה גם עלה בקורבנות של חיילים שלא רצו לפגוע באזרחים. גם זה מוגזם ותמיד צריך לחפש את דרך הביניים. אסור "לרחם" על האישה המסכנה שבדיעבד התברר שהסירה את פתח המערה שממנה ירו על החיילים שריחמו עליה, אבל גם אסור לרצוח אותה סתם.

למעלה