מספרה

s h i r r

New member
מספרה../images/Emo150.gif../images/Emo68.gif

הלכתי למספרה היום. הספר שואל מה אני רוצה. אני שואלת את עצמי מה כבר אפשר לעשות עם חצי הס"מ המבולגן הזה שיש לי על הראש, אבל עונה "תספורת רגילה, פשוטה, של גבר". הוא מוציא קטלוג של תספורות, מדפדף בעמודים של הגברים... אבל לא עוצר שם, לא. הוא מראה לי תמונה של אישה עם שיער קצר ושואל אותי "משהו כזה"? עניתי לו עניינית, אבל כבר התחלתי להרגיש רע. בזמן התספורת הוא אמר שאולי כדאי לי לעשות אפילציה לשיער בעורף. שאלתי -אתה מכיר אנשים שעשו? נשמע לי מוזר הקטע... הוא ענה "נשים יכולות להוריד באפילציה שיער מכל מקום שהוא לא אמור לצמוח". שוב הזדעזעתי קלות אבל הייתי במצב רוח טוב אז זרמתי עם הטיפשות שלו. "אבל צומח שם שיער לכולם, לגברים ולנשים. למה רק נשים צריכות לעשות אפילציה?".. הוא ענה "כי לנשים זה לא אסתטי". כמובן שהוא לא סיפר לי את הפאות, חלילה שלא אראה כמו גבר. ואמר שהוא מסדר לי את השיער ככה שאני אוכל להאריך אם אני ארצה (לא אפילו מילה על להאריך..) בסוף שאלתי אותו כמה עולה התספורת. "שישים" "כתוב עשרים וחמש" "זה לגברים. נשים זה שישים". הוצאתי שישים שקלים מהארנק, אמרתי יפה תודה, ויצאתי משם. ואני שואלת.... למה בן אדם צריך לעבור כל כך הרבה השפלות בשביל תספורת? והכי מרגיז...למה בכל המספרות מחיר של תספורת הוא לפי מגדר ולא לפי השיער עצמו??? זו אפליה שמרתיחה אותי, מעצם היותי נקבה אני צריכה לשלם פי שתיים מזכר שעושה את אותה התספורת בדיוק. איך הייתם/ן מגיבים/ות למצב כזה? אני כל כך לא יודעת להתמודד עם אנשים, יוצא שאני או תוקפנית (הגבר הפמיניסט שבי מתרעם) או כנועה ושותקת (האישה שהייתי שממשיכה להתקיים כי זה מה שהיא מכירה). אני לא יודעת להתמודד ב א מ ת, או תוקפת או בורחת. ואם יש לכם ספרים ידידתיים תגידו... לי כבר נמאס לחפש ולספוג, נראה לי שפעם הבאה זה יהיה מכונה. לצערי.

אורי 0

New member
תגידי לו פשוט:

אני ביקשת ממני לספר אותי תספורת גבר, גם לא סיפרת אותי כמו שרציתי וגם לקחת ממני על תספורת אשה, אז אני לא חוזרת אליך יותר. ובפעם הבאה תבקשי תספורת גבר, ותדגישי, לא של אשה קצר, של גבר, ואני משלמת כמו גבר. מראש תגידי את זה ומי שלא מתאים לך - יש תמיד עוד ספר מעבר לפינה.

ליטל ו

New member
:/ *חיבוק* זה יכול להיות הרבה פיכס

אישית הייתי הולכת על להבהיר לו מראש - בחביבות (אפילו מצב רוח טוב) אך באופן לא פתוח לדיון ואסרטיבי - שבאתי להסתפר בתספורת של גבר ואני מצפה (או מצפֵה) לשלם ולקבל יחס בהתאם. אם הוא יציץ באופן שיגרום לי להרגיש רע - פשוט ללכת. יש כל כך הרבה ספרים. להגיד אולי קודם, פעם אחת, באדיבות - "אני לא רוצה לדבר על זה, ומבקש שלא תעלה את הנושא" (או בהתאם למה שהוא אמר שלא מתאים לי), ואם הוא ממשיך - פשוט לקום וללכת. ולא לשלם. וכן, גם אם השיער רק חצי מסופר. (אבל הייתי בודק עם עצמי מראש אם אלה מחירים שאני מוכן לשלם במקרה הצורך או לא). בכל אופן - את בהחלט לא צריכה לספוג. הוא נותן לך שירות. את שם בשביל להנות ובשביל להסתפר. לא מתאים לו לעשות את זה על פי הכללים שלך - תודה ושלום, יש ספרים אחרים - וזה בסדר. אין צורך אפילו להתעצבן - את מציעה לו עסקה. מתאים - יופי. לא מתאים - לא נורא. הוא התחייב לעמוד בכללים שלך ושבר אותם - הוא שבר חוזה, ואת לא חייבת לו כלום.

DarlingAdam

New member
איכסה.

שקלתי ללכת לספר מתישהו בקרוב בפעם הראשונה מזה לפחות עשור - אני בד"כ מסתפר בבית, בעצמי או בעזרת חברים, ובשנים האחרונות בת זוגי - אבל גרמת לי לא לרצות... איזה איש מניאק. אני אישית הייתי נכנס, מצביע על תמונה מסוימת או מישהו מסוים, ואומר, "עשרים וחמש שקלים בשביל זה, נכון?" ....ומקווה לטוב. מה שכן, לי יש היסטוריה ממש גרועה עם ספרים. בגלל זה הפסקתי ללכת אליהם.

DrSnoop

New member
אני אענה מהצד הפרקטי:)

יש לי חברה מאוד טובה שהיא ספרית. עכשיו, המספרה שהיא עובדת בה היא די יקרה, אבל היא מספרת גם בבית. והיא מקסימית. אז מתי שתרצה, תגיד לי ונארגן משהו. אני מצרפת תמונה שמצאתי פעם באינטרנט של דוגמנית שממש דומה לה. אני מתארת לעצמי שזה יגביר לך את החשק להסתפר...

transman

New member
לא יודע אם זה רלונטי, אך...

כשעוד טרחתי להסתפר (היום אני מגלח הכל בבית פעם בכמה שבועות, ועוד מעט לא יהיה מה
) הלכתי או לספר מהסוג הישן (בתחנה המרכזית לשעבר של עיר הקודש), כזה שיודע לספר רק גברים, וממילא התעריף אחיד, או לבית ספר לספרות בת"א (בוגרשוב נדמה לי) ששם התעריף זול בכל מקרה.

Marllboro

New member
למי שמחפש ספר זו וטוב...

באיזור שלי יש ספר שמספר בסביבות ה40 שקל...ספר מקצועי שעבד בעבר בצפון ת"א... והוא ספר מעולה! אומרים לו בדיוק מה רוצים והוא עושה! הוא נמצא במסילת ישרים פינת קיבוץ גלויות, באיזור התינה המרכזי החדשה, למי שמכיר זה שכונת שפירא ("א)

אני

הרסתי לעצמי את המכונה (כן, כן, הפלתי אותה לאסלה בטעות) ועכשיו אני מסתובב מתוסכל עם ערימת שיער שלא מסתדרת לי. לעזאזל.

Marllboro

New member
זה כל כך מוכר..

אבל כשאני נופלת על ספר שחושב שאני גבר אז יוצאת לי תספורת בת זונה =] פשוט מאוד תגידי לו שאת רוצה תספורת של גבר נקודה! תעמדי על שלך!!!

matanbu

New member
הכי פשוט שבעולם

ובכל זאת מסתבכים. אין לי מה לומר חוצ מ-cheer up... מעצבן, מעצבן.. אבל יש לך אותנו להתלונן - ובסוף אפילו תמצא את מה שאתה מחפש. אני בעבר התפשרתי על אחד שהסכים לעשות "תספורת שאני עושה גם לגברים וגם לנשים". בדר"כ 100-120 שקל... :( עכשיו החברה שלי מספרת אותי. גם סקסי, וגם יעיל וחסכוני! :)

Marllboro

New member
מתן...

ני מכיר תך!!! כחול שיער שכמותך =] (לשעבר) *הכי טוב כובע...=]*

barak001

New member
מספרה

אני מסתפר במספרת גברים, ככה שאין להם בכלל אפשרות לגבות תעריף אחר... קרה לי מקרה לאחרונה שנכנסתי למספרה אחרת מעורבת וחופף אמר לי שיעלה 50 שקלים (תספורת גבר). אחרי שסיפרו אותי וזיהו את המין, החליטו לקחת 150 שקלים וכבר אפילו גיהצו את כרטיס האשראי... ברגע שהתחלתי לצעוק לפני לקוחות הם מהר מאד שינו ל-50 שקלים, אבל זאת בהחלט היתה תקרית לא נעימה לשני הצדדים, ויצאתי מאד מתוסכל מהאפליה ומחוסר ההגיון.

למעלה