מספרות על הטיפולים?

מספרות על הטיפולים?

לקראת סבב נוסף ותוהה...
יש לי בת (בת 8) ששואלת הרבה שאלות: למה בדיקות? לאן אני נוסעת? למה אבא (בעלי) נוסע איתי? ועוד ועוד
ואז תוהה האם סיפרתם לילדים שאתם בטיפולים? האם זה כדאי או לא?
האם שיתפתם את ההורים/ האחים/ החברים בטיפולים?
ואם לא, למה לא מספרים?
כמו שאתם מבינים השאלות נובעות מכל ההתלבטות שאני עוברת.

נתנאלה2

New member
שבי, זה הולך להיות ארוך ......

ילדים,
את הטיפולים לשלישי, התחלתי כשהגדולה הייתה בת 3.6 והקטן שנה, בערך....
בגילאים הללו אכן קל ״להסתיר״ מהם,
הם הולכים לישון מוקדם ואני מזריקה בערך ב21.30
לאט לאט הם גדלו, פעם אחת תוך כדי הזרקה בחדר, הקטן הגיע בריצה וכמעט נכנס לי במזרק
שהיה נעוץ בבטן.....
פה ושם שהלכנו בערב לפגישות, הסבתי להם שאנחנו הולכים לרופא בכדי שיעזור לנו להכנס להריון.
היות ואנחנו לא מצליחים .
ובאחד ההריונות, הזרקתי גסטון במשך כ8 שבועות, יותר נכון, האיש הזריק לי בישבן
ומה לעשות הגדולה היתה כבר בת 6 והקטן 4.6 .
ההזרקות היו בסביבות 20.00
אחרי שאותו הריון אבד,
חזרתי להזריק, כאן כבר אי אפשר היה להחביא את
סידור הבקבוקים על השולחן, ואני כבר לא הסתרתי
הסברתי להם שאמא ואבא עדיין מנסים להכנס להריון ושאלו הורמונים.
באיזשהו שלב אמרה ביתי, אבל אמא למה את צריכה עוד תינוק?
יש לך אותנו....
באותו שלב אחותי גם ילדה וביתי הוסיפה, יש לך גם את מאי התינוקת.
בני כמעט ולא שם לב, נו טוב בנים.... פעם אחת הוא ראה ושאל אם כואב לי וליטף אותי.......בערך בגיל 5-6.

משפחתי ידעה מהרגע הראשון ( איך שהתחתנו
)
לילד השלישי בהתחלה שיתפתי בשאיבה או בטיפול , ככל שהדרך התארכה והתאכזרה, החלו לשאול
אותי למה אני ממשיכה? מדוע אנני מסתפקת במה שיש?
משפטים כמו, תודה לאל שיש לך
כמובן שעצרתי והודעתי שאנני מוכנה לשמוע את המשפטים הללו.
באיזשהו שלב אחרי 7-8 שאיבות
כבר לא סיפרתי. כולל על הריון

חברים ומכרים זה מתחלק, יש לי חברים מהשכונה, הורים של ילדים מהכיתה, גן שכנים,
מעטים מהם יודעים , כולל את ההריונות שעברתי .
חברות אספתי לי עם השנים גם מהטיפולים, יש לי את הגרעין של לפני 12 שנים, שעד היום אנחנו
בקשר, יש לי חברות של שנתיים שלוש מהטיפולים
האמת, רק אותם שיתפתי ורק להם סיפרתי , היות ודיברנו את אותה שפה.

מרווה שעזרתי

gezers

New member
אני שיתפתי. כזו אני.

שיתפתי בעבודה (סביבה גברית כמעט לחלוטין..
) והאמפטיה הייתה מדהימה! וזה גם עזר מאד בהיבט של חיסורים והעדרויות, התמיכה שקיבלתי נדירה! ועל כך אני מודה למנהלים שלי יום יום ושעה שעה. לא טריוויאלי בכלל.
את בכורתי התחלתי לשתף כשהיא הגיעה לגיל שבו יכלה להבין (התחלתי כשהייתה בת שנה וחצי.. ילדתי כשהיה בת 6.5..
). איפה שהוא כשהייתה בת 4 אני חושבת כבר עזרה לי להכין את הזריקות, בקשה למשש בקבוקונים ומזרקים.. התעניינה מאד ודאגה אם כואב לי
. על ההריון שנקלט סופסוף סיפרתי לה רק כשהיה סיכוי יותר מסביר שהוא שם בשביל להישאר (סביב שבוע 15..) אחרי 6 הפלות לא רציתי להסתכן באכזבה שלה..
אבל אחרי ה-US התלת מימד הראשון לא יכולתי להתאפק..

גם חברים שיתפתי, כי בשביל זה הם חברים.. שיהיו שם לתת כתף ולנגב לי את הדמעות.. לא ככה?
אבל כל אחת מה שמתאים לה..
בהצלחה! חמסה|

הציפייה והאכזבה של הבת הם ההתלבטות

בתי בת שבע וחצי, וכמעט כל יום מעלה את הנושא שרוצה עוד אח, שרק היא ועוד אחד בכיתה הם ילדים יחידים....
פוחדת שאם נספר לה תצפה מאוד, ופוחדת יותר מהאכזבה שלה, כשהזמן עובר וזה לא קורה.

anguly

New member
אני שיתפתי

התחלתי כשנעה היתה בת שנתיים וחצי היא הלכה וגדלה והזריקות היו חלק מהשיגרה של הבית להריות נכנסתי כשהיתה בת 5 ורבע.
כשהיה לי קשה להזריק לבד נעה בת ה4, היתה סופרת לי ... שלוש ארבע ו..
ככה שבהחלט היא ידעה שאני מזריקה ושזה עוזר לי להכנס להריון.
לעניות דעתי כדאי לשתף לגבי עצם התהליך אבל להכניס אותה ללוחות הזמנים, כי אנחנו יודעים כמה מרסק זה כל שלילי, לא כדאי שגם היא תכנס לסאגת ההמתנה והאכזבה (שהלוואי שלא תבוא).

שיהיה בהצלחה

אנגל תודה

אצלי גם את ההיריון אני לא מצליחה לסחוב, וחוששת שכאשר תראה שהפסקנו להזריק תתחיל לשאול, ואז יודיעו שההיריון לא התפתח.
כמובן מקווה שלא יהיו יותר סיבוכים.
מנגד היא באמת גדולה ומבינה כבר יותר ויותר.
אוף...
תודה על השיתוף לכולן.
עזרתן לי לחשוב מזוויות אחרות -נראה לי שאתיעץ עם חברה שלי שהיא פסיכולוגית ומכירה את כל הסיפור שלנו.

שאלת השאלות יקירתי

גם לי יש בת 8 שמאוד רוצה אחות תינוקת (אגב- אחיה התאום ממש לא בעניין...)
היא שנים מדברת על זה וזה לא קל לי.
ככל שהזמן עובר אמרנו לה שאנחנו יודעים שזה מתסכל אותה שזה לוקח זמן ולא קורה.
לא נכנסנו אך פעם לפרטים של זריקות, הזרעות וכו'.
חושבת שזה יותר מדי בשבילה ולא יקל עליה.

מחזיקה אצבעות לשתינו שזה יקרה כבר!!!!!!!!!!!!

לגבי הסביבה לא עניתי לך

רוב הסביבה שלנו יודעת שאנחנו מנסים.
לפעמים זה קצת עוזר.
לרוב עם כל הרצון הטוב הם ממש לא מבינים.
חלקם חושבים שאנחנו צריכים להסתפק בשניים שיש ולהפסיק להלחם.
מישהי שנכנסת להריון רק מזה שבעלה מסתכל עליה (לדבריה) שאלה אותי שבוע שעבר- שנה וחצי לנסות זה הרבה?????
אמרתי לה תדמייני שאת מנסה רק סבב אחד, מצפה ומקווה ואז מגלה שאת לא, איזו התרסקות זו.
היא אמא לשלושה ומעולם לא חוותה דבר שכזה אפילו למשך חודש אז איך היא תבין??

אפילו אחרי אובדן ההריון בשבוע 9 לפני חודש, הסביבה היתה אמפטית אבל לא יותר מזה.
מבחינתם זה עבר ונגמר ולא ברור לרובם איך זה שזה עדיין כואב לי.
או כמו שאמרה לי חברה אחת- זה לא שאיבדת עובר בחודש שישי
לכי תסבירי לה מה זה לאבד הריון שחלמת עליו שנה וחצי (והיא דווקא היתה בטיפולים אז התגובה בכלל מפתיעה).
בקיצור- חוץ מבנות בפורומים אין מישהו היום בעולם שממש מבין אותי.

לחברות יותר קל לספר

גם אם לא תמיד מבינים את המשמעות, והקושי. את אלה יכולים להבין רק אלה שעוברים את הקושי שאת עוברת.
באותו הקשר גיסתי קיטרה לי שלקח לה הרבה זמן להכנס להיריון (3 חודשים ניסתה), וזה היה אחרי שאני כבר ניסיתי שנתיים. אז לך תסביר.
לגבי הבת כל עוד היינו בהזרעות אפשר היה לא לספר.
אבל עכשיו בהפריות זה הרבה יותר מורכב, הרבה יותר בדיקות, הרבה מסביב, מרגישה לא טוב, כואב לי ואז היא צריכה להסתדר ולהתחשב (אבל אז גם שואלת יותר שאלות)

לבנות לא סיפרתי

שלום שוקולדמנטה רק על עצמי לספר ידעתי....
יש לנו ב"ה שלוש בנות גדולות (15,תאומות12) ואף פעם לא סיפרתי להן לא רוצה שיתאחזבו כל פעם ביחד איתי.. לפני שנתיים (איך שהזמן עובר מהר)חזרנו לטיפולים והן ידעו שיש לי בדיקות דם וזהו... כל פעם שהלכתי עם בעלי לבדיקה או שאיבה/החזרה אמרנו שאנחנו הולכים לסידורים וזהו!!
במקום העבודה ידעו כי כל פעם הגעתי איחור בגלל בדיקות הבוקר ורק עוד 2 חברות טובות זה היספיק וגם היה יותר מידי..
לפני שנה היה הריון שהיה צורך להפסיק אותו בגלל בעיות גנטיות ואז שמחתי מאוד שבאמת לא הרבה אנשים יודעים כי ממש לא היה לי כח להיתמודד גם עם זה שאני צריכה לספר לכולם שההריון הופסק.
לבנות אמרנו שאני צריכה לעבור איזו בדיקה ועלי להישאר בלילה בבית החולים ובזה נגמר העיניין כל שאלה שלהן עניתי שכואב הגב ובינתיים זה עבד...
מאז ההפלה עדיין לא חזרתי לטיפולים אני עדיין לא מצאתי את הכוחות לחזור...
מאחלת לך שתגיעי להחלטה שהכי מתאימה לכם....ומאחלת המון בהצלחה.

אלמונית תודה על השיתוף

מבקשת ללמוד מהניסיון של אחרים, לראות דברים שעליהם לא חשבתי.
הבנות שלך ממש גדולות, זה שלא ספרת להם, והן לא מבינות. מראה לי כמה אנחנו חושבים מתוך נקודת הראות שלנו, ועולם של הילדים אחר לגמרי.

הגענו להחלטה לא לספר בגלל...

אני לא בטוחה שהן לא מבינות! אני פשוט אומרת מה שאני חושבת וככה סוגרת את העיניין!.. הולכים לסידורים וכו'...
הסיבה שלנו היא פשוטה אני לא רוצה שהן יצטרכו להיתמודד עם אובדנים שאני לא בטוחה איך אני מתמודדת איתם ועד שהתינוק לא נולד מבחינתי שום דבר לא בטוח!
המחשבות האלו מגיעות בעיקבות כל מה שעברנו וזה אומר לידת התאומות בשהוע 29 לאחר צירים וקיצור צוואר כבר משבוע 24!
אחר כך הריון שהסתיים בלידה מוקדמת בשבוע 22!
ועכשיו הריון האחרון לפני כשנה+ שהסתיים בהפלה יזומה בעקבות בעיות גנטיות!
כמו כן אני בחורה לא רזה ועלי לא רואים את ההריונות וזה היתרון שלי שאני פשוט לא מספרת עד שלא שואלים ורואים!
ועכשיו אני ממש בהיטלבטות עם לחזור לטיפולים או לא מצד אחד מאוד רוצה מצד שני מפחדת להיע שוב למצב של הריון ולסיימו בגלל בעיות גנטיות....
כמו כן אני לא כל כך צעירה אני כבר בשנות ה40.
אז זהו זה פחות או יותר הסיפור בקצרה והסיבה להחלטה לא לספר.
המשך שבוע טוב והחלטות טובות

איזה סיפור כואב, וכמה הרבה כוחות גלומים בו.
הערכתי לך על כל שעברת עד כה והכוחות להמשיך לתפקד להיות אם.

לגבי ההבנה זה נקודת הראות שלי, ואיתך הסליחה.אצלנו החלטנו להתיעץ עם חברה שהיא גם פסיכולוגית ילדים ומקווה שנקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבור הבת.

למעלה