מספרים ביפנית

MP826

New member
מספרים ביפנית

מישהו יכול לכתוב לי איך אומרים מספרים מ1 עד 10 ביפנית? תודה רבה

DecayCell

New member
בבקשה

1. איצ'י (ichi) 2. ני (ni) 3. סאן (san) 4. יון (yon) 5. גו (go) 6. רוקו (roku) 7. נאנה (nana) 8. האצ'י (hachi) 9. קיו (kyuu) 10. ג'ו (juu)

MP826

New member
תודה רבה עזרתם לי מאוד אה

ומה זאת אומרת shichi/nanaיש שתי אפשרויות להגיד את זה? אפשר ככה ואפשר ככה?

lgmtk

New member
כן כן..............................

אבל לדעתי לרוב אומרים נהנה.........אני חושב
.........

magic goldfish

New member
mp862 יקר...שאלת שאלה מסובכת...

אצל היפנים שום דבר לא קל. אפילו לספור לא קל אצלם. לכל דבר כמעט יש סוג אחר של ספירה- חיות זה סוג אחד, כסף זה סוג אחד, וכו', כשלסוג אחד אין כמעט קשר פונטי לסוג אחר. שיטת הספירה שפורטה פה היא ספירה כללית, לדוגמא כשמשחקים מחבואים, וסופרים- אבל זה לא לספירה של דברים מסויימים. לסיכומו של עניין, השאלה שלך טעונה ומורכבת- כמו הכל בתרבות היפנית.

neko

New member
לפי מה ששמתי לב, בד"כ בשפת

"רחוב" ישתמשו יותר בNANA וYON, ואילו בדברים יותר פורמליים (ביה"ס למשל) משתמשים בSHICHI וSHI. אבל יכול להיות שאני טועה...

Tonjin

New member
לא בדיוק - יש אנשים שנמנעים מלומר

שיצ'י בגלל שזה נשמע כמו שי (של מוות), כנ"ל לגבי שי כמובן.... מה שכן שמדובר בחודשים למשל אפריל יהיה תמיד שיגאטסו ולא יונגאטסו... חוץ מזה אפשר להחליף ביניהם די בבטחון (שוב בהנחה שלא אכפת להיות לא מאד מנומס...)

DecayCell

New member
אני לא רואה את הסתירה

בעניין הדמיון ל"מוות" - זה אמונה תפלה שכבר לא ממש רווחת בימינו, עפ"י מה שהבנתי ממורתי לשעבר. זה בוודאי לא חלק אינגרלי מהשפה. ובקשר לחודשים וכו' - זה מתאים אחד אחד לאחד למה שאמרתי מקודם: המספר תלוי בסוג העצם אותו סופרים (במקרה זה העצם הוא חודש).

Tonjin

New member
למה כולם מחפשים סתירות כל הזמן?

אבל אם כבר התחלת.... אמונה תפלה או לא.... העובדה היא אחת - ישנם אנשים הנמנעים מהשימוש במילים אלו בדיוק מהסיבה הזו... (בדיוק כמו שאין קומה 13 בהרבה בניינים) וכמכיוון שכך זה כן חלק אינגרלי מהשפה (עד כמה שיש למושג הזה משמעות, אני אישית לא כ"כ בטוח מה זה 'חלק אינגרלי של שפה') והמספר לא תלוי בעצם אותו סופרים (בתוך מערכת הספירה הספציפית שציינת) - הבאתי את הדוגמא של שיגאטסו מאחר והיא יוצאת דופן...

MP826

New member
קודם כל זה יקרה לא יקר ../images/Emo9.gif

ותודה על התשובות המורחבות אני שאלתי בשביל ספירה בקארטה כן כן קראטה הספירות של כל תרגיל עד 10 וחוזר חלילה...

Tonjin

New member
בשביל קארטה זה טוב... (ספירה רגילה)

ואם את סופרת בזמן מאמץ או פעילות גופנית בטח גילית כבר לבד שהרבה יותר קל להגיד "שִי" ו"שיצ'" במקום "יון" ו"נאנא"...

MP826

New member
אוקי תודה רבה ../images/Emo140.gif

אתם מאוד נחמדים כאן בפורום תודה על העזרה!

למעלה