הבורא לפי מסורות מסויימות
צימצם את עצמו ונתן מקום לברואים , אבל הם לא הוא והטבע זה לא הוא ,
כל דוס מתחיל יודע שחוקי הטבע זה משהוא שהוא יכול להפעיל ולשנות ,
ואז השאלה אצלהם יצירה של מי זה , והאם מותר לי לנגוע ביצירה של מישהוא אחר
ולשנות את חוקי הטבע מקומית או להוסיף מספר חוקים או להסיר .
גוי נמצא במצב של חוקי הטבע שהדוס יצר ומפעיל .
ושוב השאלה מי יצר מה ולמי מותר להתעסק בזה .
לגוי לא אכפת הוא רואה שיש משתמש ולוקח .
לדוגמא : איזה צדיק מהעולם המאור הפרטי שלו יצר עץ , עץ= עולם צדיק .
ואזי העצים שלו גדלים בבריאה , ואז בא מנדהוא ומחליט לקחת ולשרוף את זה כי קר לו , או סתם כי בא לו לעשות מדורה , או בא לו לעשות רהיט ,
וזה ניתוק מהמסורת החיה החוסר אכפתיות והתחשבות בכלל בעידן של תיעוש .
וכך עם כל דבר , הצמחים מרגישים והחיות , ואנשים אוכלים את זה ,
לא חושבים מי יצר את זה , ומה לו זה עולה כשאתה אוכל את זה .
נאמר הדם של ישוע זה בעצם יין , אז מה של מי זה התפוח אדמה או האורז או התירס וכו' , ומי יצר את הפרה או הכבשה ושאר חיות שאנו אוכלים ,
אז נאמר לרגע שאני זה שיצר את הלחם הפרה את החסה והעגבניות והבצל והמלפפון , אז אני יכול לייצר המבורגר , מבחינה מטאפיזית , ואז יבואו ההיסטוריונים הגויים ויגידו: זה המצאה של הגרמנים בהמבורג במאה ה-13 , כי מה הם יודעים ומה אכפת להם מה עולה לזה שיצר את זה , העיקר טעים לא .
אז הם לא ממש מתחשבים בזה שמספק את החיות לזה ,
תחשבי שזה מאגיה פרטית של מישהוא שאת אוכלת , חכמינו היו אומרים ברוך זה שמטובו אכלנו , האינדיאנים היו מודים למקור המטאפיזי של זה ומתנצלים על זה שהם צריכים את זה לצורכיהם הפרטיים כדי לשרוד ,
והאדם המודרני פשוט אוכל ולא אכפת לו .
לכל דבר יש קניין ובעל הקניין , הנפט שהאנשים משתמשים גם שייך למישהוא
ומה כולם חייבים לו , וכך עם כל בקטריה וחידק ווירוס צומח וחי , וגם החומרים והגזים באו ככה ,
ובתיעדוף בין אנשים איש שייצר כל כך הרבה הצרכים שלו קודמים לרוב האנשים הלו כן , כי הוא צריך להמשיך את זה בעולם ,
ומבחן פשוט אם את חושבת שאת הבורא נא להזיז כוכב עם המוח לעיני כולם ,
נאמר שמחר המדענים לא יבינו איך את גרמת לירח לעשות 8 סיבובים בלילה אחד .
ואם את לא יכולה , קצת ענווה תועיל והודיה .
את רוצה לדעת איך עושים גם , יש אצל מי ללמוד , לא אלמן ישראל , רק זה המון אחריות והאנשים כפויי טובה ולא מודים .
ועוד מפריעים לכאלה שהאחריות על כתפיהם .
עוד דוגמא : הנבראים של האל נושמים אויר (אור יחסי), בא איזה דוס ותרגם זאת בתלמוד תורה שלו למולקולות , ואז באויר יש גם CO2 , וכיום יש אנשים שרק נושמים CO2 ולא יודעים לנשום אויר , ואז צריך את הדוס הזה בנמצא אחרת רוב האוכלוסיה תחנק , כי נחזור למשוואת אויר בלבד שבו אין CO2 .
אז חוק טבע , איזה חוק טבע ?
דוד