מספר דברים:

ויימס

New member
מספר דברים:

לכל חברי הפורום החדשים שעדיין לא עשו טקס קבלה: 1. מה הספר האהוב עליכם? 2. מה הדמות האהובה עליכם וכיצד היא התפתחה לאורך הספר סדרה? 3. תנו קטע אהוב עליכם. 4. מה המקור לניק שלכם? זה דבר אחד. עכשיו, אולי הבחנתם בעובדה שלא הייתי כאן ב-12 ימים האחרונים. ואולי לא. בכל אופן, זה בגלל שדי נמאס לי מהפורום (יותר נכון מהיעדרו) ורציתי לעזוב אותו, אבל אחותי התעצבנה מאוד והאשימה אותי שאני בוגדת במולדת ובמסורת הקדושה. כל מיני דברים כאלה. אז יש לכם 24 שעות להגיד לי מאיפה החתימה שלי לפני שאני משגרת את הטילים על הכנסת.

The Mad Hatter

New member
!!!

אין לי שמץ של מושג, כרגע, מאיפה החתימה שלך, אבל אסור לך לנטוש. מה הפורום המסכן עשה לך? P:

מ א ג ר ט

New member
הנה-טקס הקבלה (האפל)

טקס הקבלה שלי (הבטחתי לכתוב אותו מתישהו): 1.טוב אז הספר המועדף עלי הוא *תופים* ראי-נוע או מכשפות בחו"ל. את זה אני אגיד לכם בודאות רק שאני אקרא את שניהם עוד פעם. ועוד ספרים. כי באמת לא קראתי הרבה ספרים של טרי פראצ'ט למרות שאני כבר שנה וחצי לוקחת רק ספרים שלו מהסיפריה. מוזר. 2. טוב, הדמויות האהובות עלי הן באופן כללי המכשפות, אבל מכולם מאגרט כי היא כזאת אה... חסרת הגיון? למרות שהיא משתנה (קראתי אחיות הגורל ומכשפות בחו"ל, יש עוד במכשפות, נכון?). 3. טוב יש את הקטע הזה בסוף של ראי-נוע עם סילוורפיש ופיבי? ממש ארוך אבל זה בעיקרון ככה ""ובכן, זה כסוף"... אמר סילוורפיש. "וזה מתכתי כזה. וזה כבד מעופרת. ואתה צריך לבשל טונה של עפרות כדי להפיק אותו..." (טוב זה ממשיך עם כל מני דברים ואז בסוף יש) ..."זה לא יעשה לנו איזה בום, הה?" שאל. סילוורפיש הביט בו בעינייים מיוסרות. "החומר הזה? מאיפה צץ לך רעיון פראי שכזה?"" בעצם קראתי את הקטע הזה בעיצומה של עבודה במדעים שהכנתי על מרי ופייר קירי. אולי בגלל זה אני מתה על הקטע הזה. 4. מה המקור לניק שלי?... טוב זה ברור. או שלא. ניסיתי להרשם איזה מאה פעם לתפוז ולא הצלחתי (בעיה באי-מייל שלי) תחת השם מאסקלין (סיימתי את ננסי הכנפים) ועוד כמה. אבל עד שהצלחתי (האי-מייל של אבא שלי) לא יכלתי להשתמש בשמות האלו. אבל אין ספק שמאגרט זה טוב. ההודעה נכתבה פחות מ 24 שעות אחרי שכתבת את ההודעה, בתקווה שלך תפציצי את הכנסת (הוא גם ככה לא משהו אחרי רעידת האדמה הטראגית לפני כמה חודשים). ואני לא יודעת מאיפה החתימה שלך.

NobbyNobbs

New member
טקס זה טקס

אבל קודם - רציתי להזהיר שלא קראתי את פראטצ'ט בעברית כך שייתכנו כמה אי הבנות בנוזא שמות וכדומה 1. בלי שום ספק - Good Omens - ודווקא בגלל שהוא לא discworld ולכן פחות צפוי אפילו מהשאר 2. jhonny מסדרת jhonny and the dead וגם only you can save mankind בכל פעם שאני קורא אותם (למרות גילי המופלג) אני נהנה מחדש - זה כמו לחזור לילדות ממש 3. בעיניי מה שממצה את פראטצ'ט זה דווק הביוגרפיה הקצרצרה שבתחילת כל ספר : "Pratchett was born in .... and is till not dead" - הומור עצמי בריטי במיטבו 4. האנטי גיבור המושלם - חלומו של כל פריק יהודי החתימה נראית מוכרת אבל העברית, אח העברית.... Cheers

ויימס

New member
חשבתי שהמצאת את החתימה שלך לבד.

ממש התרשמתי משנינותך. היה עדיף אם היית מניח לי לחיות באשליות, לא ככה? נו, אז מאיפה היא? ...עברו 25 וחצי שעות, כך שאתם כבר בוודאי שמעתם על מצבה העגום של התחנה המרכזית בתל אביב (אכן, כיוונתי אל הכנסת, אבל אף אחד לא אמר מעולם שחוש הכיוון שלי הוא משהו מיוחד). הנה הקטע המדובר (הממ, אני מקווה שזה לא נחשב הפרת זכויות, כאילו, זה רק קטע)- ספויילר לאור מופלא! "תיתן לי את הלחש מרצונך החופשי," אמר טרימון. "אל תיאלץ אותי להראות לך מה אעשה אם לא תציית לי. בסוף לא תהיה לך ברירה אלא להיכנע. אתה תצרח ותתחנן שאאפשר לך לתת לי אותו." אם זה נגמר איפשהו, זה נגמר כאן, חשב סתמרוח. "תצטרך לקחת אותו," הוא אמר. "אני לא מתכוון לתת לך אותו." והשאר היסטוריה. עכשיו שימו לב-

keynant

New member
wyrd sisters

שלי אגב, מספר שנערך אחריי מותו של דגלאס אדאמס, ונקרא The Salmon of Doubt...הפרק אגב, נקרא Y והוא עוסק באחת השאלות היותר מעצבנות. ספר נהדר למי שאוהב את השטויות של אדאמס. המון אזכורים למדריך, התחלה של ספר לא גמור בסדרת דירק ג'נטלי, והסיפור על העוגיות(שהיה באחד הספרים אם איני טועה..) שמסתבר שהוא סיפור אמיתי של דגלאס...

ויימס

New member
לעזאזל, זה היה מהיר!

באמת חשבתי שהחידה הזאת תהיה קלה מדי. עכשיו, אני בהתלבטות- האם החידה הייתה בסדר והפותר פשוט תותח או שהיא הייתה קלה מדי? בבקשה כולם תגידו מה אתם חושבים שאני אדע לא לעשות חידות קלות מדי בעתיד ובינתיים אני אחשוב על חידה אחרת. בקשר לדאגלס אדאמס, אני שמעתי שהוא סיים את השלישי של דירק ג'נטלי, והוא לא גמור במובן זה שהוא לא ערוך, האם זה נכון, או שהוא ממש לא גמור? ומה קורה שם? ואיזה עוגיות? אוקיי, ועכשיו הקטע המדוייק, ספויילר לאחיות הגורל: הם מציגים את ההצגה הזאת שפלמט אמר להם לכתוב, על איך שהמלך רשע מרושע ויש איזה אחד שהורג אותו, אבל המילים משתנות להם תוך כדי. הם עושים את הקטע שהדוכסית מאיצה בו להרוג את ורנס, ואז הדוכס, שצופה בהצגה כמובן, קם וצועק: "לא!" הצרחה עלתה ובקעה מתוך הקהל. הדוכס התרומם מעט מכסאו ואצבעותיו המעונות צמודות לפיו. כאשר הם הביטו בו, הוא זינק קדימה מתוך הקהל ההמום. "לא! לא עשיתי את זה! זה לא היה כך! אינכם יכולים לומר שזה היה כך! לא הייתם שם!" הוא בהה בפנים סביבו שהופנו אליו וראשו נשמט. "גם אני לא הייתי שם," הוא צחקק. "באותו זמן ישנתי, אתם יודעים." זה באמת קטע יפה, ואחר כך שהוא מתחרפן שם לגמרי ואומר שזה חלום וכשהוא יתעורר לא יקרה כלום ואז הוא יוכל להגיד שהוא לא עשה כלום, ודוקר את כולם ואת עצמו עם הפגיון המזוייף ושואל אם יזרח כוכב שביט. ממש ריחמתי עליו שם. הוא אחד מה-bad guys האהובים עליי. יחד עם דיוס וטרימון ("הוא חשב שכוכבים גורמים לשמיים להראות מבולגנים"
).

keynant

New member
נטע, אני לא יודע לגבי קלות החידה...

פשוט, אני עכשיו כאמור באחד האשכולות כאן(המממ...תפוז...באחד השרשורים), כרגע נמצא בשומרים!!שומרים!!, ואני קורא כרונולוגית, כך שקראתי את ווירד סיסטרס ממש לא מזמן. אני אגב, נורא אהבתי את פירמידות. אני זוכר עוד בימי הראשונים כקורא בפורום, שרוב יושביו לא ממש אהבו את הספר...הוא נורא מעניין...

ויימס

New member
כן, גם אני אוהבת את פירמידות.

לפני כמה שבועות קראתי את זה שוב, ואני פשוט כל הזמן חייכתי מדושנת מאושר על כמה שהספר הזה טוב. פשוט כל משפט, "די, איזה ספר טוב! די, ספר טוב!" ואנשים, לא רק שלא מתלהבים מהספר, הם ממש לא סובלים אותו. חברה שלי נרדמה באמצע הספר (!!!) תסמונת צבע הכשף? כנראה. זכור לי במיוחד הקטע שטפיק מדבר עם המדען/ חוקר/ ווטאבר בשם פתגונל והוא מקטר על איך שההיקף חלקי הקוטר יוצא 3.14 ועוד שורה של מספרים שלא נגמרת. "היכנשהו ביקום יש ערך נורמלי לפאי!" ספר מבריק. טוב, אבל זה לא קשור עכשיו, אנשים חוץ מ-keynant, החידה בסדר או לא בסדר???

keynant

New member
ליתר קלות פעם הבאה, השם הוא קינן...

בקשר לכל המטמטיקה: באחד הפורומים האחרים שאני מסתובב בהם(פורום של להקת מטאל בהייד-פארק), היה לא מזמן אשכול מטמטיקה, עם כל חתך הזהב, פאי ושטויות כאלה... הגמל גאון!

Athaclena

New member
אני אהבתי את פירמידות...

הוא חמווווד (גם טפיק, אבל יותר הספר עצמו). והציטוט האהוב: ...dolphins*... Never trust a species that smiles all the time *

ויימס

New member
ועם הפטאקלספים האלו...

איך שהם היו מנסים כל הזמן למכור את הפסל ההוא של כובע...

braxat2000

New member
Lurk out, lurk in

החלטתי להבליח מעולם הלארקיות האהוב עלי. בשנה וחצי האחרונות השלמתי את פרוייקט קריאת כל כתבי disk world, ואם כבר הבלחתי אז אמסור את פרטי: 1. הספרים האלו אהובים עלי כולם, אבל אולי הספר הראשון שקראתי משך אותי להמשיך: hogfather. 2. vimes הוא ללא ספק הדמות האהובה עלי (תחרות צמודה עם esme weatherwax). האיש הנכון בזמן הנכון. 3. כשב carpe jogulum הערפדים נדבקים ב weatherwax ומתחילים לחפש תה חם. ולמעשה בכל פעם שאחד ה assassins מנסה את מזלו בלחסל את vimes סוף סוף... 4. אני לא מכיר שום ניק. סליחה.

tepic

New member
טקס חלקי

קראתי מעט מדי מהסדרה ולכן אני לא מרגיש כשיר לענות על כל השאלות. ספר הכי טוב עד עכשיו - Small Gods. אבל המרחק מהשאר לא גדול... דמות - מהמעט שקראתי, טפיק (למרות הכינוי) לא עשה לי את זה (למרות שהייתי רוצה לראות ספר שלם על המתנקשים עם גיבור מתנקש). כרגע זה תיקו בין ויימס, רינסווינד וברות'ה. (לברות'ה אין סיכוי ממשי, אבל הספר היה מבריק). לגבי התפתחות של הדמות? עוד מוקדם מדי בשבילי לדבר על זה. הניק - הגעתי לפה פעם ראשונה אחרי קריאת פירמידות (בעברית ולכן שגיאת הכתיב). מאז ניסיתי לשנות אותו ללא הצלחה. תפוז לא מאפשרים לי משום מה, ואני לא מת עליו. וכן - אין. אין כמו בשורות טובות. הדבר העצוב היחיד בו הוא שאין סיכוי לשיתוף פעולה נוסף ביניהם, למרות שהם עדיין חברים.

tepic

New member
איך שכחתי את OM ?

לאחר מחשבה נוספת, אום הוא דמות לא רעה כלל. בהחלט טיפוס.

Lord bigfoot

New member
טוב, אז גם אני, למרות שאני לא חדש.

הספר האהוב, הפיל החמישי, למרות שהוא אחד החדשים יחסית, ויימס חוזר להיות רדוף ומבודד, פוליטיקה ודת של הגמדים, אבל, בעיקר האיגורים. דמות אהובה, הספרן. איך הוא התפתח? שתי התפתחויות משמעותיות, מבן אדם לריבת תפוזים עצובה ואז לאורנג אוטנג. מרגע שהוא אורנג אוטנג הוא פחות משתנה ובזאת גדולתו. קטע אהוב: מהגיבור האחרון, כשסתמרוח מודיע שהוא לא מעוניין להצטרף למשלחת אבל הוא מתנדב כי הוא מכיר את החיים שלו ויודע שבסופו של דבר הוא יצא עם המשלחת. הניק? אני תמיד מנסה להיות ביגפוט, עוד מימי ה IRC (בערך לפני 9 שנים) אבל הניק היה תפוס. אז הוספתי לורד כי זה נראה לי מוסיף מכובדות.

למעלה