מספר דורות.

TheShis

New member
מספר דורות.

שלום.
לפני מספר ימים (ותוך כדי זיפזופ משועמם בערוצים השונים), הגעתי במקרה לתוכנית שדנה בתוחלת החיים של האירופאיים בדורות האחרונים, וראיינו שם משפחה בה 5 דורות חיו "במקביל". זה הזכיר לי, שלחברה טובה שלי אימי, שהיא באמצע שנות הארבעים לחייה, הייתה עד לא מזמן סבתא רבה, שנפטרה בגיל 101. היות והחברה של אימי היא אמא לילדים בוגרים בעצמה, לאותה ישישה היו בעצם בני-נינים. ביקשתי מאותה חברה של אימי לנסות ולמצוא תצלום משותף של כל הדורות, וכאן אני פונה גם לאנשי הפורום. נכון, לא מדובר פה ב"מחקר", אבל מאוד מאוד מעניין אותי לדעת האם יש פה אנשים, שיצא להם לחיות "במקביל" ל-3 או 4 דורות אחורה במשפחה. כמו כן, יהיה נחמד (לדעתי, לפחות) אם אותם אנשים יוכלו לפרסם תמונה של הדורות הללו, באם כזאת קיימת. אני מצרף תמונה (די מפורסמת, לדעתי) שהופיעה בתערוכה של בית התפוצות.

סבתי ז"ל זכתה לכך...

לסבתי, אשר נפטרה לפני כ - 3 שנים בגיל 98, היה: * בן, שהיה אז כבן 75 * נכד, שהיה אז כבן 45 (?) * נינה, שהיתה אז כבת 25 * בן-נינה, שהיה אז כבן שנתיים. וכך, זכתה סבתי הנפלאה לגדל בנים, נכדים, נינים - ואף בן-נינה
מעניין לציין, שבגלל הפרשי לידה ו/או נישואים - אני הוא נכד שלה (בן 27), בעוד שאותה נינה מדוברת (שהיא בגילי) נבדלת ממני מבחינת דורות - בדור שלם
ארנון

אופס... שכחתי לגבי התמונה

לדעתי, קיימת תמונה של סבתי ז"ל עם בן-הנינה. אנסה לחפש אותה. ארנון

TheShis

New member
גם אצלינו במשפחה קיים הפרש

הדורות הנ"ל. לאבי,בן ה-55, למשל, יש בני דודים כמעט בגיל של אמא שלו. ודוגמה נוספת, עכשווית יותר - לבן דוד השני שלי נולד לא מזמן ילד, בערך חודש לאחר שלאביו נולד ילד מנישואיו השניים. כך יוצא שה"דוד" וה"אחיין" יהיו בני אותו גיל. תופעה מעניינת. אותי מעניינים במיוחד מחקרים (שאולי נעשו ואולי לא) לגבי ההבדלים ביחסים בין (למשל) סבא לנכדיו ובין סבא לניניו (במיוחד לאור הפערים התרבותיים בין הדורות האחרונים).

א77

New member
אני לא. אבל...

לפני כחצי שנה היה ברית מילה שבה היה הסנדק אחד מגדולי הרבנים. ותיכף תבין מה הוא לתינוק... בסעודה הוא נשא דברים, ובינם הוא הסביר על שמחתו המיוחדת, שהרי התינוק הוא בן בכור לבן בכור לבן בכור לבני בכורי. ובמקרה נזכרתי שההזמנה היחידה הקיימת בעולם לחתונת אותו רב הסבא רבא נמצאת בידי... בכל אופן זה היה מרגש.

משה לרר

New member
משפחות מבורכות דורות

יתכן ולחלק מן האוכלוסיה זה נשמע נדיר לאור ארועי המלחמות והשואה שפקדה אותנו בדורות האחרונים. ברם, קיימות משפחות רבות שזכו לחיות בצל קורה אחת 4 דורות ולפעמים אף 5. אני זכיתי לבלות עם סבתה של אימי, ילדי זכו להנות מסבי מצד אמי וסבתי מצד אבי, נכדי גדלים עם הורי והורי אשתי (70-71). מבחינת ערוב דורות זה סביר וקורה בכל משפחה - אחות אמי בגילי, אח אשתי בגיל זהה לבני. מה רבה היתה הפתעתי כאשר גיליתי כי דודו של חמי מבוגר אך בכ-4 שנים מאשתי - האם אתם קולטים שאשתי ואח סבה באותו גיל. בכלל זה ריתק אותי לתעד את כל משפחת אישתי 10 דורות על-פני 200 שנה שמתחילות בצפון תימן. קשרי הנישואים וכמותם מורכבים ביותר - קיימות משפחות בדור שלנו שמופיעות 8 פעמים בעץ. הלוואי ונזכה כולנו לאריכות ימים ולראות בפרי עמלנו דורות רבים

nitzoops

New member
גם אצלי היה כך

סבתי נפטרה בשנת 1977 והיתה אז בת 86. באותו זמן בן נינה היה כבן שלוש. יש תמונה שלה ושל בן הנין,(לדבריה דור חמישי בעברית נקרא צאצא), אבל ללא הדור השני. כשאהיה אצל אבי אשתדל להביא אותה.

yoavep

New member
לא! שילשים הם נינים

ובני נינים קרויים ריבעים. ראה הסיפור על איוב. חוץ מזה לא צריך ללכת רחוק כל כך עם סיפור הדורות הזה. אב סבתי היה הראשון מבין 10 ילדים של יהודה לייב פרמן. דודי, נין ליהודה לייב, נולד ב-1941 כאשר הנכדה האחרונה של יהודה לייב (שהיא ביתו של הקטן מעשרת הילדים) נולדה ב-1945 וכך נין גדול ב-4 שנים מנכדה. זה קרה המון במשפחות הגדולות האלה.

דדיחתם

New member
יש לי תמונה

אשתו השניה של סב-סב-סבתי, ביתם, נכדתם, נינתם והחימש. הסבתא של הסבתא לא בת יותר מ-90. והיתה אישה אחרת שנישאה לבן משפחתי שזכתה למשהו כמו חמישה חימשים. אין לי סורק, אקנה בקרוב.

דדיחתם

New member
אני חושב שהתמונה מ-1914 או 1915.

ויש לי גם תמונה של בעלה של הסבתא של סבתא הזו, שהוא הסבא של הסבתא (ולא של הסבא כפי שכתבתי) של סבתי ז"ל. זוהי תמונה עתיקה ביותר, משום שהוא נפטר ב-1878, ולפיכך התמונה היא בין 1875 ל-1878. מזל שהיא נשמרה וחבל שאין זה כך עם שאר אבות אבותיי. אין לי אפילו תמונות של כל הסבים של סביי, למרות שנפטרו בשנות ה-20 וה-30.

דדיחתם

New member
ההפרשים בגילאי הצאצאים של אב קדמון

שמתי לב להפרשים העצומים שיש בין גילאי צאצאי אב קדמון, ומס´ הדורות בכל ענף. לדוגמא - ממשפחתי : לרב חיים קיצע (1771-1849) יש נינה שעדיין חיה והיא בת 80 או פחות, ואין לה עדיין נינים, כך שבענף זה ישנם רק חמישה דורות מתחת הרב הנ"ל, בעוד שבענף אחר נינתו של הרב נולדה ב-1850 וקצת, ולנכדי-נכדתה כבר יש נכדים, כלומר יש תשעה דורות מתחת לרב, ויש הבדל של כ-75 שנה בין הדורות.

TheShis

New member
מה שמעניין הוא ש...

המקרה אותו ציינתי בתחילת השירשור הזה מדבר על משפחה חילונית לחלוטין (וגם זה לשון המעטה). ברגע שאלקט קצת יותר פרטים לגבי המקרה שציינתי, אשתף אתכם.

למעלה