מספר התלבטויות בקשר לתוכנית
ערב טוב לכולם.
נעזרנו רבות בפורום בעבר, וקיבלנו עצות והמלצות ששידרגו משמעותית את התוכנית שלנו (ואת ההסתכלות שלנו במה להתמקד).
התעכבנו די הרבה מאז, אבל נראה שאנחנו חוזרים עכשיו למסלול ומתקרבים להגשה.
אנחנו כבר די שלמים עם התכנון החיצוני/פנימי של הבית, אבל כן היינו שמחים לדעתכם בקשר לכמה נקודות ספציפיות.
(תזכורת כללית - בית באזור השרון, אי אפשר לפתוח חלונות לצפון (רק זכוכית חלבית), במערב עצים (לפחות חלקית), מזרח ודרום - כביש).
השינויים הגדולים מהפעם הקודמת הם ההכנה לעליית גג עתידית (שלא מוצגת פה), ופיתוח החוץ (וגם כמה שיפורים קטנים בתכנון הפנימי).
אני מצרף גם סקיצה של אחת החזיתות, כדי לקבל תחושה של הכיוון).
(הערה - שקלנו ברצינות לקחת מתכנן נוף, אבל ויתרנו לאור העובדה שאין פה יותר מדי מקום למשחקים)
שאלות:
1. לחדר ההורים (460*290) מתוכננת כרגע ויטרינה עד הרצפה, ללא מרפסת.
האדריכלית ממליצה ואומרת שזה נותן לחדר תחושה פתוחה ומרווחת.
לי עוד לא לגמרי ברור עד כמה זה משמעותי (מעבר לחלון גדול). זה מן הסתם יותר יקר, ומדובר גם בכיוון מערב, כך שהחדר יקבל הרבה חום.
מנסיונכם, עד כמה זה משמעותי?
2. פרגולה דרומית - קו הבנין הוא 2 מטר, כך שניתן לעשות פרגולה של 80 ס"מ.
לפי החישובים שלי זה אכן אמור לתת הצללה טובה לחלונות.
השאלה אם זה לא יוצא קצת מוזר כשהפרגולה כל כך קטנה וקרובה לגדר.
מבחינת החזית הדרומית (צירפתי סקיצה), האדריכלית בכל מקרה מעוניינת לעשות איזה אלמנט "שבירה", כך שלפרגולה יש גם תפקיד עיצובי.
אני נוטה להשאיר את הפרגולה, אבל עדיין לא שלם עם זה.
(אני מודע שדווקא הפרגולה במערב היא "מיותרת" (מבחינת הצללה), אבל אשתי מאוד רוצה פרגולה/קירוי לרחבה המרכזית).
אנחנו מאוד סומכים על האדריכלית שלנו (ומרוצים ממנה), אבל נשמח לשמוע גם דעות נוספות.
כל הערה, גם בנושאים אחרים, תתקבל בברכה
תודה רבה!
ערב טוב לכולם.
נעזרנו רבות בפורום בעבר, וקיבלנו עצות והמלצות ששידרגו משמעותית את התוכנית שלנו (ואת ההסתכלות שלנו במה להתמקד).
התעכבנו די הרבה מאז, אבל נראה שאנחנו חוזרים עכשיו למסלול ומתקרבים להגשה.
אנחנו כבר די שלמים עם התכנון החיצוני/פנימי של הבית, אבל כן היינו שמחים לדעתכם בקשר לכמה נקודות ספציפיות.
(תזכורת כללית - בית באזור השרון, אי אפשר לפתוח חלונות לצפון (רק זכוכית חלבית), במערב עצים (לפחות חלקית), מזרח ודרום - כביש).
השינויים הגדולים מהפעם הקודמת הם ההכנה לעליית גג עתידית (שלא מוצגת פה), ופיתוח החוץ (וגם כמה שיפורים קטנים בתכנון הפנימי).
אני מצרף גם סקיצה של אחת החזיתות, כדי לקבל תחושה של הכיוון).
(הערה - שקלנו ברצינות לקחת מתכנן נוף, אבל ויתרנו לאור העובדה שאין פה יותר מדי מקום למשחקים)
שאלות:
1. לחדר ההורים (460*290) מתוכננת כרגע ויטרינה עד הרצפה, ללא מרפסת.
האדריכלית ממליצה ואומרת שזה נותן לחדר תחושה פתוחה ומרווחת.
לי עוד לא לגמרי ברור עד כמה זה משמעותי (מעבר לחלון גדול). זה מן הסתם יותר יקר, ומדובר גם בכיוון מערב, כך שהחדר יקבל הרבה חום.
מנסיונכם, עד כמה זה משמעותי?
2. פרגולה דרומית - קו הבנין הוא 2 מטר, כך שניתן לעשות פרגולה של 80 ס"מ.
לפי החישובים שלי זה אכן אמור לתת הצללה טובה לחלונות.
השאלה אם זה לא יוצא קצת מוזר כשהפרגולה כל כך קטנה וקרובה לגדר.
מבחינת החזית הדרומית (צירפתי סקיצה), האדריכלית בכל מקרה מעוניינת לעשות איזה אלמנט "שבירה", כך שלפרגולה יש גם תפקיד עיצובי.
אני נוטה להשאיר את הפרגולה, אבל עדיין לא שלם עם זה.
(אני מודע שדווקא הפרגולה במערב היא "מיותרת" (מבחינת הצללה), אבל אשתי מאוד רוצה פרגולה/קירוי לרחבה המרכזית).
אנחנו מאוד סומכים על האדריכלית שלנו (ומרוצים ממנה), אבל נשמח לשמוע גם דעות נוספות.
כל הערה, גם בנושאים אחרים, תתקבל בברכה
![](http://timg.co.il/f/Emo13.gif)
תודה רבה!
![](http://img2.timg.co.il/forums/55/1280_0_be4ea70b-6f5f-4acd-b203-128c4df6a982_.jpeg)