מספר מאמנים עם מתעמלות/ים

• פותח הנושא ede1
  • פורסם בתאריך

ede1

New member
מספר מאמנים עם מתעמלות/ים

אני מבינה כי הכי טוב שמאמן אחד או שניים למתעמל/ת אחד. אבל בכל זאת האם יש הסכמה מה מקובל במסלולים תחרותיים? בתחרות אחרונה ראיתי בסביבות 10 בנות בכל אחת מדרגות נמוכות. אז מה מקובל לגבי מספר מאמנים? ומה קורה במדינות אחרות?
ועוד שאלה. האותה תחרות ישראל היו מועדונים ידועים כמו הפועל או מכבי, אך הייתה קבוצת בנות ללא קשר למועדון כל שהוא. אז למי יש זכות להשתתף בתחרויות של התעמלות קרקע? אני שאלת לגבי בנות, אך מניחה כי לבנים אותו דבר.

מספר מתעמלות לכל מאמן

האם את שואלת ספציפית לגבי תחרות- או בכללי באימונים? כי לפעמים יש 20+ בנות שמתעמלות בדרגה מסוימת, אבל רק 10 מהן לוקחים לתחרות, וכל היתר לא זוכות להתחרות בכל התחרויות. וגם- יש הבדל בין מאמנים, למדריכים, עוזרי מדריכים ומלווים אחרים. יש קבוצות למשל שמביאות לדרגה מסוימת מדריכה + מתעמלת בוגרת (מהחוגים למשל) שמלוות יחד את הבנות. לדעתי מדריכה מוסמכת ומנוסה אחרי צבא יכולה להיות בתחרות עם קבוצה של עד 10 בנות. נראה לי שכך גם במדינות אחרות, באירופה ובארה"ב, זה פחות או יותר אותו דבר.
במדינות כמו סין וקוריאה זה קצת שונה, שם שמעתי על מאמן שמאמן עד 100 ילדים בבת אחת. עם משמעת ברזל.
לשאלתך השנייה- לא ניתן להתחרות ללא שיוך למועדון.

ede1

New member
תודה נועה על תשובתך המפורטת. באימון רגיל גם

אותו יחס? ז.א. באימון במשך שנה יש נגיד 20 בנות של דרגה נגיד ה או ד ויש מאמנת אחת ומדריכה? אם מחברים 2 דרגות ביחד אז יוצא 2 מאמנים ו-2 מדריכות. זה היחס המקובל?

ולגבי תשובתך השנייה. לאיזה מועדון שייכת קבוצה עלה רעננה? ההבנתי כזו עמותה בחסות עיריית רעננה.

מס' בנות באימונים

לדעתי מדריכה בוגרת ומנוסה על כל 5-8 בנות באימון זה נורמלי. 10 בנות גם אפשר להסתדר אם צריך מדי פעם.
בכללי אני לא רואה טעם למה להחזיק 40 בנות בדרגות ה+ד בנבחרת אחת, אבל אם כבר, במקרה זה הייתי מחזיקה מאמנת+4 מדריכות.
ע.ל.ה רעננה משתייכות למועדון ע.ל.ה רעננה... הוא יכול להיות בחסות העירייה.

podko

New member
את מתכוונת למרכז, לא מועדון

הפועל, מכבי - אלה מרכזים. (מועדון = אגודה. כמו הפועל ת"א, הפועל ראשל"צ). ע.ל.ה רעננה שייכת למרכז "עוצמה".
כדי להשתתף באליפות ישראל צריכים להיות רשומים באיגוד ההתעמלות, לשלם עבור כל מתעמלת ולהחזיק בכרטיס מתחרה עבור כל מתעמלת.
אני לא בטוחה שצריך להשתייך למרכז(הפועל/מכבי/עוצמה), אבל נראה לי פשוט שקשה לקיים אגודות בלי תמיכת המרכזים, עלובה ככל שתהיה.

ede1

New member
תודה להסבר.

עכשיו התמונה ברורה יותר.
לצערי תשובות לא עוזרות לי בבעיה של בתי. כנראה נוותר על השתתפות בתחרויות. ויש עוד מספר בנות שעומדות בפרשת דרכים.
שאלה אחרונה. איזה אגודות/מועדונים יש בירושלים ובסביבה ויכולים להשתתף בתחרויות?

תודה רבה

מה הבעיה של בתך?

אולי נוכל לסייע.

יש בירושלים את קבוצת התעמלות מכשירים שנקראת פרנקל (או מתאמנת במקום שקוראים לו פרנקל). כיום הם מתחרים בליגה. פעם (לפני שהייתה את מכבי הירושלים "המחודשת") אני חושבת שהם התחרו גם בתחרותי.
ויש גם עוד די הרבה קבוצות בירושלים והסביבה, כמו למשל בפסגת זאב ובאזור מבשרת ציון שמתחרות באקרובטיקה ובג'נרל ג'ימנסטיקס ויכולות להתחרות גם במכשירים.
אבל חוץ מזה, כל קבוצה באשר היא יכולה להתחרות.

ede1

New member
תודה נועה. זה בית ספר פרנקל. נתקדם מנקודה זו.

מודה לך מאוד

למעלה