בוא נפריד ( בין תחושות לעובדות)
כי בכל העולם, וגם בישראל, הפרדה פיסית מקטינה מאוד את מספר הנפגעים בין הרוכבים, אבל לא מאפסת אותה לגמרי (ומיד אתייחס)
השול אינו הפרדה פיסית, אבל הוא בהחלט תווך שונה ( במקצת) כי רוב המכוניות לא נוסעות בשול, ואלו שנוסעות בנתיב מהירות בהרבה מן האופניים. ( כאשר יש חריג והוא בירידות ארוכות כמו בהרי ירושלים.. שם מהירות המכוניות והאופניים די קרובה ! )
מי שירד לעומק התאונות ולשטן ( או אלוהים ) שנמצא בפרטים - יש תאונות רבות ( מדי) כתוצאה מהמצאות הרוכב בקרבת השוליים והקו הצהוב, אבל לא עמוק בתוך השוליים)
כולם מערבבים עובדות בתחושות - פנצ'ר אינו סכנת חיים, ואם אתה חושש מפנצ'ר בשוליים בירידה - קח סיכון ורכב בנתיב התנועה, אבל זה לא הופך את זה לאידאולוגיה...
רכיבה בנתיב במקום בו יש שולן, כאשר החצץ מהווה אי נוחות ומטרד ועשוי לגרום לפנצ'ר - נכון שלהחליף פנצ'ר זה ניג'וס, אבל זה עדיף על מנת להשאר בחיים.
גם אני רוכב לא מעט בכבישי מרכז הארץ, מהיותר סואנים ומסוכנים להגדרתכם, ואני יכול לומר מ5 שנות נסיון על כביש 4 שיש מעט מאוד מכוניות שנוסעות בשוליים, ואלו שעושות זאת ללא כוונה - שהם רוב המקרים , תוך כדי סימוס או מענה למייל או סתם קריאת עיתון (כן, הכל מתצפית תוך כדי רכיבה , עדות ממקור ראשון ! ) שם אני מעדיף בענק שתהיה חריצה.
כנ"ל גם בכביש 3 , ולגבי עליות ארוכות - יש הגיון באי חירוץ או בהפעלת שיקול דעת איפה כן ואיפה לא !
ולענין סיכון, כביש 4 המסוכן ושאר ירקות - חשוב לא לנתח את הנתונים לפי הגישה של " לעולם אל תצא לחישוב לפני שברורה לך התוצאה שאליה רצית להגיע ..." בהולנד, ה -מדינה בהא הידיעה של אופניים, רכיבה ותרבות אופניים - 25 אחוז ( רבע !!!! ) מכלל התאונות הקטלניות הם במעורבות של רוכבי אופניים, ועל כן לפי גישת המחקר של גיאחה, מן הראוי להפסיק לרכוב בהולנד.....
אז נכון, בכביש 4 היו מקרים של סטיה מן הנתיב אל השול, היו גם מקרים שרוכבים סטו מן השול אל הנתיב , היו נהגים שנהגו בצורה חסרת אחריות והיו רוכבים שעשו את אותו הדבר.
חשוב לזכור שכביש 4 הוא הכביש היחיד המאפשר תנועה צפון דרום בציר גדרה חדרה, ובדיוק שם חירוץ השוליים היה מציל חלק גדול מאוד מן הנפגעים.
שורה תחתונה - אל תתנו לתיאוריות להכתיב לכם את התוצאות ולשבש לכם את שיקול הדעת, כביש 5 בשעה 8 בבוקר בכל יום באמצע השבוע מראש העין לתל אביב בטוח יותר לרוכבי אופניים מאשר כבישי המשולש ...אבל זה ממש לא נכון לכביש 5 בשעה 5 בבוקר בשבת לכיוון מזרח ...
רכבו , ורכבו בזהירות ובשיקול דעת, ובלי דעות קדומות