מספר שאלות (אחרי שיעור הבעה מעמיק
)

מספר שאלות (אחרי שיעור הבעה מעמיק ../images/Emo6.gif)

אוקי, אז בעקבות תחקיר טיפה יותר עומק (וקצת הדרכה בפורום סוסים
) הייתי רוצה עכשיו להתייעץ איתכם. מומלץ לבנות לוח אימונים (שלא יווצר מצב שבו אני רוכבת שבוע ברצף ושבוע אחרי זה לא אבוא לחווה בכלל). נתחיל מזה שזה החופש הגדול - ועם כל הכבוד לסוסים, יהיו ימים שארצה לבהות במכשירי חשמל וללכת לים ולצאת עם חברים... אם אני באה לרכב יום כן - יום לא, זה יזיק לכושר? ולחלופין - אם אני כן בוחרת לבוא יום כן ויום לא - זה יוכל לפגוע בסוס אם ארכב עליו מספר ימים ברצף? (הרי כושר של סוס צריך לבנות, ואני לא יודעת על איזה סוס המורה שלי תמליץ לי מבין הסוסים האפשריים. יכול להיות שזה יהיה סוס מסכן שעד היום הבעלים שלו לא באו אליו הרבה ואצטרך לעבוד איתו סופר לאט, סופר נכון וסופר בזהירות. אבל מצד שני אולי היא תתן לי סוס בית ספר* שאני ממש אוהבת, ואז הוא יעבוד כמו... מכירים את הביטוי "כמו סוס"?
) יווצר מצב במהלך החופש שיהיו לי שבועיים (או שלושה, תלוי במשפחה) שלא אוכל להגיע. זה לא יהיה ברצף, שבוע בתחילת החופש, שבוע באמצע ואולי שבוע בסוף. מה אני עושה עם הסוס בשבועות האלו? אני לא רוצה שהוא יתקע באורווה. זה סתם חבל וזה סתם פוגע בו. מה בימים האלה אני אמורה לעשות? מצד אחד אני לא ממש רוצה שחברה שלי תרכב עליו, כי אז יכול להיות שהיא תעשה כל מיני... שגיאות. אם הרגלתי את הסוס לדבר מסויים יכול להיות שפעם אחת שהיא תעשה משהו שהוא טיפה לא כמו שאני עבדתי עליו וכבר הכל יהרס... ומצד שני.... סתם חבל... השאלה אם בילוי במרעה יספיק (למרות שלא נראה שהסוס יפצח בקנטר מרשים ברגע שהוא יגיע לשם רק בשביל הכושר כשיש עשבים מולו). או במכונה כזאת (זה דיי מגניב, זה משהו מעגלי כזה שהסוסים הולכים בו. אפשר לקבוע קצב: אם הליכה איטית, או מהירה, ולפעמים אפשר לכוון את המהירות להליכה מספיק מהירה בשביל שהסוס יהיה בטרוט). אוקי, נעבוד הלאה - מבחינת סוג העבודה עם הסוס, לפי מה שהמליצו לי כדאי עם המורה לעשות שיעור קפיצות (או שניים, אסור לקפוץ לבד ותלוי אם מישהו יוכל להשגיח עלי...) בשבוע ושיעור או שניים בדרסז' בשבוע ובשאר הימים תרגול. (כמו המסלול לתחרות הדרסז' [קדם א'..], עבודה נכונה עם הסוס, ישיבה נכונה וכו' וכו'...) אם אני מתרגלת עם הסוס ישיבה נכונה (מבחינת הליכה על המתג) לדוגמא, זה בעיקר עבודה שלי, פחות מבחינת הסוס. בשיעורים האלו אתם חושבים שאוכל למשוך את זמן הרכיבה טיפה יותר זמן? נגיד במקום שעה שעה וחצי לשעתיים?... נגיד אם יוצאת אל המנז', מתחיל בהליכה מהירה, עוברת לטרוט וכל החימום הרגיל.... רוכבת עליזה ומאושרת שעה-שעה ורבע ועוברת להליכה איטית וחביבה...זו דוגמא לשאלה הנ"ל, האם אפשר למשוך את הרכיבה יותר זמן. אחרי כמה זמן שהסוס נח אחמם אותו שוב ואמשיך לרכב בערך חצי שעה ואסגור את הבאסטה. זו עבודה נכונה? לתת לסוס יותר זמן לנוח באמצע, פחות זמן לנוח?... וקצת הסברים לגבי השאלות: בטח יש מביניכם שחושבים לעצמם "וי, מה זה השאלות האלו? היא אף פעם לא רכבה על הסוס? היא לא יודעת כלום?" ויש אנשים טיפה יות נחמדים שרוצים לענות
אז הינה התשובה: שימו לב שהשאלות זה לא לגבי הטיפול בסוס, ורכיבה עצמה. אלא העבודה עם הסוס. ויש לזה סיבה אחת... עד היום היחידה שדאגה לדברים האלו זו הייתה המורה שלי. לא הייתה לי הזדמנות לחשוב על הדברים האלו, בגלל שלא הייתה לי סיבה... וגם למורה שלי אין יותר מדי מה לדאוג, הרי הרוב נפתר מעצמו... כי הרי רוכבים על סוסי בית ספר כל יום כך שאין בעיה של כושר. וכשרק בנאדם אחד רוכב על הסוס זה קצת יותר בעייתי, בגלל זה אני שואלת. אני מקווה שהפעם יצאתי אנושית וסוסית ונורמלית
תודה מראש
*כמובן שאצטרך להתחשב בעובדה שעוד אנשים רוכבים עליו אז לא אדרוש ממנו הרבה מדי...

The Bitter End

New member
אהמ.

קודם כל, מה הבעיה לשרשר לשאלה הקודמת שפתחת? זה באמת היה הכרחי? דבר שני, מה הבעיה לשאול מדריך\מאמן מוסמך? את באמת סומכת על עצות שכמה אנשים יתנו לך באינטרנט? לדעתי אלה שאלות שצריך לשאול מישהו שמכיר את הרמה שלך ולא אותנו.

fliperit

New member
התשובה הכי טובה היא

להתייעץ עם מדריך שמכיר אותך ואת הסוס! אי אפשר ללמוד לטפל, לרכב ולאמן דרך האינטרנט!

למעלה