מספר שאלות, אם יורשה לי

majadra

New member
מספר שאלות, אם יורשה לי ../images/Emo140.gif

שלום לחברי הפורום! יופי של פורום יש לכם פה
יש לי שאלה בקשר לתרגול יוגה, אשמח אם תוכלו לעזור! אני מתרגלת קצת יוגה בבית בעזרת ספר, והבנתי שאסור לתרגל תנוחות מסוימות בזמן מחזור... שאלתי היא אילו תנוחות אסור לתרגל, ולמה? מה הסכנה בתרגול בזמן מחזור? ובכלל, האם יוגה יכולה לסייע בהפחתת כאבי מחזור? תודה מראש!

לקשמי

New member
יוגה ומחזור

שלום לך, בדרך כלל לא ממליצים לתרגל תנוחות הפוכות בזמן מחזור (עמידת ראש, עמידת כתפיים וכו'), אם כי זה שנוי במחלוקת ויש גם מורים שטוענים שאין עם זה בעיה. בגדול ההתנגדות לביצוע התנוחות האלה בזמן מחזור מבוסס על נקודת המוצא שאין ללכת "נגד הגוף" ובתנוחה הפוכה את גורמת לכך שהדימום יזרום בכיוון הנגדי לזה שהוא אמור לזרום. בהצלחה. :)

בקצרה..

המוני מאמרים נכתבו על יוגה ומחזור. לפי שיטת התרגול שלי, תנוחות הפוכות אסורות, כמוהן כפיפות לאחור (גשר וכדומה), וגם קפיצות (למשל ברכת השמש עם קפיצה, או קפיצה לפיסוק לפני ואחרי תנוחות עמידה) ופיתולים חזקים. חוצמזה שיש גם כמה תנוחות כמו הלוחם 1 (או: virabadrasana 1) שבה לא מכופפים את הברך ל90 מעלות. ועוד כלמיני דברים שאני אשמח לפרט, אבל כתבתי "בקצרה" בנושא ההודעה שלי:) שמחה לשמוע שאתם מתרגלים בבית הספר! בהצלחה, אור.

majadra

New member
תודה לך ../images/Emo140.gif

אבל חששתי שהטעות הזו עלולה לקרות! כתבתי שאני מתרגלת בבית בעזרת ספר, ולא בבית ספר
שוב תודה על העזרה. יש לך אולי איזה לינק לתת לי למאמר בנושא?

סטיוויה

New member
יוגה יכולה לעזור עם הרבה תסמינים

"נשיים". אני באה מהגישה שמאמינה שתרגול יוגה אצל נשים צריך להביא בחשבון את המחזוריות בגופינו.בהזדמנות זו אמליץ לכל נשות הפורום על הספר "גופה של אישה-תבונתה של אישה". אל לה לאישה לחשוב שגופה הוא מכונה משומנת שאינה מושפעת ממעגלי החיים שהיא עוברת.המצומצמים(מחזור חודשי שלם)והרחבים(הריון,לידה,גיל מעבר). היוגה היא ראשית כל קשב והרפיה.ומתוך הקשב הזה אישה יכולה לתרגל בהתאם למקום בו נמצא הגוף שלה במעגל החודשי. את מספרת שאת מתרגלת בבית.אני ממליצה כן להתחבר למורה וולמוד ממנו/ה.אם אין לך את האופציה הזו אז יש דיוידי מצויין שנקרא "יוגה לנשים"של מירה ארצי פדן.יש בו תרגול מלא ויש הרבה עיצות והדגמות עם תשובות לשאלות שאת מעלה כאן. בהצלחה ושנה טובה.

majadra

New member
תודה

תודה רבה על העזרה! באמת המליצו לי על הספר הזה לא מזמן, אקנה אותו בקרוב! שנה טובה

למעלה