מספר שאלות... אשמח אם תענו.

Moledet972

New member
מספר שאלות... אשמח אם תענו.

אז לפני השאלות, אני רוצה להבהיר שאני לא צמחוני, וכנראה שגם לא אהיה... הנה השאלות: 1. הרי האנשים שהם צמחוניים, הם בדר"כ חילונים. למה, אם הם לא מאמינים באלוהים וכו´, הם לא מסוגלים לאכול למשל פרה, שהיא הרי בסך הכל אוסף של מולקולות? 2, מה זה משנה אם עוד איזה פרה תמות, שהרי ממילא אם לא היו קיימים בני אדם, אז הפרה הזאות הייתה נטרפת ע"י טורפים, והייתה גוססת במשך דקות ארוכות? ואילו אצלנו פשוט יורים לה בראש, או כורתים את הראש, ואז היא לא סובלת... - אשמח אם אקבל תשובות.

צליל א

New member
בבקשה -

כמו שאני רואה את זה - 1. פרה למשל, גם בהיותה מורכבת מאוסף של מולקולות, היא יצור חי שחש כאב וסבל. בעיני האדם שרואה בה חומר גלם לסטייק שלו היא "עוד פרה", יצור אנונימי, אבל זה לא עושה את הסבל שלה מוחשי יותר. מבחינתי אין לי הזכות המוסרית לגזור עליה את הסבל והמוות האלה בכך שאממן אותם. 2. בג´ונגל חיות מסוימות טורפות זו את זו על מנת לשרוד, ובכך הן גם שומרות על איזון טבעי של האוכלוסייה שלהן ואיזון אקולוגי בכלל. תעשיית הבשר המודרנית הפרה לחלוטין את האיזון הזה - יש הרבה יותר מפרות מכפי שהיו בתנאים טבעיים, עקב הרביה מלאכותית (תהליך מזעזע, מכאיב ולא אנושי). בעצם, ההרביה המלאכותית הזו היא הדרך היחידה בה הן באות לעולם. חייה של פרה ברפת בתעשיית הבשר למזון אינם טבעיים, היא חיה ברפת צפופה ומזוהמת, עוברת טראומות מכאיבות ככוויות קור וקיצוץ הקרניים וניזונה מהורמונים ותערובות מזיקות שנוצרות בשיטות האבסה נוראות שאתה יכול לקרוא עליהן באתר אנונימוס ואפילו גם בפרסומי משרד החקלאות. כך שעד השחיטה היא עוברת חיים לא טבעיים של סבל. גם אם הדת והמדינה מרשות, מבחינה מוסרית ומצפונית אסור לי להיות שותפה לפשע ולממן סבל כזה של יצור חי שחש כאב. גם אנחנו אוסף של מולקולות.

באמת?

רק יורים לה בראש והיא לא סובלת? טוב, לא ידעתי... תודה שאתה אומר לי... אם ככה אז אני לא צימחוני תודה מצד שני, אולי תחקור קצת לפני שאתה סתם מדבר על משהו שאין לך מושג בו? ממתי פשוט יורים לפרה בראש והיא לא סובלת? אז יש לי חדשות בשבילך היא סובלת, היא קודם כל סובלת כל החיים שלה כשתוקעים אותה בתוך קלוב קטן שהיא לא יכולה לזוז ואחר כך היא סובלת בגסיסב איטית במשך כמה דקות בגלל מה שנקרה "שחיטה כשרה"

guruyaya

New member
אוסף של מולקולות

אני תוהה כיצד אתה כותב בכזו קלות את המונח אוסף של מולקולות. בוא נניח כי הפרה היא רק אוסף של מולקולות, אתה חייב להניח שגם אתה עצמך אוסף של מולקולות. מצד שני, אתה ללא ספק יודע שלאוף המולקולות המכונה מולדת 972, ישנם תחושות ורגשות. למשל, אותו אוסף מולקולות אוהב לאכול בשר. אני מניח כי אתה יודע שאוסף המולקולות מר 972, סובל כאשר מכים אותו. אם אינך יודע, שים בטריית 9 וולט על הלשון - ניסוי אשר יבהיר לך כי אתה סובל. לא רק שאוסף המולקולות מולדת 972, יודע כי הוא סובל, וכי יש לו מחשבות ורעיונות, הוא מוקף בעוד עשרות אוספי מולקולות, שהוא גם מעריך שיש להם מחשבות ורעיונות. הלוא אחרת, לא היה טורח לכתוב בפורום לאוספי המולקולות האלה דבר. אוספי המולקולות האלה, מספרים לו על סבל של חיות, ועל כן יכול מר 972, להעריך כי אוספי המולקולות הללו יודעות סבל מהו. לפיכך, סביר להניח שגם אוספי המולקולות שסביבו סובלות. אם כן, מדוע שאוסף המולקולות המכונה פרה, לא יהיה כשיר לסבל? הרי הוא מביע את הסבל הזה, יש לו מבנה דומה מספק דומה לשלנו כדי שנוכל לשער שיש דמיון בין תחושותיו לתחושותינו. אגב, אני לעולם לא מתחיל ויכוח או טיעון בהצהרה שאני לא אשנה את דעתי. זה לא מעיד על כבוד לטענות של האחר, זה לא מעיד על כך שאני אנסה להבין את טענות האחר, וזה כן מעיד על אטימות לב. אם רצונך לטעון כי אני טועה, עשה זאת לאחר שהבאתי את טיעוני, לא לפני. לעיונך: http://www.anonymous.org.il/barak&nuriel.htm http://www.anonymous.org.il/adler.htm http://www.anonymous.org.il/veal-edoot.htm http://www.anonymous.org.il/of-mishata.htm סתם לידע כללי על החיים היפים של בעלי החיים טרם השחיתה. תיאור מוטה? קח את עלוני ההסברה לגידול עגלים ואת עלוני המכירות של לולים לתרנגולים. סמוך על מילה של מושבניק - אתה לא תמצא שם (לבד מרטוריקה פחות רגשנית) תיאורים פחות מזעזעים.

מספר תשובות...

1. אני מה שתכנה חילוני, אינני משתייך לאף דת ממסדית, אבל אני כן רואה עצמי כאיש רוחני, אני מאמין בקיום של כוח "עליון" (אם אתה מתעקש לקרוא לו ככה) ואני לא מקבל את התפיסה המטריאליסטית שדברים הם רק חומר. וד"א - גם אנשים שאינם מאמינים בכוח עליון אינם בהכרח מטיראליסטים. בקיצור - אין קשר בין השתייכות לדת, או אמונה בכוח עליון לבין התפיסה של האם העולם הוא רק חומר, רק נפש, או חומר ונפש גם יחד. 2. הסבל של הפרות בתעשיית הבשר, הוא סבל גדול וניכר יותר מאשר יריה בראש, או כריתת ראש, הוא סבל ארוך ומתמשך ללא אפשרות בכלל להעריך את החיים. בסופו של דבר אם אני רוצה להקטין את רמת הסבל בעולם למינימום אני לא אתרום לתעשיית הבשר. ובוא אני אעשה פראפרזה למשפט שלך, אני חושב שפתאום תראה אותו באור אחר: מה זה משנה אם עוד איזה יהודי ימות, הרי ממילא אם לא היו קיימים אנטישמים, אז היהודי הזה היה נדרס / מת ממחלה סופנית וכדו´ ואז היה סובל במשך דקות ארוכות. ואילו אצלנו במחנות ההשמדה פשוט יורים בו / מרעילים אותו בגז וכו´. (מצטער על ההשוואה החריפה)

למעלה