מספר שאלות בנוגע למתנדב בשירות.

oldtime ghost

New member
מספר שאלות בנוגע למתנדב בשירות.

אחי הצעיר גויס לצהל בתהליך התנדבות. כשאני הסתכלתי בפורטל היה רשום שהוא בשירות חובה
בלי שום קשר להתנדבות או איזכור להתנדבות. מדוע?

אחי חתם התנדבות ל3שנים. האם הוא יכול לקצר?

המפקדים של אחי מתייחסים אליו באופן מחפיר. שופטים אותו על כלום. הילד מתנדב
וחוטף עונשים לא מידתיים. לא רואים את העבודה הקשה שהוא עושה. לא רואים שהוא
מסכן את חייו. רואים את השטויות הקטנות. כמו גומיה בנעל. דיגום. ושעות הגעה לבסיס.
יש לילד מפקדים נבלות.

הוא ניסה פעמיים טופס 55 שלא אושר לו.
בעט הוא רוצה לצאת מהצבא.

4 חודשים הילד מבקש קבן ולא מקבל. הבטיחו לו 4 קציני מיון תנאי שבוע-שבוע ולא קיימו.
עכשיו הוא נשפט כלא על תנאי כי ישב עם חבר בשמירה..

מה אפשר לעשות? איך מוציאים אותו מהמערכת החולה הזאת?
המערכת הצבאית לא ראויה שמלאכים כמוהו ישרתו אותה. נקודה!

תודה מראש. אשמח לקבל כל תשובה! אם אפשר כמה שיותר מפורט.
כי הילד באמת כבר במצב לא טוב. וגם קבן המסכן לא רואה.

בבקשה. אשמח לקבל תשובות. אני חייב לעזור לילד.

תודה מראש לכל העונים. תודה!

hillator

New member
תשובות

1. מההכוונה מתייחסים מחפיר? זה מגיע לפסים של אלימות? תראי הוא בכל זאת חייל בצבא וכל נושא הלבוש חל עליו
2. מה הייתה הסיבה לדחיית טופס 55? וכנ"ל לגבי אי פגישה עם קב"ן?

oldtime ghost

New member
עונה,

זה לא מגיע לאלימות פיזית חלילה, גם כמעט לא מילולית,
היחס המחפיר הכוונה שגם שהוא חולה הוא חייב לעבוד,
לאף אחד לא איכפת ממנו, לא מתייחסים לתלונות שלו
(והוא לא אחד שמתלונן על סתם) הוא במצב לא הכי טוב
והוא חייב לצאת, אני כל יום משכנע אותו שלא לדפוק
עריקות/נפקדות,

את הטופס 55 דחו לו מהסיבה שאין לנבלות האלו סד"כ ביחידה,
וסגן מפקד האגף טוען שהוא בסדר גמור ולא צריך קב"ן,
אם הייתי יכול הייתי מוציא אותו משם, אבל אני מחפש דרכים לעזור
לו, פעם הוא אהב את הצבא, עד שהתחלפו לו מפקדים שלא ראויים
לפקד על אנשים, וכיום הוא רוצה לצאת, הוא כבר מתחיל לרמוז על
התאבדויות וכדומה,

hillator

New member
כמה דברים

1. אלימות פיזית דינה אלימות מילולית. מה הדרגה של המפקד הישיר שלו? אני מציאה שתדברו שם עם מישהו שהוא מינימום סגן אלוף או רס"ן.
2. כפי שאמרו לך כאן מפקד לא יכול למנוע מחייל לראות קב"ן (הוא לא פסיכולוג) וזו עילה לקבילה.

אני מציאה לדבר עם מפקד בדרגה בחירה ולהסביר לו את המצב.

נ.ב לדעתי השימוש במילה נבלות אינו מתאים.

בברכה

Run for a Fall

New member
אהלן

קודם כל בקשר לשירות "חובה", אמור להיות לצד זה סיבת הכניסה... במקרה שלו זה יהיה התנדבות.

לגבי קיצור 3 שנים - ממה שאני מכיר לא, אבל זה תלוי מאיזה סיבה חתם. אם לדוגמה עבר קורס כלשהו (כלומר הצבא "השקיע" משהו בחייל) אז בדר"כ הצבא לא מאשר קיצור כזה (אלא אם כן מדובר לדוגמה בסיבה רפואית).

לגבי היחס המחפיר, חשוב לי פה להפריד ולהדגיש משהו. גם כמתנדב, אחיך חייל בצה"ל. עם הסכמתו להתנדב, הוא הסכים להיות ככלל כל החיילים. זה אומר - להיות מדוגם, ולהגיע בזמן. העובדה שהוא מתנדב לא פוטרת אותו מכך. כמובן שהוא משקיע, והוא נלחם וכו' אבל בסופו של דבר הוא חייב להיראות ולהתנהג כמו כל חייל בצה"ל.
גם אני, כמו כל חייל אחר, הייתי תמיד מגיע בזמן ומדגם את עצמי כי ידעתי שזה החובה שלי בתור חייל (וכמובן גם שאם שוטר צבאי היה רואה אותי לא מדוגם ממש לא היה אכפת לו אם אני מתנדב או לא).
יש מן מיתוס כזה ששירות התנדבותי הוא שירות "לייט" בצבא וזה ממש לא ככה.

אולם, החלק השני שדיברת עליו - טופס 55 והפניה לקב"ן - בהחלט מראים שמשהו בטיפול בו לקוי מבחינת המפקדים.
מבחינת טופס 55 - הייתי שמח לדעת באיזה שלב זה נדחה. חשוב מאוד מאוד להבין שבמקרה של מתנדבים, טופס 55 רק מצריך חתימה של מפקד ישיר (ואפילו לא משנה אם הוא ממליץ או לא) ומשם הוא עובר ישר (!!!) למדור מתנדבים. כלומר גם אם סגן מפקד האגף או כל אחד אחר חושב שזה לא לעניין, זה ממש ממש לא משנה כי הטיפול עובר למדור מתנדבים.
אם הטופס נשלל במדור מתנדבים - זה כבר סיפור אחר, וחשוב לבדוק למה הוא נשלל.

לגבי הקב"ן - גם זה אסור לפי פקודות מטכ"ל. תקנו אותי אם אני טועה אבל לסגן מפקד האגף, לא משנה דרגתו אין ממש ידע וסמכות לקבוע מי זקוק לטיפול נפשי או לא... ועל כן נקבעו פקודות מטכ"ל שתפקידן להגן על החייל. לפי הפקודה יש להפנות את החייל למסדר חולים כדי שקצין רפואה יחליט, ובכל מקרה הפנייה היא כמו לרופא מומחה ויש צורך בפגישה עם קב"ן תוך שבועיים מהיום שביקש.
אם מדובר בסכנה לחיים שלו - תוך 48 שעות. (כמו במקרה שציין כי יש לו מחשבות אובדניות)

ואני מצטט:
"חייל הסבור שהוא נזקק לבדיקת גורם ברה"ן, על אף שלא נתגלה בו מצב של מצוקה נפשית, כמפורט
בסעיף 2 לעיל, יופנה למסדר חולים בהתאם לפ"מ 33.0203. ההפנייה לגורם ברה"ן תהא ככל הפנייה
אחרת לרופא מומחה.

וגם

פעולות המפקד

4. אם התגלו אצל החייל ביטויי מצוקה נפשית, כאמור לעיל, יפעל המפקד כך:
א. המפקד יראיין את החייל מייד.
ב. המפקד יפנה את החייל לבדיקת קצין הרפואה היחידתי או למרפאה המרחבית.
ג. סבר הרופא כי יש צורך בכך - יפנה את החייל לבדיקת גורם ברה"ן, על פי נוהלי ההפנייה
המפורטים בהוראות קרפ"ר 401.008 ו- 401.005.
"
כלומר שימו לב שאין פה מקום אפילו לשיקול של המפקד האם צריך או לא... ריאיון - ולרופא.

מה שחשוב לי להראות - שאכן יש צדדים שהיחס אליו מחפיר, אבל חשוב להפריד את זה מחובותיו כחייל.

באשר למה לעשות עכשיו - להגיש שוב טופס 55, ולוודא שהוא עובר ישר למדור מתנדבים לאחר החתימה (לדבר עם המש"קית ת"ש ולהסביר לה את הנוהל למקרה שהיא לא מכירה), לבקש שוב לראות קב"ן ורצוי גם להזכיר את פקודת המטכ"ל שקיימת בעניין (ולפעמים, אם לא עוזר, גם צריך להזכיר את מילת הקסם... קבילה).
כמובן שהייתי ממליץ גם לדבר עם מדור מתנדבים, לספר להם את הסיפור ולראות איך הם יכולים לעזור.

בקשר להפסקת השירות - אם זה אכן הרצון אז ניתן להפסיק את השירות משתי סיבות: אישית ורפואית.
אני לא בטוח מדוע חתם ל-3 שנים, אבל בדר"כ נוטים שלא לאשר שחרור מסיבות אישיות במקרה של התחייבות קשיחה כזאת (לדוגמה אם עבר קורס או משהו דומה), אבל כמובן שאפשר לנסות.
במקרה של שחרור מסיבה רפואית - לא משנה למה התחייב, אם רופא צבאי קבע שיש צורך לשחררו מבחינה רפואית (כלומר שמצבו לא מאפשר לא לשרת כמתנדב) אז מחויבים לשחררו.
בכל מקרה הנוהל הוא להעביר מכתב אישי עם המלצה מרופא (במקרה של שחרור רפואי) למדור מתנדבים והם מטפלים בעניין.

בהצלחה.

למעלה