מספר שאלות בנוגע לקורסים ...

טלוש 12

New member
מספר שאלות בנוגע לקורסים ...

היי אני מסיימת כעת שנה שניה בכלכלה ונהול ואני רוצה לעשות במקביל קורס או של ניהול תיקים או אולי משהו שקשור לאנאליסט- ניתוח דוחות כספיים.. האם יש קורס כזה והאם הוא כדאי ? מה באמת יתן לי ערך מוסף גם מבחינת התוכן וגם מבחינת דרישות השוק? ואם לא ניהול תיקים ולא אנאליסט אז על מה הייתה ממליץ? עוד שאלה.. אצלי במכללה עברנו קורס של אתיקה עסקית האם זה נותן לי איזשהו פטור מאתיקה מקצועית? ושאלה אחרונה ..הבנתי שקורסים מסוימים ירדו לי בגלל התואר בכלכלה השאלה היא כמה זמן לוקח לעשות את הקורסים נגיד למנהל תיקים באיזה עלות ואיפה הקורס הכי קצר(שלאו דווקא פעם בשבוע)? תודה רבה!!! טלי

noam4u

New member
היי טלי

היי לא כתבת לי איפה את לומדת. יש קורסים במכללות ואוניברסיטאות בסבסוד אגודת הסטודנטים.... באר שבע, חיפה, המסלול האקדמי המכלה למנהל. עם אישור הזכאות לתואר תהיי זכאית לפטור מבחינות היסוד (כלכלה, מימון וסטטיסטיקה וכלכלה). מדינים אין פטור. לדעתי הכי טוב ויעיל זה לעשות ניהול תיקים (3 בחינות בסה"כ - דינים, מקצועית א+מקצועית ב) ואז יש לך יתרון יחסי של רישיון בניהול תיקים.

טלוש 12

New member
היי נועם

היי, אני לומדת במכללה האקדמית ת"א יפו.. השאלה היא האם כדאי לחכות עד לסיום התואר..? והבנתי שכנראה שהפטורים יתבטלו ב2010? קראתי במקביל על מסלול משולב של ניהול תיקים וייעוץ פנסיוני? האם זה מומלץ? תודה רבה,

noam4u

New member
כן ולא

היי לגבי ביטול הפטורים והרפורמה - אין עדיין תאריך יעד וזה בכלל לא אושר עדיין. אם זה יאושר, תהיה תקופה של שנה שבה עדיין יהיה ניתן להיבחן במסלול הנוכחי. לדעתי הכי טוב בראיה לעתיד זה לעשות מסלול משולב, כי זה יותר אפשרויות עבודה. מה שאני הייתי עושה, זה להיבחן כרגע ביסוות הביטוח ובדיני ני"ע, לאט לאט בלי לחץ, עד לסיום התואר, ואז, עם קבלת הזכאות, לגשת למקצועית א ולגמר פנסיוני. גם כשתעבור הרפורמה, מי שהתחיל את הבחינות לפי ה"שיטה הישנה" (הנוכחית...), יוכל לסיים לפי אותו מסלול, ואז למעשה, תהיי עדיין זכאית לפטורים. מה דעתך?

למעלה