מספר שאלות בנוגע ממנטו...

מספר שאלות בנוגע ממנטו...

שלום לכל חברי פורום חביב זה. מספר שאלות לי אליכם בנוגע למותחן המעניין ממנטו. בעעעעעעעע דיבור מעצבן! בקיצר, ראיתי את הסרט בערך 5 פעמים ביומיים האחרונים וניסיתי להבין דברים! לא הצלחתי. א. טדי הוא בסוף כן שוטר או שהוא סוחר סמים? ב. מי זה ג'ימי מה שמו ואיך הוא מכיר את לני? ג. אז בסוף לאישתו של לני יש סוכרת או לאשתו של סמי? ד. מה הקשר של טדי לג'ימי ולדוד? ה. אשתו של לני ניצלה מהתקיפה ועשתה לו את המבחן שהוא זכר שאישתו של סמי עשתה לסמי? תודה לכל מי שיענה יש עוד אבל אני לא זוכר

D i l D o

New member
תשובות...

א. טדי הוא שוטר שהסיפור של (שכחתי איך קוראים לו אז אני אקרא לו משה) משה נגע לליבו והוא עזר לו למצוא את "הרוצח של אישתו" למרות שמשה בעצם הרג את אישתו, או יותר נכון עזר לה להתאבד בלי לדעת בכלל...יש מבינה? אחרי שטדי ומשה מצאו את ה"רוצח" משה לא זכר את זה ולכן הם המשיכו לחפש מישו אחר, ממציאים לעצמם רמז קטנטן ומשם מתחילים לחקור, כל פעם טדי מכוון את משה למישו אחר...סתם מישו שהוא בוחר רק שיתאים לראשי תיבות שמשה זוכר מהם של הרוצח.
קצת מסובך אני יודע... (קראתי את שאלה ב' וראיתי שקוראים לו לני אבל אני אמשיך לקרוא לו משה...) ב.לא זוכר מי זה ג'ימי, ראיתי את הסרט מזמן. ג.לאשתו של משה הייתה סכרת וכל מה שהוא סיפר על סמי קרה בעצם למשה, רק שהוא לא זוכר את זה, הוא סיפר את זה על סמי כי זה משו שהכיר לפני הפציעה שלו, סיפור דומה אבל לא אותו דבר...סמי לא "רצח" את אישתו! ד.לא זוכר מי זה ג'מי... ה.כן!אבל סמי לא באמת עשה את "המבחן" נראה לי...או שאולי הוא כן עשה והסיפור שלו ושל משה הוא בדיוק אותו סיפור, או שאי אפשר להבין את זה לחלוטין מהסר או שאני לא זוכר...אתה תחליט! מקווה שעזרתי

על ממנטו....

אנחנו מניחים שכל מה שטדי אומר בסוף הסרט (תחילת העלילה מבחינתנו) זה אמת, ומכאן מסיקים שבעצם אשתו של לני עשתה לו את המבחן, וסמי סתם היה רמאי. עכשיו העניין הוא שזה משנה מבחינתנו את כל ההבנה על המצב של לני.. הוא הרבה יותר מסובך משחשבנו, כי עובדה שאחרי מה שקרה לו, הוא עדיין היה מסוגל לשכנע את את עצמו בדברים מאוד מסובכים כמו לבנות תמונה בראש שלו שכל מה שקרה לו, בעצם קרב לסמי (הכחשה) ולשכנע את עצמו שאשתו נרצחה ולא מתה ב"מבחן" הזה שהיא עשתה לו. או בפשטות, גם אחרי ה"תאונה", לני מצליח איכשהו לשנות את הזכרון שלו.. "לתמרן" אותו... זה היופי האמיתי שבעלילה..

למעלה