מספר שאלות בנושא דיני ביטוח לאומי

newyork56

New member
מספר שאלות בנושא דיני ביטוח לאומי

שלום יש לי מספר שאלות בנושא דיני ביטוח לאומי. יש לי קצבת נכות קבועה של מאה אחוז. קראתי באתר של ביטוח לאומי וגם בעלון שלהם ולא מצאתי תשובות לשאלות הבאות: 1.האם יש חשש לאבד את הקצבה מסיבה כלשהיא? 2.מה המקסימום שאפשר להרוויח בעבודה? א.והאם זה ברוטו או נטו? ב. מהם ההשלכות מבחינת המעביד שצריך להפריש כסף לביטוח לאומי? 3.מהיבט של רווחי הון- לדוגמא ניירות ערך שנסחרים בבורסה ורווח מריבית -לדוגמא פק"מ,האם אילו הכנסות ,שיכולות לשלול את הקצבה? 4.האם אפשר להגיש למס הכנסה דוח על קיזוז רווחי הון מבלי לאבד את הקצבה? תודה.

haimra

New member
ניו יורק שלום אכן יש עמימות בנושא

ברמה העקרונית אין חשש לאבד את הקצבה אך זאת אני כותב עם מספר סייגים והם:א)באם המל"ל יחליט להזמין אותך לועדה וחלילה להוריד את אחוזי הנכות שלך. ב) המקסימום שאתה יכול להרויח נע בין 1800 ל-1850ש"ח כולל כל התוספות ולא שקל יותר ולשם כך אני מפנה אותך למל"ל בכדי לברר,וכמו כן העתקתי לך את הכתובת באתר המל"ל שם כתובה הנוסחה שתלויה בשכר הממוצע במשק שמשתנה לעיתים.להלן הכתובת:http://www.btl.gov.il/NR/rdonlyres/F7F84E52-F9B4-4781-BC79-AC92E1E6F788/0/nehotclalit.doc .על המעביד לדעת שהשכר שלך יכול להגיע רק לסכום שציינתי כפוף לאישור המל"ל,מההבט של רווחי הון הכנסות לא אמורות לפגוע בקצבה הבסיסית,אך בקצבת התלויים לדוגמא אישה,השאלה האחרונה לא רלוונטית מעצם תשובתי הקודמת.

ITCHAKG

New member
לצערנו חוק חופש המידע או בהירות

המידע אינו חל על המוסד לבטוח לאומי. לדוגמא:קיים ויכוח בין המומחים בפורומים השונים האם תשלום דמי נסיעה לעובד נחשב למשכורת. ולמרות שעפ"י דיני עבודה שזה אינו רכיב שכר (וגם אינו נחשב לצורך תשלום פנסיה בעתיד), יש הגורסים בבטוח הלאומי, שזה שכר לכל דבר. ואני יודע ממה נובעת הגישה של עובדי הבטוח הלאומי, הם פוחדים מקומבינות ובדרך כלל- אנחנו צרכני שירותי המל"ל נחשבים כ"רמאים, עד שלא נוכיח ההיפך. ואת ההתייחסות הזאת, שנתקלתי בה גם בוועדות הרפואיות יש לשרש מן היסוד ובאם קברניטי המל"ל לא יפעלו בנדון, דעו לכם אנו אזרחים,אמנם קצת מוגבלים, אך עם כוח אדיר לעשות ולשנות!!!

newyork56

New member
אני מסכים וחולק עליך

אני מסכים,שחופש המידע והבהירות הם אחד החסרונות הגדולים של ביטוח לאומי. אולם יש הרבה שיכולים לנצל את ביטוח לאומי,לכן לא אני לא מתנגד ל"אנחנו צרכני שירותי המל"ל נחשבים כ"רמאים, עד שלא נוכיח ההיפך." הישראלי הוא מכוער(לא כולם כמובן)במלוא מובן המילה ולכן צריך חסמים לכך. נכון מצב זה יפגע באנשים חפים מפשע,אבל זה מה שקורה כשיש אנשים מכוערים במדינה(צריך להזכיר שפרצו לתושבי הצפון בזמן המלחמה?). אנשים מכוערים ורעים גורמים למצבים מכוערים,וזה לא רק בנושא ביטוח לאומי,זה בכל תחום ותחום.

ITCHAKG

New member
כנראה לא הפנמת כלל בסיסי בחוק

"חזקת החפות". כל אדם שנחשד במעשה פלילי וגם הגרוע מכל רצח אונס פדופיליה וכיו"ב פשעים מגעילים- הוא בחזקת זכאי כל עוד לא נמצא חייב בדין. על אחת כמה וכמה, אזרח תמים (על אמת) שמגיע לועדה רפואית, ומקבל יחס של פושע שזייף את המסמכים אותם הוא מציג, יש לו אחת משתי הברירות - לכופף את ראשו ולנגב את יריקות הבוז שהוא מקבל לעיתים קרובוות ממזכירי הוועדות והרופאים. - להפוך שולחן לגרום לכך שתוזמן משטרה, ולשים סוף לסקנדל הצבורי שמתרחש בוועדות הרפואיות. ויש גם פתרון שלישי, לעתור לבג"צ בנושא וליזום הצעת חוק להוצאת הוועדות הרפואיות מהבטוח הלאומי. ואת הפתרון הזה אמצתי יחד עם חברי חיים רייזלר המנהל את הפורום. ועל כך תוכל לקרוא בהרחבה במאמר שכתבתי ואני אעלה אותו בהודעה נפרדת.

newyork56

New member
כמה חידודים אם אפשר..

אם אני מרוויח בעבודה יותר מהמותר,(באגורה או שקל לדוגמא) הוא פשוט שולל את הקצבה לאלתר? והאם לגבי רווחי הון וריבית יש מגבלה של סכום כלשהו והאם אני צריך לקבל בכתב מהם את זה כדי שלא יפתיעו אותי?עמימות היא דבר מסוכן. תודה על הכל

haimra

New member
ניו-יורק המל"ל שולל את הקצבה באם

אתה משתכר מעבודה בשקל מעל המותר,זו תרופת פלא שהופכת אותך לאדם בריא ולא נכה אני ציני כמובן,לגבי שאלת השניה על רווחי הון וריבית,באם אתה עוסק בכך כמקצוע,יתכן שהמל"ל יראה בכך כהשתכרות,אזי כדי שתברר ביחד עם רו"ח במשרדי המל"ל.

למעלה