מספר שאלות בנושא הגירה

Margo10

New member
מספר שאלות בנושא הגירה

שלום לכולם, התחלתי למלא את הטופס הראשוני להגירה לskilled worker ויש לי מספר שאלות. 1. אני בעוד 4 חודשים מסיימת את התואר השני שלי, האם אני יכולה לכתוב בeducation שיש לי m.a ? אם לא, כיצד ומתי אני צריכה לעדכן את הנתון הזה- כדי שכשיגיעו לבקשה שלי יתייחסו אלי כבעלת תואר שני? 2. קצת הסתבכתי עם החישוב של הfee ואיפה לשלם אותו- אני מגישה את הבקשה עבורי, בעלי והבן שלנו בן 5 חודשים- יצא לי 550+550+150=1250, האם עשיתי את החישוב הנכון? והיכן אני יכולה לשלם את זה? 3. בנוסף, כשאני שולחת את הטופס והקבלה בדואר לשגרירות האם לשלוח רשום? האם מקבלים מהם איזושהי הודעת קבלה? 4. מה עושים אחר כך? מחכים? תוך כמה זמן הם יוצרים קשר,ואילו מסמכים אני צריכה להכין בנוסף? מתי עושים את מבחן האנגלית? האם גם בעלי צריך לעשות אותו, או שרק אני? ושאלה אחרונה- כאשר יגיעו לדון בבקשה שלי האם יבדקו את הנתונים החדשים שלי- לדוגמא ניסיון נוסף של שנתיים שלוש וכו' או שיתייחסו לטפסים שאני שולחת עכשיו? סליחה על האורך ותודה מראש לכל העונים!

נתחיל משאלת הנקודות.

אם יש לך 67 נקודות יחד עם התואר הראשון וניסיון העבודה הנוכחי, את יכולה להגיש את הטופס מייד, ללא התואר השני. את תוסיפי את התואר השני כשתמלאי את הטפסים מחדש בעוד כמה שנים. אם אין 67-65 נקודות כשאת מחשבת ידע מקסימלי באנגלית, אני לא ממליץ להגיש כרגע את הטפסים. את צודקת לגבי ה FEE . מדובר ב 1250 דולר משלמים אותם בצ'ק בנקאי, כרגע תשלום בדולר קנדי עדיף, והצק יהיה לפקודת RECIVER GENERAL OF CANADA . עדיף לשלוח בדואר רשום אם אישור מסירה, כדי להיות בטוחה שזה הגיע. הם ישלחו לך מכתב פתיחת תיק וקבלה תוך כשבועיים. אחר כך מחכחם למעלה משנתיים וחצי, ואז מקבלים מכתב להגיש תיק מלא. בינתיים אוספים את כל המסמכים, ועוקבים כאו בפורום אחרי התפתחויות ושינויים בתבליך, ובעיקר אחרי קצב העיבוד. כחצי שנה לפני מועד העיבוד כדאי לגשת ל IELTS , וכדאי לנצל את הזמן כדי להתכונן לבחינה. קחו בחשבון תהליך שיימשך כ 3 שנים, אלא אם כן יהיו שינויים בתהליך. צפוי שינוי חקיקה בחודשים הקרובים וכדאי לעקוב כאן אחרי האירועים. לטופס שאת מגישה עכשיו אין חשיבות רבה, את מגישה אותו מעודכן מחדש בעוד 3 שנים, הם רק יוודאו את אמיתות הפרטים, ושהיית זכאית להגיש אותו. (67 נק')

Margo10

New member
תודה ומספר שאלות נוספות

היום לפני סיום התואר השני יש לי 65 נקודות, מכיוון שזמן ההמתנה הוא ארוך - 3 שנים אני מעדיפה להגיש עכשיו ולא לחכות עוד 4 חודשים לסיום התואר השני- עד כמה אני יכולה להפגע מזה בהמשך כשיגיעו לתיק שלי? (עם התואר השני יש לי 70 נקודות) והבהרה נוספת- אני מגישה את הבקשה בשמי אבל בעלי והבן שלי כלולים בה ולכן התשלום על פתיחת התיק הוא בעבור כל אחד מבני המשפחה בנפרד? אילו מסמכים אני צריכה להכין לקראת הדיון בתיק שלי ( בעוד 3 שנים)? תודה מראש!

אם יש לך 65 נקודות יחד עם ניסיון מקצועי

שכבר צברת נכון להיום, תגישי ואל תחכי. מגישים תיק אחד לכולם, וצ'ק אחד בסכום הכולל עבור כל בני המשפחה במצטבר. רשימת המסמכים נמצאת ב צ'ק ליסט, ויש רק מסמך אחד שיש להוסיף שלא רשום וזהוא המסמך הקרוי שמות מעסיקיך ותשלומיהם לביטוח הלאומי. גם את התיק הראשוני כדאי להגיש רק אחרי שקיבלתך את האישור הזה של ביטוח לאומי כדי שלא יהיה שום אי דיוק בתאריכים. רשימת המסמכים: תעודות לידה, תעודות השכלה, תעודת נישואין, אישורי מעסיקים, טופס הביטוח הלאומי.

Margo10

New member
שאלה אחרונה בקשר למכתב ממעסיק

נכון להיום אני עובדת במקום עבודה מסויים למעלה משנה אך יכול להווצר מצב שבו אני אחליף את מקום עבודתי. האם אני אצטרך לבקש מכתב גם מהמעסיק שאני עובדת אצלו כרגע? הרי יעברו כמה שנים, ואם הוא לא ירצה לתת לי מכתב כזה? (אני עובדת בארגון גדול, אבל אני לא בטוחה שיש נהלים לפרוצדורה הנ"ל, לדוגמא איך יחתימו את המנהל הישיר שלי אחרי שנתיים?)

את יכולה לומר שאת זקוקה לאישור אדמיניסטרטיבי

לצורך של ו ויזה לארה"ב או מדינה אחרת שדורשת ויזה שאת רוצה לצאת שם לחופשה. המכתב הוא פשוט: לכל המעוניין הננו לאשר כי הגב' ישראלה ישראלי עובדת אצלנו מתאריך ועד היום, בתפקיד של יועצת לייעוץ, ואחראית על יעוץ למתייעצים. שלך, אברהם אברהמי מנהל כ"א המכתב צריך להיות באנגלית, על נייר מכתבים של הפירמה, ולכלול שם מלא של החותם, תפקידו ומספר הטלפון שלו. לצכי "המלצה" את צריכה להשתדל להשיג מכל מנהל ישיר שלך לפני שהוא עוזב, מכתב הכולל תיאור מפורט של המטלות בעבודה, והערכה על תפקודך המשובח. כדאי לשמור אוסף של כאלה לצרכי חיפוש עבודה בעתיד.זה נקרא רפרנס, וגם אם לא מאמינים לכל מה שכתוב שם, צריך שיהיו כאלה.

lion53

New member
ואם היא תרשום היום שיש לה תואר שני?

מה יהיה? יבקדו את התאריכים בעוד 3 שנים ? עד כדי חודש? ויבדקו האם היא היתה זכאית? הרי אין תאריך סיום התואר בטופס הראשוני. או שישלחו טופס חדש עם בקשת עדכון פרטים ויבקשו מסמכים, אחר כך יקחו את הטופס הישן ואז יבדקו אותו? (ישוו תאריכים?)

לא יקרה כלום. אם מדובר במספר חודשים קטן.

רק לא לשקר. לרשום את תאריך הסיום העתידי. ולקוות שבאמת תהיה דיפלומה בסוף....)

lion53

New member
אי אשפר לרשום תאריך עתידי. אין כזה דבר כמו

תאריך סיום בטפסים. או שאי טועה ...

לא. אין בטופס מקום לציין תאריך.

לכאורה היא צריכה לעשות צ'ק על ה BA , את התאריך רושמים בנספח1 שאותו מגישים יחד עם כל הנספחם והמסמכים הנלווים בסוף התהליך. נראה לי שלא יקרה אסון, אם היא תרשום V על ה MA. מכיוון שהיא מקבלת באותה שנה, לא מוכרחים למלאת בנספח את היום והחודש....אם אחד לא יעמוד לה עם סטופר, על דיפלומה שהתקבלה בתוך אותה שנה קלנדרית.

lion53

New member
בכלל לא ברור לי הנושא הזה של בדיקות אחורה.

נעזוב לרגע את התואר. מקרה 1. נניח כי הינני רושם כי הינני יודע צרפתית בעת ההגשה. מקבל על זה 8 נקודות (מקסימום כשפה שנייה). מגיע ל 67 נקודות. בסוף התהליך אני כבר לא צריך צרפתית בשביל להגיע ל 67 נקודות ואינני נבחן TEF. מסביר את זה כי לא בא לי להוציא כסף. מקרה 2. מישהו בתמימות רושם ניסיון סטודנט כניסיון מלא ורק אז מגיע ל 67 נקודות. הם מסתכלים בטופס. בן אדם מגיע ל 67 נקודות. מבקשים תיק מלא. לבן אדם כבר יש הרבה מעבר ל 67 נקודות. אבל הם יכולים להסתכל על ניסיון סטודנט - חצי ניסיון במקום FULL TIME ולפסול את הבקשה על סמך חוסר נקודות בעת ההגשה. כלומר למען ניקיון הניסוי הם צריכים לבקש את המסמכים ולבחון את שני הטפסים: מעודכן וישן. ואם המועמד עובר בשניהם רק אז להעביר אותו.

amirshuval

New member
הבעיה היא בעיקר

של מי שאין לו 67 נקודות או לפחות שנת ניסיון בפתיחת התיק,כי אז התיק לא מגיע להערכה מלאה.הם לא יתחילו לבדוק בדקדקנות לאחור אם כבר עברת לשלב ההערכה המלאה של התיק."התהליך המפושט" לא קיים בחקיקה אלא רק כנוהל אדמיניסטרטיבי.אם בשלב הערכה המלאה יש למבקש יותר מ67 נקודות לא יכולים להתעסק איתו ולסרב את הבקשה על עניין גבולי בעת פתיחת התיק,אלא רק על שקר בוטה,במידה וייתגלה.

למעלה