מספר שאלות בנושא עוסק פטור - פיתוח אפליקציות

DoubleN

New member
מספר שאלות בנושא עוסק פטור - פיתוח אפליקציות

היי אנשים, שבוע טוב!

אני מתכוון להעלות בקרוב מספר משחקים ל-appstore, הקוד למשחקים קנוי (למרות שאני תכנת בהכשרתי ומקצועי), העיצוב נקנה בנפרד באחד מאתרי הפרילנס: elance/odesk ואני מבצע את האינטגרציה, העלאת המוצר וקידומו

1) האם אני יכול להיחשב כעוסק פטור?
2) אני מעוניין לרכוש מחשב mac שהוא הכרחי לצורך פיתוח למכשירי אפל, האם הוא ייחשב כהוצאה מוכרת? האם אני יכול לרכוש אותו לפני שנרשמתי כעוסק פטור ולקבל החזר בגין הרכישה לאחר רישום העסק?
3) היה ואני מעוניין להעסיק virtual assistant עובד שמבצע עבורי עבודות במיקור חוץ שעתי או גלובלי ולא יושב בישראל (לרוב בפיליפינים), אני רושם אותו כעובד? רושם אותו כשירות כחלק מהוצאות העסק?

אני מאוד אשמח אם תענו לי על השאלות לעיל ובמקביל אם תוכלו לשתף אותי מניסיונכם, איך בחור בור כמוני בהקמת עסק ורישום הוצאות/הכנסות יכול למזער את עקומת הלמידה שלו? האם יש גופים לעידוד עסקים שמספקים מידע בנושא?

einatgross1

New member
הכרה בהוצאות מעבר לים

נראה לי שעוסק מורשה עדיף לך. אז תוכל לקבל החזר הוצאות אפילו על ההוצאות שלך עד כה, במיוחד אם החשבוניות נרשמו כבר לשנת 2014, בהנחה שתפתח ב-2014 את התיק. כמו כן תוכל להעסיק עובד וירטואלי באופן פשוט יותר, בעיקר אם יש לו חשבוניות לתת לך.
בכל מקרה, עדיף להתקשר למספר רואי ורואות חשבון ולבקש את דעתם. ייעוץ כזה הוא לרוב חינמי.

למי אתה מתכוון לשווק את המוצר? מי קהל היעד שלך?
תוכל לקבל תמיכה וייעוץ חינמי פה בפורום.
גופים ואנשים, שמייעצים בתשלום יש לרוב.

לא תמיד גופים, שנקראים ממשלתיים זולים או מקצועים יותר מהיועצים הפרטיים...
בהצלחה גדולה! יופי של יוזמה והוצאה לפועל!

PhileasFogg

New member
רק תיקון קטן אחד - גם עוסק פטור מקבל החזרים

עד כמה שידוע לי, אין שום הבדל בין עוסק מורשה לעוסק פטור בנוגע להחזר רטרואקטיבי של הוצאות. וגם לא כשמדובר בהעסקת עובדים.

ההבדל היחיד ביניהם הוא לעניין מע"מ, והעובדה שעוסק מורשה דורש קצת יותר ניהול חשבונות. מכל השאר בחינות, עוסק מורשה ועוסק פטור זה בדיוק אותה הדבר.

וכמובן שההמלצה להתייעץ עם רו"ח או אדם אחר שמבין בתחום, זו עיצה ששווה זהב.

DoubleN

New member
תודה רבה על התגובות של שניכם

אני אתחיל בקניית המחשב, אשמור קבלות עליו ועל שאר השירותים ובמקביל אתייעץ עם איש מקצוע, אבל הכי חשוב זה להתחיל לעשות, אני מבטיח לשתף לכשיהיה על מה, תודה רבה, אחלה פורום יש לכם פה :)

תשובה לעוסק פטור

שלום, תשובות לשאלות שלך:

1. אתה יכול להיחשב כעוסק פטור כל עוד מחזור ההכנסות השנתי שלך נמוך יחסית (77,993 בשנת 2013, ב- 2014 יהיה קצת יותר וזה יתפרסם בחודש הבא) וכל עוד אתה לא בעל מקצוע חופשי.
2. אני מציע לך קודם כל לפתוח את העוסק פטור ואז לבצע את הרכישות על מנת שלא יהיה ספק בכלל, אבל גם אם אתה רוכש מוצרים לעסק זמן קצר לפני הקמתו אז ההוצאות יהיו מוכרות. גם בעוסק פטור וגם בעוסק מורשה ההוצאות האלו יהיו מוכרות רק שעוסק פטור לא יוכל לדרוש את המע"מ בחזרה. באופן כללי אני מציע לך לפתוח עוסק פטור מכיוון שבאופציה הזו לא תצטרך לשלם למע"מ.
3. אתה לא רושם את העובד במיקור חוץ כעובד עם שכר אלא הוא מוציא לך חשבוניות כעובד קבלן.

מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה

למעלה