מספר שאלות ברשותך

piloni

New member
מספר שאלות ברשותך

לפני כשבועיים במהלך טיול בחו"ל , התהפכתי עם הרכב לתוך תהום וקיבלתי מכה חזקה בברך.כבר שם ערכתי צילומים שאיבחנו כי אין שבר או פגיעה שנראית בצילום רנטגן רגיל. כעבור יומיים בהם הברך היתה חבושה בתחבושת לחץ, חשתי שיתוק מהברך ומטה ומאז כף הרגל רדומה. את התחבושת הסרתי אך הכאבים בברך והתחושה (או חוסר התחושה) בכף הרגל עדיין לא עברו. הייתי אצל נוירולוג שבבדיקה טען כי יש סיכוי כי העצבים נפגעו (מתיחה של העצבים, או משהו כזה) ושרצוי להתחיל בפיזיותרפיה לעצבים (שחייה והליכה על חול ים) אך לפני שאני מתחילה את זה עליי ללכת לאורטופד . ביקרתי גם אצל אורטופד ששלח אותי לבדיקת EMG , לצילום TUNER וSKY לברך ולפיזיותרפיה , ולאחר ביקורת אמור להחליט אם יש צורך בMRI. בבדיקת EMG נאמר לי שהעצבים תקינים לחלוטין (דבר שגורם לי לתמיהה לגבי חוסר התחושה). התחלתי את הפיזיותרפיה , ואני מרגישה שאני מתחילה להתקדם , אך סובלת מכאבים רבים. אשמח לשמוע ממך, מהם אותם צילומים שנשלחתי אליהם (TUNER ו SKY)? מהי אותה בדיקת MRI? והאם את יודעת במקרה כיצד נעשית בדיקת EMG תקינה. מכיוון שאנשים ששמעו על הבדיקה שעברתי טוענים שהיא לוקה בחסר. המון תודה מראש

AMI-101

New member
EMG

EMG = ElectroMyoGram זה תמונה גרפית המתארת את התקווצת השריר כתוצאה מגירויי חשמלי במקרה שלך נדמה לי שמה שעשו הוא גירויי העצב המוליך אל השריר ואז מודדים את הזמן מן הגירויי להתקווצות השריר, צורת ההתקוצות, וחוזקו. אני לא יודע מהתיאור שלך על כוחו של השרירים, אך הרגשות והתנועות נעות על גבי עצבים שונים, ולכן ייתכן חוסר ברגישות ולא בכח. העצב יגדל חזרה (תלויי בפגיעה ומיקומה) במהירות של כמ"מ ליום. הבדיקה יכולה להיות מושפעת ע"י לחצים על העצבים במקומת שונים מהפגיעה. אך סביר להניח שהבדקיה תימצא גם אותם

AMI-101

New member
MRI

MRI = MagneticResonanceImaging זהו תמונה הנוצרת ע"י שימוש במגנטים חזקים והשתקפות גלים הפוגעים בהם לאחר הקרנה על האזור (בערך). התמונה הנוצרת היא תלת - מימדית, בפרוסות. מה שטוב בMRI זה שאפשר להביט לגוף בלי לחתוך אך צריך קורא מוסמך להבין את התמונות

למעלה