מספר שאלות הבהרה חשובות

shon86

New member
מספר שאלות הבהרה חשובות

האם תוכן של פרסום ( שם קורס ותוכן הלימוד שבו) שפי שפורסם לציבור ושיש עליו דקומנטציה הוא תוכן עם זכויות יוצרים? במקרה של פרסום שיש עליו טענה של זכויות יוצרים המתפרסם באתר כגון פורטל המכיל אכסניה להרבה מפרסמים, על מי האחריות של ההפרה מי שמאכסן או מי שהעלה את התוכן והאם צריך לפנות לבעלי הפורטל ולידע אותם על ההפרה? ולדרוש שיורידו את החומר????
 
תוכן קורס כיצירה

1. על-פי הפסיקה חיבור, שהוא פרי מאמץ, כישרון והשקעה של המחבר, גם אם במידה צנועה, הוא יצירה. הפסיקה בארץ הכירה, למשל, בלוח ניכויים של מס הכנסה כיצירה בת הגנה, וכן במדריך מסווג, קלטות וידיאו, שלטי פרסומת, טופסי חשבוניות ועוד. כדי שהיצירה תהיה מוגנת, היא צריכה להיות גם מקורית, אולם "מקורית" בהקשר זה אין פירושה ייחודית, אלא לא-מועתקת, כלומר תוצר של מי שטוען שהוא מחברה. יצירה חדשה אמנם יכולה להיות מבוססת על יצירה קיימת, אלא שאז נדרשת מידה גדולה יותר של מאמץ, כישרון והשקעה של היוצר, כדי שהיא (היצירה החדשה) תיחשב כיצירתו. נובע מכאן, לדעתי, שתיאור כתוב של תוכן קורס מסוים הוא יצירה; סתם רשימה של הנושאים הנלמדים בקורס - לא (אלא אם כן יש מידה של יצירתיות בעיצוב, בעריכה וכדומה). 2. על האחריות להפרת זכות יוצרים ברשת ראה פה, כאן ושם. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.
 
בדרך כלל מי שמאכסן פרסומים

מודיע כי אינו אחראי לתוכן הפירסומים. לדעתי תנאי פטור כזה לא בהכרח תקף, ובמידה ויש לך טענה של הפרת זכויות ע"י פורטל או אתר המעלה פרסומות, עליך לפנות לאותו האתר ולדרוש הסרת הפרסום שלדעתך מפר זכויות יוצרים.
 
למעלה