מספר שאלות המשך בנושא הנקה וצרכנות

ZeroTime

New member
מספר שאלות המשך בנושא הנקה וצרכנות ../images/Emo13.gif

תודה רבה לכל העזרה מאתמול, לגבי מעבר הקטנטנה לסבתא המטפלת בשעות היום, הייתם לנו לעזר רב
לאור ההצלחה, להלן מספר שאלות נוספות
תודה רבה מראש ! 1. קיבלנו עצתכם להמשיך להניק בבוקר ובלילה, השאלה היא האם כדאי למשך שבועיים שלושה הקרובים, עד שהקטנה תאכל באופן חופשי מבקבוק מידי סבתא, לא להניק בכלל (אלא רק לשאוב), כדי לא להפריע לה להתרגל לבקבוק ? מצד שני, האם זה לא יכול לגרום לכך שהיא לא תסכים לחזור לינוק ? בנוסף, מישהי כתבה שתהיה ירידה בתפוקת החלב במידה ולא מניקים, אך במידה ושואבים במקום להניק, התפוקה לא אמורה לרדת, נכון ? 2. כאשר מרתיחים מים ושומרים לטובת הכנת תמ"ל, לכמה זמן המים המורתחים והמקוררים מספיקים ? האם רק ל 24 שעות ? 3. קרה שחלב שאוב, שיצאנו איתו מהבית (יום קריר, לא יום חם), לאחר כ 4 שעות בחוץ (בדופן התיק, לא בתוכו) נהיו הרבה מאוד גושים קטנים בתוך החלב, קטנים, אבל רבים, שערבוב/ניעור לא העלימו אותם. לא לקחנו סיכון כמובן, אבל מה משמעותם ? האם החלב התקלקל ? 4. האם יש יתרון/הצדקה כלשהי לסטרליזטור בי פרי, שעולה כ 160 ש"ח, לעומת האחרים שעולים 50 - 100 ש"ח ? 5. בסטיק הפלסטיק שנמצא בתוך בקבוק הבי פרי (שע"פ צבעו אפשר לדעת את הנוזל חם מידי), כתוב שהוא מומלץ לשימוש עד גיל 3 חודשים. מדוע ? מה משמעות ההמלצה ? האם ילדים גדולים רגישים פחות לנוזל חם מידי ?
האם יש בעיה כלשיה להמשיך להשתמש בו ? 6. החלטנו לוותר על עריסה נוספת, מכיוון שהעריסה כבר קטנה יחסית ולא בטיחותי להשתמש בה עוד זמן רב, ובהתלבטות בין לול למיטה, החלטנו לרכוש מיטה נוספת, גם מכיוון שנוח יותר (פחות להתכופף), וגם נראה שטוב יותר (מזרן עבה). המיטה החדשה תגיע בעוד שבוע, כך שאם למישהו יש טיעון מנצח שלא שמענו, נשמח לשמוע
7. בנוסף, רכשנו בייבי סנס נוסף, לא כ"כ הבנתי מה ההבדל בין שנת לילה לשנת יום, ואם כבר חושבים שבייבי סנס הוא מוצר שכדאי להשתמש בו (לא כולם מסכימים כמובן, למרות שלא הבנתי מדוע
), אז מדוע בשנת לילה כן, ובשנת יום (שיכולה להיות מספר שעות טובות), לא ? (כנ"ל גם אוניברסיטה, רכשנו אחת נוספת, הרי רוב היום היא תהיה אצל סבתא) בנוסף, שאלה לגבי אינטרקום, יש לנו של הייסנס, והוא נוח ועושה עבודה טובה, הוא נכנס למצב Stand By כאשר יש שקט, ומתעורר לחיים כאשר יש רעש קל, הבעיה היא שיש לו רעשי רקע ("רעש לבן") כאשר הוא לא ב Stand By. האם יש אינטרקום מומלץ יותר, במקום לרכוש שוב את אותו אחד עם רעשי רקע ? 8. האם למישהו יש ניסיון פרקטי מוצלח עם חיבור בייבי סנס למזרן אירנטרס ? תודה תודה תודה !

akavishon

New member
אני יכול לענות לך תשובות של ילד שלישי...

בקבוקים שטפנו במדיח, עחד עם שאר הכלים. תזכירי לי מה זה בייביסנס? הילד ישן מעולה על הבטן...

akavishon

New member
רק על עצמי (וילדיי) אני יכול להעיד

שינה על הבטן מעולה!! מחזקת את שרירי הכתפיים והחזה והשינה הרבה יותר איכותית.

תלוי את מי שואלים

ההנחה שתינוק שישן על הבטן מועד יותר למוות בעריסה נשענת על סטטיסטיקה בעיקר. אין לה תימוכין במחקר כי לא הבינו עדיין מה גורם למוות בעריסה. משרד הבריאות ממליץ להניח ילדים על הגב, כי השינה על הגב פחות טובה, והתינוק מתעורר יותר פעמים בלילה, מה שגורם לשינה שלו להיות פחות עמוקה ולכן יש פחות סכנה להפסקת נשימה. אורטופדים טוענים שהדבר הזה הרסני להתפתחות התינוק, פוגע בהתפתחות של חגורת הכתפיים ועמוד השדרה הצווארי. כשפגשנו אורטופד בגיל 6 שבועות הוא שאל אותנו כמה זמן ביום דר מבלה על הבטן. אמרנו לו שהיא ישנה על הבטן. "טוב מאוד" הוא השיב. "אתם לא יודעים איזה נזק משרד הבריאות עושה לתינוקות עם ההמלצה הזו לישון על הגב". את דר השכבנו מגיל 3 שבועות על הבטן והיא גם ישנה יותר טוב וגם ההתפתחות המוטורית שלה ויכולת הזחילה והרמת הראש היו טובות יותר משל תינוקות אחרים שישנו על הגב. יש כל כך הרבה גורמי סיכון אחרים למוות בעריסה - תינוקות לא יונקים, עישון בהריון ואחרי ההריון, מחלות חום, גנטיקה, מין הילד, כך שנראה לנו קצת דרקוני להחליט שכל תינוקות המדינה ישנו על הגב.

gils33

New member
ננסה לעזור

1. יש סיכוי שזה יפריע לה לחזור לינוק,התפוקה לא יורדת,אבל צריך לשאוב כל הזמן. 2.ממש לא,אנחנו שומרים בטרמוס עד שנגמר,אין כל בעיה עם זה. 3.לא זוכר לענות. 4.לא. 5.אין שום בעיה להמשיך להשתמש,אנחנו המשכנו,פשוט כשהם תינוקות עד גיל 3 חודשים הם יותר רגישים זה הכל,אח"כ אפשר לבדוק על היד זה מספיק. 6.הכי טוב מיטה -לא צריך עריסה. 7/8 -לא יכול לעזור. ד"א יש ספרים מעולים בנושא של ילד עד גיל שנה.

AlonPe

New member
לא מזמן,

מיש'ו שאל לגבי איזשהו מוצר, כבר לא זוכר בדיוק מה זה היה, והיתה מעין "התנפלות" קטנה של שלילה אולי זה היה לגבי טרילזטור או שזה היה משהו אחר... והשואל/ת לא הבין מה ההתנגדות הנחרצת, האם זה רק מסיבה תקציבית, או שיש משהו אחר; אז ככה: כל חברות השיווק האלו של "מוצרי תינוקות", ממציאות חדשות לבקרים כלמני "המצאות" חדשות. רובם הגדול של המוצרים האלו הם - פשוט מאוד - (וסליחה על הביטוי) פלצניים! מדי פעם יוצא לשוק משהו "אמיתי" שבאמת נחוץ ומועיל. יכול מאוד להיות למשל ש-בזמנו גם החיתולים החד-פעמיים כשיצאו לשוק נתפסו על ידי לפחות חלק מהאנשים כמו מה שאני מגדיר "מוצר פלצני", והיום כמובן אנחנו לא מבינים איך אפשר היה לחיות בלי זה! יכול להיות שאני ושכמותי "מקובעים מחשבתית". אולי. למשל לגבי הסטריליזטורים - אז למען האמת, אף פעם לא ראיתי אחד כזה בפעולה!
יכול להיות שזה חוסך טירחה כלשהי, אבל פשוט אני לא מצליח להבין למה לבזבז כסף על משהו שעושה עבודה שסיר עם מים יכול לעשות! ועכשיו זו פעם ראשונה שאני שומע על ה-"סטיק פלסטיק", אז ממה שהבנתי מה שזה עושה - נראה לי שלא רק שהוא עושה עבודה ש-"גב היד" יכולה לעשות, אלא גם שגב היד יכולה בעניין הזה לעשות עבודה יותר טובה. לגבי בייבי סנס, אינטרקומים, וגם לגבי העניין הזה עם שינה על הגב והבטן - קיים מעין "מקדם פניקה" שחברות השיווק האלו, יודעות לנצל טוב מאוד! ולא רק זה - בטח קיימת גם מעין אוירה כזו - "מה באמת?! לא קניתם בייביסנס/סטריליזטור.... אתם הורים לא אחראים!..." אז אני לא אומר לאפ'חד מה לעשות, אנחנו הרגשנו שישנו הרבה יותר טוב בלילה בלי כל המיכשור הזה, וגם אצלנו כשהאפרוחים היו גוזלים, הם ישנו על הבטן וישנו טוב מאוד. אז נכון - יהיו מי שיספרו איך הבייביסנס הציל ת'בייבי שלהם. ואני מבין את העמדה של משרד הבריאות ש-"לא לוקח ריזיקות" (מכסה ת'תחת) אז בסדר, שיהיה. יש מקרים של פגים או תינוקות שמסיבות כאלו ואחרות מועדים להפסקות נשימה, ואז הבייביסנס הוא מכשיר נחוץ. אני מכיר לא מעט הורים שהיו עסוקים כל הלילה בלדאוג האם המכשיר פועל, ופועל כמו שצריך, וקמו כל איזה חצי שעה לוודא - גם שהתינוק נושם, וגם שהמכשיר פועל! שלא לדבר על מה ש-"אזעקת שווא" יכולה לגרום!. אז בעיניי - וזו רק דעתי האישית, כל אחד עושה ת'חשבונות שלו, בעיניי דברים כמו סטריליזטורים, והבייביסנס הם דברים מיותרים - הוצאה מיותרת.

amir_aikido

New member
התשובות מנסיונינו

1. לא יודע 2. 24 שעות בלבד - מהטעם שאח"כ המיים כבר לא בהכרח נשארו סטריליים. 3. לא יודע 4. סטריליזטור זה אביזר נוחות בעיקר - עם יתרון סביבתי קל - לחמם פחות מיים לטובת העיקור של הבקבוקים ולעשות זאת מהר. לכן שווה לשלם על משהו רק עם הוא נוח, ובנוחות של הפריט הזה חשוב לשים לב למצב שבו פותחים אותו כשהוא רותח ויוצאים ממנו אדים (יש כאלה שנוח יותר וכאלה שנוח פחות). 5. הסטיק הזה אמור לשמש כנגד גזים, ולכן לא אמור להיות שימושי אחרי גיל 3 חודשים והוא עוד אביזר לרחוץ. לא סמכנו עליו כאינדיקטור לחום המיים (והעדפנו בקבוקים אחרים, כיוון שהבי-פרי נזל לנו). 6. משתמשים במיטות תינוק עדיין. 7. בייבי-סנס - השיקול שלכם. 7. אינטרקום - היה לנו של טומי או משהו כזה והמשקט שלו יחסית לא נפרץ יותר מדי (נדמה לי שהיה שם גם בורג לכיוונון). חפשו אולי אצלכם יש דרך לכוון. אני לא בטוח שהמוצר שלנו טוב יותר. אינטרקום אחד הספיק לנו לחדר ולא ראינו צורך בשניים. 8. לא לנו

למעלה