למה לא בפורום החדש? (1625)
איילת - האם ניתן להזיז את הכל לפורום המתאים? קובלט/גרנט גרנט אם אתה רוצה לתכנת להתקנים שגם קיימים במציאות ואפשר להחזיק ואפילו לקנות קובלט אם אתה רוצה לתכנת למכשירים דימיוניים שקיימים בצורה של סימולטור ואולי מודל יחיד של טלפון שנמכר באחד מכנסי המפתחים במספר יחידות בודדות. אל תחשוב גם לבזבז את זמנך על קובלט כהשקעה במ"ה העתידית של פאלם, כי היא ממש לא תהיה מבוססת עליה לא מבחינת הקרנל (לינוקס) ולא מבחינת ה- GUI. לקוד גרנט יש סיכוי טוב יותר לרוץ על ALP (מ"ה העתידית) מאשר קוד קובלט. אמולטור/סימולטור - אמולטור מריץ דימוי של חומרה אמיתית ברמת רגיסטרי החומרה, ולכן מאפשר להריץ עברית סטנסרטית תחתיו. חסרון - קיים רק עבור מכשירי 68K ומערכת הפעלה 4.1 . האמולטור אגב, מבוסס קוד פתוח. סימולטור מריץ למעשה אמולטור 68K שמחובר למודל של מערכת ההפעלה שמקומפל על ארכיטקטורת PC ולכן לא ממש תומך בהאקים ותוכנות שנוגעות יותר בסיסטם. למיטב ידיעתי לא מריץ עברית בגלל סיבה זו.יתרון - מאפשר להריץ תוכנות למ"ה גרסה 5 ולבדוק דברים כמו תמיכה במסכי HVGA ותכונות יחודיות למחשבי סוני (בגרסת הסימולטור המתאימה כמובן). קיים אמולטור לגרסה 5 שנקרא Janeiro והוא מדמה לוח פיתוח מבוסס ARM שמריץ PalmOS 5. התוכנה מחולקת רק למנויי Inside Track שזו תוכנית המפתחים של PalmSource ב- $150 לשנה. האמולטור לא ניתן להשגה למי שאינו חבר בתוכנית זו (אני לא חבר, אין לי אותו ולא ראיתי אותו מעולם). SDK - תכנות בסיסי מצריך את ה-SDK מאתר PalmSource (יתכן שתצטרך להרשם באתר לצורך כך - הרישום חינם). קיימים SDK נוספים כמו ה- CDK לפיתוח מודולים לסנכרון בין הפאלם ל-PC (ה-CDK מיועד לצד ה- PC). SDK נוספים הינם ה- SDKs המשלימים של סוני למכשירי ה- Clie , של Palm למכשיריה (לא הורדתי את זה, אבל עד כמה שאני זוכר יש כזה דבר), וכו'. כל ה-SDK הנ"ל משלימים את ה- SDK של palmSource ואינם באים במקומו. קיימים SDK נוספים של כל מיני צד ג', ויחד עם CW מגיעים כל ה- SDK שתוכל לחשוב עליהם, אם כי חלקם לא בגרסאותיהם האחרונות. ואני מוסיף: קומפיילר - אם ברצונך לתכנת ב- ++C/C אזי יש 3 אופציות מעשיות (מתוכן 2 אופציות בעלות הבדלים קוסמטיים בלבד): הקומפיילר של Metrowerks הידוע בשמו Codewarrior (כיום בגרסה 9.3) - נראה שהוא לא מפותח יותר, אבל עדיין מהווה את הסטנדרט דה-פקטו לפיתוח רציני בפאלם (למיטב ידיעתי הוט משמש גם לקומפילציה של מ"ה עצמה). prc-tools היא סביבת command line לפיתוח עבור פאלם, המבוססת על GCC. הסביבה קיימת גם ללינוקס וגם לווינדוס. למיטב זכרוני יש צורך להוריד את ה- SDK הנפרד. PODS 1.2 היא סביבה מבוססת Eclipse הכוללת בתוכה את הכלים של prc-tools - לאנשים שלא רוצים לעבוד ב- command line. למיטב זכרוני הורדה של PODS כוללת גם את ה- SDK. הסביבה כוללת גם קומפיילר לקוד ARM שאינו מבוסס GCC.