מספר שאלות חשובות לגבי הגירה לנ"ז

nany2016

New member
מספר שאלות חשובות לגבי הגירה לנ"ז

בוקר טוב,
עובדות:
1. אנו משפחה בת 5 נפשות (שלושה ילדים בגילאים 8, 4, חצי שנה), אני בן 40 ואישתי 34.
2. אישתי אזרחית נ"ז ועל כן תהליך התושבות לי ולילדים מובן וברור.
3. אישתי אחות בישראל (תואר שני) ורמת השכר בנ"ז ברור ומובן.
4. לאור ניתוח שביצענו באשר ליכולות התעסוקה שלי בנ"ז, ניכר כי בסבירות גבוהה מאוד אעבוד עד גיל הפרישה בשכר הקרוב לשכר מינימום.
5. סכום הכסף המקסימאלי שעמו נעבור יעמוד על 100 אלף דולר נ"ז.
6. נגור בעיר קטנהבשם masterton בחבל wairarapa ולא נזדקק להוצאות על דיור לפחות בחצי השנה הראשונה.
7. ע"פ חישוב שביצענו ובהסתמך על אפשרויות התעסוקה הרלוונטיות עבורנו, ההכנסה הממוצעת הינה סביב 4.500 דולר נ"ז נטו לחודש.
שאלות:
א. האם יתאפשר לנו לכלכל את משפחתנו לאור הנתונים שהצגתי? ואשמח אם תתבצע התייחסות לנתונים בסיסיים כגון: שכ"ד, תשלום על גן ובה"ס, כלכלת בית וכדומה.
ב. פנסיה - האם אדם כמוני, שאינו בעל הסמכה מקצועית, וככל הנראה אעסוק בעבודות שכר מינימום, יגיע לתנאי פרישה נאותים? לאיזו רמת מחיה אכנס בגיל הפרישה?
ג. אשמח להתייחסות כללית ומשוב שלכם אודות סיכויי ההצלחה להגירה שלנו ובצל הנתונים הגולמיים שהצגתי.

תודה רבה,
נ.

ANZ1

New member
תשובות

בקשר לפנסיה , בניו זילנד יש 2 תחומים, האחד הוא מה שנקרא בישראל קצבת זקנה ,בניו זילנד היא נקראת סופראנוטיישן , היא הרבה יותר גבוהה מבישראל, ובעצם מחושבת כל שנה שרק ממנה אפשר לחיות, תקרא בקישור ,אבל זוג ששניהם בפנסיה, מעל גיל 65, ושניהם גרו לפחות 10 שנים בגיל העבודה ושילמו מיסים כחוק, הם יקבלו ביחד 591 דולר לשבועיים, שזה 1180 דולר לחודש, זה לא המון, אבל זה כסף.
https://www.workandincome.govt.nz/e...erannuation/superannuation-overview.html#null
הדבר השני הוא פנסיה אישית שכל אחד בוחר אם לחסוף לעצמו, היא נקראת קיווי-סייבר, גם היא יותר גדולה מבישראל, כי יש גם המעסיק משלם יותר מבישראל וגם הממשלה נותנת כל חודש לכל חוסך 2 אחוז ממשכורת מינימום.
http://www.kiwisaver.govt.nz/

בקשר למחייה, ברור שעם משכורת של אחות ועוד משכורת מינימום רמת החיים שלכם לא תהיה גבוהה אלא נמוכה, אולי לא כמו בישראל, אבל היא תהיה נמוכה, ניו זילנד יקרה בהרבה תחומים, יחסית לישראל : הבריאות יותר זולה, למרות שאחת הבעיות שלגור בעיירה קטנה זה שכל טיפול או בדיקה רצינים תצטרכו לנסוע לבית חולים בוולינגטון, אבל זה בגלל שניו זילנד מדינה הרבה יותר גדולה מישראל, גם החינוך יותר זול מבישראל,
אבל אוכל וקניות יותר יקרים.

ANZ1

New member
תיקון מספרים

1180 דולר לחודש, זה לכל אחד, זוג ייקבל 2360 דולר נטו לחודש קצבת זקנה, שזה 6400 שח לחודש

למעלה