מספר שאלות חשובות:) תודה לעונים

מספר שאלות חשובות:) תודה לעונים

אהלן,
1. לפני מספר חודשים לא עבדתי, עשיתי 3 ימי מילואים וקיבלתי על כל יום מילואים 260 ש"ח.
השבוע עשיתי 6 ימי מילואים ואני חוששת שאם ארשום שאני עובדת בטופס אקבל סכום נמוך מ260 ש"ח ליום מילואים. בעבודה שלי אני מרוויחה 27 ש"ח לשעה ואין מספר קבוע של שעות יומיות\חודשיות. בכל יום אני מרוויחה סכום שונה והמשכורת היא סך השעות המשכולל. האם כדאי לי לרשום בטופס תביעת שכר עבור ימי מילואים שאני לא עובדת או כן לדווח על כך?
אם אדווח על כך מה הסכום היומי שאקבל? מה אתם ממליצים לעשות???

2. מהו השכר היומי שמקבלים על שישי-שבת?
עשיתי מילואים שלישי- ראשון וכתוב לי בסל הכולל 6 ימים והקצין שלי אמר שאקבל משכורת סופ"ש.

3. אם אעשה השנה 15 ימי מילואים בסך הכל האם אהיה זכאית למדרגה השנה של הטבת המילואים? 15 ימים בסך הכל זה מספיק???

תודה רבה לכל מי שיענה!!!!

guya72

New member
תשובות

יום מילואים זה כ-190 ש"ח ליום (אין הבדל בין יום חול לבין סופ"ש / חג)..
מאחר ועשית 3 ימי מילואים - את זכאית לתוספת בונוס של 40%, ולכן קיבלת כ260 ש"ח ליום.

יש סכום מינימלי לתשלום עבור מילואים, כ-5700 ש"ח לחודש. במידה ובעבודה הינך מרוויחה פחות מכך - תקבלי לפי תגמול מינימלי, ולא לפי משכורת.

כדי לדעת כמה את צפויה לקבל, יש להשתמש במחשבון מילואים באתר של ביטוח לאומי.

בנוגע לתגמול הנוסף - הזכאות תקבע רק שנה הבאה, לאחר שיוקצב תקציב + יוחלט על קריטריונים לזכאות. תשלום התגמול הנוסף הוא במאי 2013 עבור המילואים שביצעת בכל 2012.

המשך! חשוב...

אהלן,
1. נעזרתי במחשבון מילואים באתר של ביטוח לאומי.
משהו שם לא מסתדר לי.
איך זה הגיוני שאני מקבלת שכר זהה אם אני מזינה פעם אחת .11.12-16.12 ופעם אחרת 11.12-17.12 ומקבלת אותו שכר?!
רציתי לבדוק אם משתלם לי לעשות מילואים שבוע הבא מה19.12 עד ה23.12 או עד ה24.12 ואני מקבלת א ותו שכר. האם זה הגיוני שהשכר עבור 5 או 6 ימים זהה?! זה לא נשמע הגיוני...
אם ככה עדיף לי לבוא פעם אחת ל5 ימים ואת היום השישי לעשות לא ברצף.
השכר עבור רביעי-שני ורביעי-עד ראשון יוצא 1328!!!!!
לדעתך יש טעות במחשבון???

2. ובהמשך לשאלה של אתמול...אז לדעתך אני מבינה שכדאי לציין שאני עובדת כי זה גם ככה לא משנה כי אני מקבלת את התשלום המינימלי?

תודה רבה לעונים

guya72

New member
המשך

אין שום טעות במחשבון.
אני אגלה לך דבר נוסף - התשלום עבור 5,6 ו-7 ימי מילואים (ברצף) - זהה.
הסיבה לכך היא העניין של הבונוס.

דרך חישוב הבונוס (ציטוט מאתר בט"ל) :
שירות של 1, 2, 3, 4, 5 ימים - משולם על-פי הנוסחה הקיימת (חלוקת השכר הרבע שנתי ב-90 בתוספת 40% למספר הימים שנעשו);
שירות של 6 ימים - משולם על-פי הנוסחה הקיימת בתוספת יום אחד;

אופן חישוב התגמול וסכומו לא משתנה אם את מגישה את התביעה דרך המעסיק או ישירות לבט"ל.

וואי ממש תודה!!!

עכשיו בזכותך אני אבקש לפצל את ימי המילואים שלי ולא לעשות אותם ברצף:)
כי ביחידה שלי זה תלוי בי מתי שאני יכולה וזה יוצר משתלם יותר לפצל אותם.

ועוד שאלה שאולי אתה יודע...
מה היה מספר הימים לקבל המענק השני(של ה2000 בערך) לפני שנתיים?
אני יודעת ששנה שעברה זה היה 15 ומעלה...כדי לקבל איזשהוא ממוצע.

אושי231

New member
ראי בהודעות הנבחרות של הפורום...

למעלה