מספר שאלות חשובות

מספר שאלות חשובות

שלום רב ד"ר יש לנו תאומות שנולדו בשבוע 30 במשקלים 1250 ק"ג ו 1135 ק"ג. כיום בנות שלושה וחצי חודשים כרונולוגי (חודש וחצי מתוקן), שוקלות קרוב ל 4.500 ק"ג. 1. כמה הן אמורות לאכול ביום? בחודש האחרון אכלו חלב אם + תמ"ל. בשבוע וחצי האחרונים כמעט ולא מקבלים חלב אם, אלא רק סימילאק נאושור לפגים, כאשר אנחנו שמים להן בבקבוק CC 120. לפעמים גומרות הכל (לא משאירות אפילו את הקצף!) ולפעמים גומרות רק חצי או שלושת רבעי מהמנה. לעיתים פולטות/מקיאות שאריות, גם שעה שעתיים אחרי האוכל.האם להגדיל הכמות? בטיפת חלב אומרים ללכת לפי הרצון של הילד, ואני מבולבלת... כמה הן צריכות לאכול ביום? (אוכלות בין 6-7 ארוחות) 2. כמה שעות ביום הן אמורות להיות ערניות? 3. מתי יצאו להן השיניים? האם לפי הגיל המתוקן, או הגיל הכרונולגי? לאחרונה הן מריירות הרבה, לא רק כאשר הן רעבות, ומרבות להכניס את היד לפה. 4. השבוע האחרון היה קשה לנו מבחינת שינה - הן פשוט החליפו פתאום את היום והליל. לכן נכנענו, והרדמנו אותן על הבטן. אני לא מסוגלת לעצום עין כאשר הן על הבטן, ולכן הופכת אותן לפני שאני הולכת לישון מה שמעיר אותן. הן ישנות גרוע על הגב. עד כמה זה מסוכן להשאיר לישון על הבטן אם יש בייבי סנס? הילדות פשוט ישנות מעולה על הבטן, כואב לי הלב להרוס להן את שנת הלילה עם שינה על הגב. סליחה על הצפת השאלות, מקווה שיהיה לך פנאי להשיב לי עליהן תודה רבה ויום נפלא

הרבה תשובות להרבה שאלות../images/Emo13.gif

1. תינקות אוכלים בממוצע 150-160 סמ"ק לכל ק"ג. הוסיפי את הכמות שהן אוכלות בכל ארוחה וחלקי למשקל. כעקרון על פי 6 ארוחות 150X4.5:6=110 ואם מחלקים ב-7 ארוחות- 100 בערך. הדבר החשוב מכל הוא לבדוק האם עולות יפה במשקל ולי נראה שעולות נפלא. 2. כמובן שיש שוני בין תינוק לתינוק בשעות העירות אבל בגיל חודש וחצי תינוק ישן כ 20 שעות לערך. 3. שיניים על פי גיל מתוקן 4. להרגיל לישון על הגב!!!! מסוכן!!! נמצאו הבדלים ניכרים בשכיחות מות עריסה בין תינוקות שישנו על הגב לבין כאלו שישנו על הבטן. בייבי סנס אינו בטוח ב 100%. בהצלחה. זה הופך קל יותר עם הזמן

למעלה