מספר שאלות, לאנשי קדימה

מספר שאלות, לאנשי קדימה

1. בהנחת היסוד הראשונה, בעקרונות לתוכנית המדינית "לעם ישראל זכות לאומית היסטורית על ארץ ישראל כולה.". אם ככה, מדוע במהלך הנסיגה מהרצועה, לא סופחו שטחים הקרובים יותר לגבול ישראל, מאשר לפלסטיני הקרוב ביותר? 2. מי הגורם המוסמך ביותר לקבוע את הגבול? הממשלה. נכון. אבל מה אמור להנחות אותה? הזכות מהשאלה הראשונה או קביעה אמריקאית? או שבעצם, לעזאזל עם הממשלה, רק בג"צ קובע, והממשלה סרה למרותו. אם רק בג"צ קובע - למה להסתפק במאחזים או ברצועת עזה? יאללה, קדימה לקו הירוק (מבחינת חוקיות, אין הבדל בין אריאל וקרית ארבע, או בין ישובים בתוך גושי ההתנחלויות לבין ישובים מחוץ לאותם גושים. כולם לא חוקיים)! 3. משהו קצת יותר חשוב. לפני מספר ימים, קדימה פרסמה את 20 המועמדים הראשונים שלה לכנסת. מחר (שלישי) היא אמורה לפרסם את הרשימה המלאה והקובעת. במקום ה 16 (או 17. מי סופר?) נמצא שדר רדיו בתחנה רוסית (לא זוכר את שמו, ואין לי קישור לאותה ידיעה) ברשות השידור. ע"פ חוק, הוא היה אמור להתפטר מרשות השידור כשחבר לקדימה. בדיוק כמו רונית תירוש. הוא טוען שהוא לא סגר עם קדימה, ולכן לא התפטר. אם אולמרט הוסיף אותו לרשימה, במקום כ"כ גבוה, זה אומר שהכל סגור. אם לא סגור - אולמרט מבלף? חסרים לו אנשים למקומות ריאלים? מישהו כאן משקר ... זו לא דרך רצינית להתחיל את השירות הציבורי ...
 

bhnadav

New member
אוקיי -

בקשר לשאלה הראשונה, כשכך גם אמרה בראיון טלוויזיוני שרת החוץ ציפי לבני - מי שניסחה את תוכנית הפעולה המדינית, מתייחסת קדימה לכך שגם אם פיתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני יצריך החזרת שטחים משטחי ארץ ישראל, לא אומר הדבר שהיא לא שייכת לעם היהודי מהבחינה הרוחנית או שאין לו עליו זכות היסטורית. יש לעם היהודי זכות היסטורית עליו, הרגש למקומות האלה הוא חזק מאוד, אבל יש להיות מציאותיים ביחס למצב בשטח, ולהבין מה ניתן להשיג כדי לחיות בביטחון ובזכות קיום לגיטימית בין-לאומית, בשטח אפשרי, ומה לא. בקשר לשאלה השנייה, הממשלה הנבחרת היא כמובן זו שמתווה את המדיניות, בהתאם לצרכים הבטחוניים, הכלכליים, הדמוגרפיים והבין-לאומיים. בהקשר לבג"ץ - מדובר ברשות השופטת, שלה סמכויות שונות בהתאם לחוק. בקשר לשאלה השלישית, לקדימה יש יועץ משפטי, ואני מעריך שכל מה שנעשה הוא בתיאום עם שרת המפלגות, המערכת המשפטית והיועץ המשפטי לממשלה. אם משהו לא כשורה - כמובן שהדבר לא יאושר ולא יתקבל. אין פה בכלל על מה לדון, אפילו.
 
אז ככה, בקיצור

(בקיצור, כי כבר כתבתי תשובה יותר מפורטת, שכששלחתי אותה - שרתי תפוז מצאו להם זמן ליפול) 1. אם לעם היהודי יש זכות על כל ארץ ישראל, אני מבין נסיגה משטחים בהם רוב ערבי, אבל למה לסגת משטחים בהם קיימים ישובים ישראלים ולא היה באיזור פלסטיני אחד? 200 משפחות היו נשארים בביתם ! אם על שלושת ישובי צפון הרצועה קדימה לא שמרה, אז איך היא (לפחות הצד הימני שלה, כי אולמרט כבר לא מזכיר אותם) מדברת על שמירת גושי התיישבויות? כנראה שבקדימה רק מדברים על זכות של עם ישראל על ארץ ישראל. אין בהם באמת את האמונה בזה. 2. הממשלה הגדירה תוואי של גדר. גדר בטחונית. ציפי ליבני היתה השרה הראשונה, כמדומני, שהגדירה את הגדר כמדינית. כשבג"ץ מזיז את התוואי אל הקו הירוק, הוא רשות שופטת או מבצעת? 3. מה זה המשחקים האלה? אם אותו אחד התפקד וחבר בקדימה - הוא חייב להתפטר. אם הוא לא בקדימה - מה הוא עושה ברשימה במקום ה 17? ספונז'ה? מישהו כאן מבלף ... והיועץ המשפטי משתף איתם פעולה ! יותר מוזר, זה שכלבי השמירה של הדמוקרטיה, יודעים על זה. ושותקים. שתיקת הכלבים. במקום נורמלי, הנושא הזה לא היה יורד מסדר היום הציבורי. בדיוק כמו שהיה עם שלי יחימוביץ'. ופה מדובר במקרה חמור יותר, כי הוא עדיין לא התפטר. אגב, אנסטסיה מיכאלי עדיין משדרת בערוץ הרוסי?
 

bhnadav

New member
בלי דרמטיות, בבקשה.

בקשר לזכותו ההיסטוריה של העם היהודי על ארץ ישראל, הדברים שלי נותרו בעינם. יש להיות מציאותיים ולהבין את המצב בשטח, בו נדרשים מישראל ויתורים טריטוריאלים בכלל שתוכל לשבת בביטחה, בלגיטימיות ובשלום במדינה. בקשר לבג"ץ - אני לא חושב שזה עניין שבכלל יש טעם לדון בו. מדובר ברשות השופטת של מדינת ישראל, ואם יש תלונות על תפקודה - יש לפנות לגורמים המשפטיים ואין כל קשר לממשלה זו או אחרת. בקשר לרשימת קדימה, אני סמוך ובטוח שאם יש בעייה כלשהי, הגורמים המשפטיים יתריעו על כך ברגע שהרשימה תוגש לרשת העמותות. אני לא מכיר את הפרטים בחוק הזה, ואם יש בעייתיות עם אחד המועמדים ברשימת קדימה - לא תהיה שום בעייה, והעניין יטופל. לי אישית אין שום דבר למסור בנושא, מלבד האמונה במערכת המשפטית במדינת ישראל.
 
שום דרמטיות

1. ויתורים טריטוריאלים - כן. חזרה לגבולות הקו הירוק, כקו ירוק - זה לא. 2. הבעיה זה לא בג"צ. ממשלה קובעת גדר שאמורה להיות בטחונית בלבד. בג"צ מזיז את אותה גדר אל הקו הירוק. ליבני מגדירה את אותה גדר כמדינית. גדר מדינית = גבול. ואז בעצם, מי שקובע את הגבול זו הרשות השופטת ולא המבצעת. 3. שלי יחימוביץ התפטרה מיד כשהתפקדה למפלגת העבודה. כמו שהחוק אומר. היא לא חיכתה לפרסום תוצאות הפריימריז הרשמיות. למה החוק לא תקף לגבי חברי קדימה? איפה כלבלבי השמירה? עסוקים בלשמור על האתרוג? כנראה שבקדימה מרגישים שהם מעל לחוק.
 

bhnadav

New member
אין לי שום טעם לענות שוב אותו הדבר,

מלבד על השאלה הראשונה - שהרי בין כה וכה קווי 67 אינם תקפים ואי אפשר לשחזר את המצב לאחור בגלל בעיות דמוגרפיות, ולכן בהסכם בעתיד בכל מקרה לא תהיה חזרה לקווי 67, אלא תיקונים על בסיס חילופי שטחים. 2 ו-3 - הדברים שלי נותרים בעינם.
 
למעלה