מספר שאלות לאספרסואי המתחיל

מספר שאלות לאספרסואי המתחיל

אהלן כולם :]

לפני כחודש בערך רכשתי את מכונת הקפה הראשונה שלי (גאג'יה קלאסיק) ואת המטחנה (אסקסו iMini) ואחרי בערך 100 כוסות אספרסו, אספתי כמה שאלות, ואני מנצל את הידע העצום פה בפורום כדי לשאול...

1. בחלק מהפעמים הקפה יוצא בצורה לא שווה מהמשפכים. כלומר - מהמשפך הימני של הפורטפילטר הוא עובר לפעמים לטפטוף כאשר בשמאלי הזרימה נשארת אחידה. חשוב לציין שזה לא רק במשפך אחד - זה משתנה. עשיתי למכונה ניקוי יסודי, גם של אבנית (המכונה נקנתה משומשת), כולל פירוק של הראש וניקוי שלו. כשהמסננת של הראש (החלק הראשון בראש שמפרקים, עם הבורג פיליפס) מפורקת ונשאר רק הראש עם ארבעת יציאות המים, המים יוצאים בצורה שווה (בערך) מארבעתם. מכל אלו - הבנתי שהבעיה היא בדחיסה שלי - שאינה שווה. האם אני צודק, או שיש משהו אחר? אם אני צודק (וזו שאלה קצת מפגרת), האם יש למישהו טיפים לצורת דחיסה נכונה?
2. אחרי התעקשות מרובה - אני מצליח להוציא סינגלים סבירים. אבל הם עדיין רק סבירים, וזה מבאס. מה זמן זרימת הקפה שדורש סינגל? כמובן שאני משתדל למלא 50 מ"ל, והגעתי כמעט למצב שהקפה לא מגיע למצב שקוף לקראת שלושת-רבעי כוס, אבל עדיין - הדאבלים שלי פשוט הרבה-הרבה יותר טובים. בעיה נוספת שיש לי עם הסלסלה של הסינגל, ויכול להיות שהיא קשורה, היא שאני הרבה פעמים שם יותר מדי קפה - לרמה שהקפה נדחס נגד הראש. אני ממלא ומשטח עד לקצת פחות משפת הסלסלה, אבל יש גבול מאוד דק בין כמות שכשאני דוחס אותה אני רואה קצת מהמתכת שבתחתית הסלסלה, לבין כמות שאחרי שאני דוחס אני לא מצליח להבריג את הידית עד הסוף כי הקפה נדחס נגד הראש. יכול להיות שהסלסלה שלי לא מתאימה למכונה (הסלסלה היא של רנצ'יליו)? יכול להיות שאם ארכוש סלסלה ייעודית של גאג'יה הבעיה תפתר?
3. הדאבלים שלי יוצאים בהחלט לשביעות רצוני - אבל לפרפקציוניסט שבי מפריע משהו. העיקרון העיקרי עליו הקפדתי כשניסיתי למצוא רמת טחינה היה צבע הקפה שהמכונה מפיקה עד סוף השוט, והזמן שלוקח להפיק את השוט. הגעתי למצב מספק בו ב-20-23 שניות יוצא לי נוזל בצבע חום-דבש, סמיך, עם קרמה יפה (מיותר לציין שאני לא משתמש בשטות הזו של "הקרמה המושלמת). אבל כשאני מבריג את הידית החוצה אני מגלה שהעוגה של הקפה רטובה. אני לא מדבר על לחות - אני מדבר על כמות מים שממש צריך לרוקן לפני שדופקים את העוגה החוצה. העוגה עצמה, אגב, לא רטובה במיוחד - היא יציבה ונשארת בשלמותה אחרי שדפקתי אותה החוצה. האם זה תקין? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את זה?
4. שאלה לא קשורה שסתם מעניינת אותי - עכשיו כשאני רואה את ההתעסקות הדרושה בחליטת כוס קפה טובה, אני באמת לא מבין איך קפסולות עובדות. איך הקפה מוחזק בקפסולה? האם הוא דחוס? אם כן - איך משאירים אותו דחוס? אם לא - איך בכל זאת יוצרים קפה מהדבר הזה?

זהו בינתיים... אני בטוח אזכר במשהו אחר עוד שעה...
סליחה על החפירה :]
 

oferlev9

New member
כמה תשובות

1. חוסר איזון בין הכוסותנובע בדרך כלל מדחיסה לא אחידה ולא ישרה של הקפה. קנה טמפר מקצועי ממתכת

2. תמלא פחות קפה בסלסלה הבודדת. שוט אספרסו זה 30 מ"ל ולא 50
שוט כפול: 60 מ"ל
 
למעלה