מספר שאלות לא קלות

דף הבית

New member
מספר שאלות לא קלות

הראשונה קצת טכנית: אני עורך בפרימייר כבר די הרבה זמן, אבל מאז ומתמיד לא הצלחתי להשתמש במונייטור השמאלי - זה של העריכה. בכל פעם שאני מעביר לשם קליפ המחשב נתקע ועובר למסך כחול עם שורת תקלה בחלק העליון שלו. אין לי בעיית זיכרון, אין בעייה של מקום על הדיסק ויכול להיות שזו בעיה של הגדרות בתוכנה עצמה. למישהו מכם יש מושג מה הבעיה? השאלה השניה קשור קשורה למוסיקה ועריכה: האם צריך, לפי חוק, לשלם זכויות יוצרים על וידאו קליפים שאנחנו מבצעים (נניח שאני עורך קליפ שיוקרן בחתונה) ובאותו עניין: איפה אפשר להשיג מוסיקה אינסטרומנטלית שלא מחייבת זכויותיוצרים (אני יודע שיש דיסק מוסיקה כזה מיוחד לתוכנת פרימייר - הוא נקרא סמארט מיוזיק, מישהו נתקל בזה?) תודה מראש על הסבלנות.

yanuka

New member
בקשר לשאלה הראשונה

העצות שלי אליך הן, אם עדיין לא ניסית להסיר את התוכנה ולהתקין מחדש שווה לנסות, אפשרות אחרת היא לפרמט את המחשב... לגבי השאלה השנייה אני חושבת, (אבל אל תתפוס אותי במילה) שכל עוד אתה משתמש במוסיקה שלא לצרכים מסחריים אז זה בסדר, מעבר לזה ב flashkit יש כל מיני קטעי מוסיקה שאולי יענו על הצרכים שלך. מקווה שעזרתי

דף הבית

New member
תודה.

לעניין ההתקנה מחדש, ניסיתי כמה פעמים, פירמוט עוד. אני אבדוק עוד כמה אופציות כמו התקנת פרמייר בגירסה אחרת (7) ורק אז אפרמט. תודה גם על הקישור לפלאשקיט.

n s 92

New member
לדעתי הבעיה בחומרה

יכול להיות כרטיס העריכה לא תואם את המאיץ הגראפי של המחשב. או שצריך דרייבר מעודכן לאחד משניהם. מנסיוני, בד"כ מסך כחול נובע מבעיות חומרה שמתגלות במצבים קריטיים מסויימים בתוכנה.

בקשר למסכים כחולים, ../images/Emo16.gif

במחשב קודם-קודם שלי היה לי כל הזמן מסכים כחולים (לאו דווקא בפרימייר, אני לא חושב בכלל שהתקנתי עליו את פרימייר), וזה נגרם בגלל זכרון פגום, וגם לוח אם פגום, ואל תשאלו. אם התקנה מחדש/פרמוט לא עוזרים, הבעיה באמת בעיית חומרה, ולכן כדאי פשוט להחליף חלק חלק (במעבדת מחשבים אולי) ולבדוק מה גורם לבעיה. זה יכול להתחיל מכרטיס כלשהו במחשב שעושה בעיה (למשל כרטיס רשת), ועד ללוח אם פגום.
ניר

למעלה