מספר שאלות לגבי דגי קוי בבריכת נוי

מספר שאלות לגבי דגי קוי בבריכת נוי

הי צלי, תודה רבה על העזרה שלך ובדיקת המים שביצעת עבורנו. אני שמח שהמים בסה"כ בסדר ואוסיף בהמשך היום כפי שהמלצת קילו מלח בישול גס.

יש לנו ברשותך עוד מספר שאלות, ואשמח אם תוכל להשיב עליהן. מצורפת גם תמונה של הבריכה שלנו (בערך 3.5 מ' על 1.5 מ', עומק 30-32 ס"מ). נשארו לנו בה עכשיו חמישה דגי קוי (אחד בערך 25-30 ס"מ, אחד בערך 15-20 ס"מ ושלושה בסביבות ה-10 ס"מ), ויש גם מלא דגיגונים קטנים אפורים - הגדולים שבהם 4-5 ס"מ.

כזכור, סיפרתי לך ששני דגי קוי באורך 25-30 ס”מ מתו לנו השבוע. אחד נמצא בגינה 15 מ’ מהבריכה והשני מת בתוך הבריכה. יום לפני זה בשל הגשם הרב היה לנו קצר בגינה שגרם לכך שבמשך יום שלם הפילטר לא עבד ולא יצאו מים מהמשאבה חזרה לבריכה. במקביל שלוש פעמים במשך אותו יום הוספתי מים חדשים בכמויות קטנות מהברז שמותקן מעל הבריכה.

1. האם יש לדעתך קשר בין משהו מהדברים האלה למוות של שני הדגים (או לפחות לזה שמת בתוך הבריכה)?

2. כשהמשאבה והפילטר לא מוציאים מים חזרה לבריכה - תוך כמה זמן זה הופך להיות קריטי ומסכן את הדגים? האם יש הבדל בין הקיץ לחורף?

כמו שהמלצת החלפנו את האוכל של הדגים מה-Koi Super Mix של Profish לדגי בריכה (לפי מה שכתוב על הקופסה) שצף על המים למיקס שנתת לנו ששוקע לקרקעית.

3. ארבעה דגים קלטו כבר את השינוי, אבל יש אחד שעוד לא, ואני חייב להאכיל אותו בפה, אחרת אני חושש שהוא לא יאכל – האם אני יכול בינתיים להמשיך לתת לו במקביל את האוכל הקודם (כדי להיות בטוח שהוא אכל משהו)?

4. האם צריך להאכיל את הדגיגונים?

5. האם אני יכול להמשיך לתת רק להם את האוכל הישן (לפחות עד שהוא יגמר... חבל יש הרבה)?

6. כמה חתיכות מהאוכל החדש כל דג קוי צריך לאכול ביום?

7. האם יש סכנה של לתת להם יותר מדי?

8. אנחנו נוסעים בסופ”ש משישי בצהריים ועד מוצ”ש – איך אתה ממליץ להאכיל אותם לפני שאנחנו נוסעים?

תודה רבה!

יונתן

ערב טוב יונתן

קבל בבקשה תשובה לכל שאלה ואנסה לעזור לך כמה שיותר.

1. האם יש לדעתך קשר בין משהו מהדברים האלה למוות של שני הדגים (או לפחות לזה שמת בתוך הבריכה)?
תשובה: ממש לא נראה לי הדגים כניראה היו חלשים מחוסר חמצן בגלל הפילטר שלא עבד לכן היה קל לחתול השכונתי להוציא את הדג ולהרחיקו מהבריכה והשני כנראה שמת בגלל חוסר חימצון המים.

2. כשהמשאבה והפילטר לא מוציאים מים חזרה לבריכה - תוך כמה זמן זה הופך להיות קריטי ומסכן את הדגים? האם יש הבדל בין הקיץ לחורף?

תשובה : אכן ישנה בעיה באם המים לא חוזרים מהפילטר בנפילה חופשית אשר גורמת לכניסת אוויר למים ובקיץ כאשר המים חמים יש חוסר חמצן גבוה והבעיה גדולה יותר מאשר בחורף.

כמו שהמלצת החלפנו את האוכל של הדגים מה-Koi Super Mix של Profish לדגי בריכה (לפי מה שכתוב על הקופסה) שצף על המים למיקס שנתת לנו ששוקע לקרקעית.
3. ארבעה דגים קלטו כבר את השינוי, אבל יש אחד שעוד לא, ואני חייב להאכיל אותו בפה, אחרת אני חושש שהוא לא יאכל – האם אני יכול בינתיים להמשיך לתת לו במקביל את האוכל הקודם (כדי להיות בטוח שהוא אכל משהו)?

תשובה : תמשיך להאכיל כמו שהודרכת ולא להתיחס לדג שלא אוכל הוא תוך יום יומים יתחיל לאכול.אין כל צורך להאכיל עם המזון הישן.

4. האם צריך להאכיל את הדגיגונים?
תשובה : לא להתייחס כלל אל הדגיגונים שאיני יודע איזה דגים אלו ואין צורך להאכיל אותם.

5. האם אני יכול להמשיך לתת רק להם את האוכל הישן (לפחות עד שהוא יגמר... חבל יש הרבה)?
תשובה : אתה יכול להמשיך להאכיל לדגים זה רק יעשה רע

6. כמה חתיכות מהאוכל החדש כל דג קוי צריך לאכול ביום?
תשובה : דג קוי בתנאים טובים שזה אומר פילטר ביולוגי המותאם לכמות המים ומשקל הדגים צריך לאכול עד 10% ממשקל גופו ביום ובהפסקה של יום בשבוע..

7. האם יש סכנה של לתת להם יותר מדי?
תשובה : כן בהחלט מעבר לכמות שכתבתי המזון לא נאכל ונירקב במים ומתחילות בעיות של מחלות שיכול להגיע עד תמותת דגים.

8. אנחנו נוסעים בסופ”ש משישי בצהריים ועד מוצ”ש – איך אתה ממליץ להאכיל אותם לפני שאנחנו נוסעים?
תשובה : לא לשנות את דיאטת המזון ולא לתת יותר סע לשלום חזור בשלום אפילו לחודש אין כל צורך לדאוג למזון ..
ועוד .. אתה מזכיר לי את אימא שלי הפולניה שלא הייתה ישנה בלילות משום שהילד לא אכל וראה אותי היום 100 ק"ג
מקווה שעזרתי

תודה רבה צלי

הי צלי, תודה על המענה המהיר והמפורט.

אתה יכול רק בבקשה לציין מה בערך המשקל של כל אחד מהדגים שלי? הגדלים שיש לי הם כאמור:
דג 25-30 ס"מ
דג 15-20 ס"מ
דג 10-15 ס"מ

כמו כן, כמה בערך שוקל כל גרגיר באוכל שנתת לי?

זה נראה לי המידע שיוכל הכי טוב לעזור לי לאמוד אם כל דג מקבל את הכמות המספיקה לו (בהתאם למה שכתבת שהם צריכים לאכול עד 10% ממשקל גופם ביום, שישה ימים בשבוע)

אגב, בתשובה שלך לשאלה 7, התייחסת בעצם לסכנה בעודף אוכל שנרקב במים כי הם לא אכלו אותו - האם זה אומר שהדגי קוי לא יאכלו מעבר למה שהם צריכים?

תודה רבה על העזרה, וסליחה על "הפולניות"...:) פשוט הקטע הזה של לראות דגים מתים בבריכה עשה לי קצת "שוק".

בשאלה זו התקלת אותי

הי יונתן
לפי הסדר

ג 25-30 ס"מ כ-200 ג''ר
דג 15-20 ס"מ כ-150 ג"ר
דג 10-15 ס"מ כ- 120 ג"ר
כמו כן, כמה בערך שוקל כל גרגיר באוכל שנתת לי?
בשאלה זו התקלת אותי שקול על משקל ביתי ולאחר זאת ספר לי כמה זה 10 גרגירים גודל גרגיר מזון זה הוא 4 מ"מ
לגבי המזון העודף דגים בעיקר דגי הקרפיון יכולים לאכול כל הזמן אבל..חלק גדול מהמזון לא נאכל ולכן זה יוצא דרך פתח הקלואקה אל המים ואז הסיכוי לבעיות באיכות המים גדלה והתפשטות של מחלות גדלה מאוד. לכן אני ממליץ על כמות מדוייקת ולא להאכיל פעם בשבוע.

<font>השמח לעוד לכל שאלה נוספת </font>

תודה רבה

בוקר טוב צלי, תודה רבה שוב על התשובות המפורטות וההכוונה! נראה גם שהמצב של הדגים משתפר, ושהם כבר מתרגלים לאוכל החדש.
אין ברשותי כרגע משקל ביתי, אבל בהחלט אבדוק את העניין ואעדכן אותך.
שבוע טוב,
יונתן

משקל הגרגירים

הי צלי, שקלתי את הגרגירים, ו-100 גרגירים שוקלים 6.8 גר' - לפיכך רציתי לשאול אותך, אם נכון יהיה להאכיל את הדגים באופן הבא:

שישה ימים בשבוע, פעמיים ביום - סה"כ כמות יומית לכל דג:

- 30 גרגירים ביום לדג הגדול ששוקל כ-200 גר' (כלומר בערך 1% ממשקלו)
- 16-17 גרגירים ביום לדג ששוקל בערך 120 גר'
- 12-13 גרגירים ביום לכל אחד משני הדגים שבאורך 10 סמ' ששוקלים לדעתי חצי ואולי קצת פחות מהדג הגדול (כלומר אולי בסביבות ה-90 גר'...)

האם הכמויות שציינתי נראות לך סבירות?

אגב, היום בהאכלה השנייה, אחרי שנתתי להם בערך 80% מהאוכל נראה היה כבר שהם די שבעים ועצרתי...

תודה רבה!

יונתן

הי יונתן

החישוב של משקל המזון הוא מדוייק ובהחלט אפשרי להמשיך להאכיל בכמות הזו. .
תודה על התשובה שלך בהקשר למשקל המזון.
לילה טוב

למעלה