מספר שאלות לגבי הנקה

לימור48

New member
מספר שאלות לגבי הנקה

שלום רב, יש לי בת מקסימה בת 11 יום יש לי מס שאלות : 1. היא יונקת מהיום הראשון כל שעתיים - שלוש 10 דק' משד אחד הפסקה להחלפת חיתול ו 10 דק' נוספות מהשד השני, האם זה מספיק ?( יש לציין שכמעט אחרי כל ארוחה היא עושה צואה ). 2.מהשד השמאלי מאוד כואב לי בזמן היניקה וגם לאחר מכן השד כאוב ניסיתי תנוחות שונות של הנקה ודבר לר עזר , מהשד בצד ימין היא יונקת ללא שום כאב , אנירוצה ללכת להיוועץ עם יועצת הנקה אבל עד שאני אתאם פגישה אפשר בלילה לתת רק לניוק משד ימין (בערך שני הנקות של הלילה )ללא החלפה לצד שמאל כי הכאב בלתי נסבל בלילה ובבוקר להמשיך אם הנקה משני הצצדים? 3. אני מעונינת להתחיל לשאוב כי אני עצמאית ואני צריכה כבר פעם ביום להעדר מהבית , יש לי משאבה של מדלה חשמלית קטנה , מה הדרך הכי טובה להתחיל ואיך כדי שלפחות תהיה לי ארוחה אחת ביום בשבילה ? כמה CC אני צריכה לשאוב בשביל ארוחה אחת? תודה רבה על העזרה .

תשובות

1. משך היניקה - המדדים ליניקה תקינה הינם עלייה במשקל, לפחות 3-4 חיתולים עם קקי ביום ויותר מ-6 חיתולים עם פיפי ביום, והתפתחות תקינה של התינוק. אם כל זה בסדר, אין צורך לדאוג לגבי משך היניקה, בתנאי שהתינוקת היא זו שמתנתקת מרצונה מהשד. 2. מכיוון שהשאלה נשאלה אתמול יתכן וכבר פנית ליועצת. אם לא, אנא שאלי שוב ואם את יכולה נסי לתאר את הכאב ומיקומו. 3. לגבי השאיבה - בד"כ אנחנו לא ממליצים לשאוב בשלב כה מוקדם, אבל אם את נאלצת להיעדר מהבית מדי פעם כמובן שהכי טוב זה לתת חלב שאוב. נשים רבות מצליחות לשאוב כמויות גדולות יותר בבוקר. לגבי הכמויות - קשה לדעת מראש כמה התינוק יאכל, ולכן עדיף לשמור את החלב השאוב בכמויות קטנות (40-60 מ"ל) ואם התינוק אינו רגוע לאחר מכן, לתת מנה נוספת, או חלק ממנה.

למעלה