מספר שאלות לגבי השקעה בנדל"ן בארה"ב

Graphotype

New member
מספר שאלות לגבי השקעה בנדל"ן בארה"ב

שלום, אני מעוניין להצטרף לקבוצת משקיעים איתם כבר דיברתי ברכישת נכס בארה"ב, אינני אהיה רשום אלא שרק הכסף יועבר לאח שלי שהוא ינהל אותו תחת שמו ויחלק לי את האחוז שלי. אני רוצה להשקיע 200000- 300000 שקלים ובשביל זה אצטרך הלוואה מהבנק.

האם כשאני הולך לבקש הלוואה עלי לציין שזה לצורך עסקת נדלן בהכרח?

אילו אישורים עלי לצרף במידה ויש הבדל בגישה של הבנק בבקשת הלוואה מסוג כזה?

כיצד להעביר את סכום ההלוואה לחשבון הבנק של אח שלי בצורה נכונה מאחר ומדובר בסכום גדול במיוחד?

האם כאשר אח שלי יעביר לי רווחים של החלק שלי מהעיסקה עלי לשלם מיסים כלשהם? ואם כן מי אמור לדאוג לכך שהם ירדו מהחשבון?

אודה לתשובותיכם וכל מידע רלוונטי נוסף, מאחר והבירוקרטיה הזו קצת חדשה לי

xfwind

New member
ריבית הבנק על ההלוואה תשקף את הביטחונות שלו לכסף

לכן הלוואה כנגד נכס משועבד (משכנתא) תהיה בריבית נמוכה. אם תרצה לקחת משכנתא על נכס שיש לך בארץ ואת הכסף להעביר לאיפשהו - זה לא עניין הבנק...

אם תספר לבנק שהכסף מיועד ל-XYZ ולא תעמיד בטחונות אחרים - תקבל ריבית שתקטין את שווי העסקה שלך.

הלוואה לטובת רכישת נכס בארה"ב שלא על שמך - התייחסות.

למה אתה חושב שהבנק יתן לך הלוואה עבור רכישת נכס בארה"ב [רחוק מהעין רחוק מהלב] שלא ירשם על שמך ? מה הבטחונות שלך כלפי הבנק ? לכאורה מדובר על הלוואה רגילה לכל מטרה בסכום יחסית גבוה שמחייב בטחונות מוצקים.

מה ההיגיון [בהנחה שיש לך נכס אחר לשעבוד] לקחת סכום מהבנק להעביר אותו באמצעות קבוצת משקיעים לארה"ב להשקעה...מה יקרה אם ההשקעה תכשל ? האם יש לך בטחונות שמקשרים את הנכס אליך ? [במקרה ויהיה סכסוך עם אחיך]

האם הנך בטוח שמחיר הנכס הנרכש הוא מחירו האמיתי ? האם נסעת לראות את הנכס ולוודא שהוא בכלל קיים ?

על הנכס בארה"ב , חלים חוקי נדל"נ מקומיים כולל חבות בתשלום מיסים מקומיים, האם אתה מכיר את החוק המחייב לעניין בעלות כל נדל"נ בארה"ב ?

כדאי שתתיעץ עם עו"ד/רוא"ח המתמחה בחוקי ארה"ב.

ועל תעשה שטויות.

Graphotype

New member
השאלה היא לא על כדאיות העסקה

אלא מה אני אמור לדעת כאשר אני מעביר סכום גבוה לאח שלי בארהב, ומבחינת הבנק האם עלי לשלם מיסים כלשהם בעת העברת הרווח לחשבון שלי שכן מקורו בעסקת נדלן, האם זה משנה שהכסף הגיע משם או להתייחס אליו כמו לכל סכום ממקור אחר?
&nbsp
מבחינת ערבונות- יש לי כמה עשרות אלפי שקלים בעובר ושב, אני לא בחובות וגר עם ההורים, עסקת הנדלן עשויה להחזיר את רוב ההלוואה בשנה ראשונה ( שוב השאלה אם המידע הזה רלוונטי לבנק אם ממילא הוא לא הולך להתייחס אלי כמשקיע, אני יכול כמובן להגיע עם אחי ולהראות להם מסמכים שתומכים בכדאיות העסקה).

למעלה