מספר שאלות לגבי התפתחות

מספר שאלות לגבי התפתחות

שלום,

יש לי תאומות מתוקות כמעט בנות 11 חודשים. נולדו בשבוע 37 במשקלים סבירים מעל 2 ק"ג. ורציתי לשאול מספר שאלות בנושא התפתחות והתנהגות. קודם כל רקע קצר - בתחילה הן מאד לא אהבו להיות על הבטן ובכל זאת בהדרגה הגדלתי את המינונים שבהן השכבתי אותן על הבטן. הן התחילו להתהפך בסמוך לגיל 6 חודשים, התחילו לזחול גחון בסביבות גיל 7-8 חודשים, אחת מהן זחלה בצורה לא סימטרי כך שרגל שמאל נגררה אחרי רגל ימין ובגיל 9 חודשים זה הסתדר כשהתחילה לזחול על 6 ובאותה תקופה גם התחילה להתיישב והתחילה לעמוד עם תמיכה 9.5-10 חודשים. אחותה זחלה גחון סימטרי והתחילה לזחול על 6 בסביבות גיל 8.5 חודשים אחרי תקופה ארוכה שעשתה את תנועת ה"רוקינג", היא גם נעמדת עם תמיכה מגיל 9 חודשים אבל התחילה להתיישב רק לפני שבועיים בערך (10 חודשים).
שתיהן לא נעמדות באופן עצמאי אבל דווקא האחות שהתחילה לעמוד מאוחר מצליחה לרדת ולהתיישב בכל מיני צורות ללא בעיה וללא חשש. האחות שהתחילה לזחול על 6 ולעמוד מוקדם יותר (אבל התיישבה מאוחר יותר) לא מצליחה לרדת מעמידה ו"נתקעת" בתנוחה זו. נראה כאילו היא מפחדת לעזוב ידיים, כי לפעמים אני רואה שהיא מנסה לרדת ומאד חוששת לעזוב את הידיים. יצא לה גם פעמיים-3 ליפול ולקבל מכות בגלל שמעדה. לגבי עמידה עצמאית, ניסיתי להעמיד אותה עם הגב לקיר אבל או שהיא מקפלת ברכיים ומתיישבת או שנופלת קדימה. היא גם לא מצליחה לעמוד על הברכיים בלי תמיכה של הידיים ואחותה כן.
השאלות שלי:
1. האם ההתפתחות שלהן עד כה נשמעת תקינה - במיוחד נושא העמידה כולל זה שלא מצליחה לעמוד על הברכיים בלי תמיכת הידיים וזה שלא נעמדת עם הגב לקיר בלי לקפל ברכיים או ליפול קדימה?
2. מה אפשר לעשות כדי שלא תפחד לעזוב ידיים ולרדת מעמידה?
3. האם זה תקין שהיא כה מפחדת ולא יורדת מעמידה?
4. כשהיא נעמדת היא נעמדת עם שתי הרגליים יחד (ולא רגל אחרי רגל) ושתי הרגליים פתוחות החוצה כמו צ'רלי צ'פלין - האם זה תקין, האם זה עלול לגרום לקושי בהליכה (הייתה במנח עכוז)?
5. הן לא שמנות, אבל האחות שלגביה שאלתי את כל השאלות קצת יותר שמנמונת מאחותה ויש לה "כרס" (למרות ששתיהן אוכלות אותו דבר) - האם זה גם יכול להוסיף לקושי ההתפתחותי ?
5. מתי מתחילה עמידה עצמאית? האם כדאי/אפשר לעשות משהו לעודד את זה?

יש לי שאלה נוספת לגבי התנהגות - בדינמיקה בין שתי האחיות, אחת מהן תמיד רוצה לעשות מה שאחותה עושה ולשחק עם המשחקים של אחותה. לא משנה באיזה משחק היא משחקת אחותה באה וחוטפת ממנה את המשחק והיא פשוט מתחילה לבכות ולצרוח. השאלה אם יש משהו שאני יכולה לעשות בעניין הזה או פשוט לתת להן לפתור את זה?

סליחה שכ"כ ארוך ותודה מראש.

ערב נעים,
אם לתאומות

הי

כן, בגדול ההתפתחות נשמעת תקינה.
האם עשיתם בדיקת אולטרסאונד מפרקי ירכיים כשהיא היתה קטנה?
&nbsp
היא מפחדת אולי כי הרגליים עדיין חלשות והיא חוששת ליפול אם תכפוף ברכיים .
תסתכלי איך היא מתרוממת לעמידה והאם היא מושכת עצמה בעזרת הידיים.
&nbsp
המשקל שלה לא אמור להפריע
&nbsp
&nbsp
\ללימוד ירידה מעמידה לישיבה ראי את שני התרגילים האחרונים בקישור
http://www.anatsimon.com/about-37.html
&nbsp
&nbsp
עמידה עצמאית לבד ללא תמיכה עד גיל שנה וחצי ( לרב כמובן מוקדם יותר)
&nbsp
כל טוב
ענת

התפתחות

בוקר טוב,

תודה רבה.
אולטראסאונד מפרקי ירכיים היה תקין.

היא אכן מושכת את עצמה בעזרת הידיים.
זה תקין לגיל הזה?

תודה.

הבנתי

אז אנחנו חוזרים שוב לחיזוק הרגליים
הנה תרגיל נוסף:
בישיבה על חבילה חיתולים או מדרגה
לתת לה ידיים כדי שתעבור לעמידה ולדחוף לאחור כדי שתשוב לישיבה
כך לעשות כל פעם כמה פעמים.
נסי להוריד בשלב מסויים את גובה הידיים כדי שהיא תצטרך לעבוד קשה יותר עם הרגליים.
&nbsp
כתבי לי איך הולך ואיך היא מגיבה לתרגיל הזה
&nbsp
כל טוב
ענת

עדכון וחיזוק הרגליים

היי,

רציתי לעדכן שעשיתי לבת שלי כמה פעמים את התרגיל הזה עם חבילת חיתולים (אין לי מדרגות בבית) אבל עדיין נראה שהיא נעמדת בעיקר ע"י הפעלת כח הידיים. היא פשוט נשענת עם הידיים ומעמידה את שתי הרגליים יחד.
האם התינוק צריך להיעמד רגל אחרי רגל או שגם העמידה הזו נחשבת תקינה?
יש משהו שאני יכולה לעשות לעודד אצלה עמידה רגל אחרי רגל?

תודה רבה.

הי

נסי להוריד את גובה היד התומכת שלך וכך יהי יותר משקל על הרגליים שלה בזמן התרגיל .
&nbsp
הכל נחשב לתקין.
הרי מותר לעמוד בכל דרך
אני מנסה תמיד לעודד לארגן את הגוף בצורה מיטבית ואם יש חלק שחלש יותר אני בעד לחזק אותו אבל כמובן לא מתוך לחץ או מחשבה על אי תקינות אלא מתוך כוונה להעשיר את היכולת התנועתית של הילד תוך כדי משחק
&nbsp
כל טוב
ענת

למעלה