מספר שאלות לגבי ועדה רפואית

orlaea

New member
מספר שאלות לגבי ועדה רפואית

שלום כולם,
בשירות הסדיר שלי שירתתי ביחידה שבה הייתי צריך לסחוב משקל רב, ועקב זה נגרמו לי בעיות גב (עקמת ובלט דיסק ב2 חוליות בגב התחתון).
במהלך הסדיר עברתי בדיקות שונות כדי לקבוע את זה, כולל בדיקה במכון בב"ש אם אני לא טועה, שבסופה קיבלתי גם דיסק עם התוצאות (CT אולי?)
את הסדיר סיימתי כמובן למרות הבעיות, בחרתי שלא לעשות עם זה כלום וגם בחרתי לעשות שירות מילואים פעיל ביחידה אעפ"י שגם במילואים אני סוחב משקל רב, ופוגע בעצמי יותר.
לצערי, זה הגיע למצב שאני לא יכול כבר לסבול את הכאבים, ואני רוצה לגשת לוועדה רפואית - הבעיה היא - שאת המסמכים מהסדיר לא שמרתי כמו שצריך, ואין לי שום הוכחה לכך שהבעיה התחילה בצבא.
מה ניתן לעשות כעת? לפנות לרופא המשפחה שיפנה אותי לאורתופד ולעבור סדרת בדיקות שמוכיחות שיש לי את הבעיה ואז לגשת לוועדה? האם זה מספיק? האם יש צורך איכשהו להציג מסמכים מתקופת הסדיר? במידה וכן - יש דרך לגשת למסמכים האלו אם השתחררתי לפני כ-6 שנים? אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר בראש. תודה.

מחפצה

New member
השגת מסמכים רפואיים מתקופת הצבא

שלום רב,
כואב לשמוע ששלמת בבריאות שלך
אני מקווה שעכשיו אתה מטפל בעצמך ושומר לא להיפגע עוד.
ולשאלתך:
1.
התאמת הפרופיל בועדה הרפואית ושינוי שיבוץ תיקבע לפי מצבך עכשיו
כלומר עליך לגשת לרופא/ה אורטופד מומחה (לא רופא משפחה)
ולהציג צילומים של המצב העכשוי
אם אתה בקופת חולים כללית - ביקור אצל רופאים מומחים עולה 100 ש"ח
אם אתה בקופת חולים אחרת - אפשר לגשת לרופאים מומחים מתוך הרשימה ולקבל החזר על חלק מעלות הביקור - תברר שמות רופאים מומחים ועלויות במזכירות בסניף הקופה או במוקד.

מזכירה שכדי לגשת לרופאים מומחים צריך קודם הפניה מרופאי המשפחה.
הרופאים המומחים יבדקו את מצבך כעת ישלחו אותך לצילום מתאים
ויתארו את מגבלות התפקוד והבעיות הרפואיות.
מומלץ לבקש מהם להוסיף התייחסות ספציפית לתפקוד במילואים מה אפשר ובמיוחד מה אי אפשר לבקש ממך.

בנוסף, חשוב מאוד להשיג מידע רפואי מאותה תקופה
כך תוכל לבדוק את זכויותיך הכספיות במישור של מימון טיפולים רפואיים ו/או אי כושר לעבודה חס וחלילה
בקישור האמור לעיל ניתן להזמין אישורים / מידע רפואי
https://www.ishurim.aka.idf.il/1044-he/Ishurim.aspx

הזמנת אישור ו/או מידע רפואי מחייבת מילוי כתב ויתור על סודיות רפואית דרך האתר.
הזמנת האישורים הרפואיים כרוכה בתשלום ע"פ מחירון משרד הבריאות , באם יימצא המידע המבוקש יישלח שובר התשלום לביתו של הפונה.

בנוסף, צה"ל מפיק אישורים המציגים פרטים על מהלך השירות הצבאי של חייל אשר משרת בהווה או שרת בעבר בצה"ל.
כמו כן , ניתן להגיע לאחד ממוקדי קציני הערים, ולקבל אישורים בו במקום בלא צורך בתיאום מראש.

באם לא תגיע לאישור בדרך זו ניתן לנסות ולפנות לאותו מכון בבאר שבע ולבקש מהם לקבל דיסק עם הצילום ואת האבחון.

3. תספר לנו בהמשך אם הסתדר

בריאות שלמה.

Gn434

New member
נראה לי שאת קצת טועה

פגישה עם רופא שניוני בכללית היא 24 ש"ח ולא 100 ש"ח.
את מדברת על מומחה לחוות דעת שנייה...

מחפצה

New member
אם אפשר לקבוע תור לרופא/ה המומחה בזמן קרוב - מעולה

עם זאת, ייתכנו מצבים בהם אותם רופאים מומחים מבוקשים מאוד ויקבעו לך תורים רחוקים
ואז קיימת אפשרות (לבעלי כללית מושלם)
לבחירה בהתייעצות עם רופא מומחה
כלומר לקבוע תור לאותו רופא ממש - הפעם בקליניקה פרטית או בשר"פ וזאת במועד קרוב בהרבה
https://mushlam.clalit.co.il/mishpaha/consultation/Pages/second_opinion.aspx
ממה שקראתי העלות היא 120 ש"ח.

Gn434

New member
את צודקת, אבל ברוב המקרים

יש מספיק רופאים בתחומים הנפוצים-עור, אורתופדיה וכו'.
&nbsp

למעלה