מספר שאלות לגבי יחידת הצנחנים

Jazz

New member
מספר שאלות לגבי יחידת הצנחנים

-האם בהיסטוריה של מדינת ישראל יש הרבה הרוגים מיחידת הצנחנים? -כמה פעמיים צונחים בקירוב במהלך השירות? -האם היו אי פעם מקרי מוות בעקבות צניחה? -האם המשך השירות בצנחנים קשה כמו בגיבוש? -האם ניתן להעיף מישהו לאחר שעבר את הגיבוש? -ובכלל, איך אפשר בגיבוש להראות יחס אוהד וחברותי כלפי אנשים שבחיים שלך לא פגשת?? אודה לכם אם תוכלו לענות על שאלותי.

shloomoo

New member
תגובה

1. דבר ראשון זו לא יחידה, זו חטיבה. 2. כמה אתה מחשיב הרבה הרוגים? לפי דעתי יש כבר יותר מאלף או אלפיים אבל אל תתן לזה להרתיע אותך - זה מספר שפרוס על כל שנות קיום המדינה. 3. וואלה לא יודע, אבל מה זה חשוב, העיקר שצונחים. 4. אתה מתכוון בצנחנים או בכלל? ברור שיש מקרי מוות עקב צניחה לא נכונה אבל זה לא ממש דבר נפוץ. לפי דעתי זה לא סיכון רציני. 5. ממה ששמעתי לא ממש . היה גם כתבה לפני איזה חצי שנה שחיילים בטירונות צחקו שזה כמו מחנה אימון בכדורסל. 6. בודאי שניתן להעיף מישהו אחרי שעבר את הגיבוש, אבל אם לא תעשה שטויות זה לא יקרה (באותה הכתבה היה כתוב שהגיבוש זה המיון העיקרי וכמעט לא נופלים אחרי זה). 7. מה הבעיה להראות יחס אוהד וחברותי? אתה לא צריך לשכב איתם... כמו שאתה מראה יחס חברותי לפעמים לאנשים שאתה לא סובל, ככה גם בגיבוש - תראה קצת יחס חברותי, אפילו אם אתה ביישן או סוציומט ותעבור או ככה לפחות אומרים. האמת גם אני חשבתי על איך להראות חברות לאנשים בגיבוש בשביל להצליח והגעתי למסקנה שפשוט צריך להיות פתוח ולעודד אנשים גם אם אתה בדרך כלל לא כזה (ואני בדרך כלל לא), אז נראה איך יהיה. אני מתאר לעצמי שגם אתה בגיבוש ב - 24, אז נתראה שם ובהצלחה. וגם אם יש לאנשים טיפים על איך לעבור את הגיבוש מהבחינה הזאת אז דברו. וג`ז - תחשוב גם קצת על מה להגיד לפסיכולוג כמו למה אתה רוצה להיות בצנחנים וכאלה. הפסיכולוג המאניק מגיבוש צוללות העיף אותי בגלל חוסר מוטיבציה למרות שבמיונים שלפני הגיבוש לצוללות אמרתי שאני רק רוצה לעשות את הגיבוש כאימון לגיבוש צנחנים. נתנו לי לנסוע בבוקר לחיפה וייבשו אותי חצי יום בשביל להגיד לי ללכת הביתה. אז בקיצור - תזהר מהפסיכולוג.

למעלה