מספר שאלות לגבי פתיחת עסק ומיסים.

IsItAvailable

New member
מספר שאלות לגבי פתיחת עסק ומיסים.

אהלן לכל תושבי הפורום!
הסיפור שלי טיפה מורכב אבל אנסה לתמצת אותו כמה שיותר כדי לא לשעמם אותכם בפרטים. אני בן 18, יצאתי מהצבא לאחר כ2 חודשי שירות לפני כ3 חודשים. לפני כחודש עברתי לצרפת לזמן בלתי מוגבל. לפני כ3 חודשים פתחתי אתר לשירותים שונים שאני מספק באינטרנט שהצליח בצורה מהירה.
עכשיו לשאלות.
1. הרווחים מהאתר מועברים ישירות לחשבון הבנק שלי ועדיין לא פתחתי עסק, מה שאומר שהכסף עד עכשיו לא הוצהר (כ15-20 אלף שקל בחודש). כרגע אני עדיין בצרפת. האם חלה עלי סכנה שאני עדיין לא משלם את המיסים? האם אוכל לפתוח עסק ולהצהיר על כל הכספים שהגיעו עד כה על מנת לשלם את המיסים עליהם?
2. בפני אלו מיסים אני ניצב? להכנסות בטווח 15-20 אלף בחודש משירותי אינטרנט (אבטחת שרתים, בניית אתרים) לאנשים מחו"ל.
3. האם "כדאי" לי לפתוח את העסק בצרפת במקום משיקולי מס? (יש לי אזרחות צרפתית ככה שהדבר אמור להיות אפשרי).

תודה מראש לכל העונים, שבוע טוב!

doron700

New member
פתיחת עסק

היי
כיף לשמוע על בחור בן 18 שהחליט להיות עצמאי.
מאחר ואתה תושב צרפת והעסק בצרפת אני ממליץ לך בחום לרשום את העסק במדינה בו אתה פועל אם בצרפת אז בצרפת אם בישראל אז בישראל.
אני לא מכיר את החוקים בצרפת אבל לך תתיעץ עם מנהל חשבונות שיתן לך מיידע איך אתה רושם את העסק.
לחיים חשוב שתלמד כי עסק המתחיל ע"פ הספר סביר שיצליח ועסק המתחיל לברוח מעצמו מהיום הראשון סביר שיכשל.
מקווה שעזרתי במעט.

IsItAvailable

New member
תודה!

תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית. ללא ספק עזרת לי.
אשמח לקבל תשובה גם לגבי השאלה הראשונה שמדאיגה אותי יותר מן האחרות.

דיווח על הכנסות שמקורן בחו"ל

ראשית באמת תענוג לראות יזם צעיר שמתפתח - המון הצלחה ידידי
לגבי השאלה הראשונה שלך,למיטב ידיעתי אתה יכול ואף כדאי לך לפנות לרשות המיסים , הם פתחו מנגנון דיווח מקוצר שהמטרה שלו היא לאפשר דיווח על הכנסות מחו"ל ולשלם על כך מס.אגב יש להם אפילו מסלול אנונימי שמאפשר לך להסדיר את חבות המס שלך לפני שהם יעלו עליך ואז יהיה מאוחר מיד
אני בכל מקרה ממליץ לך להתייעץ עם יועץ מס או עורך דין מומחה בתחום
מקווה שסייעתי , ואנחנו כאן אם תרצה להמשיך להתייעץ

mstern

New member
לא בטוח שאתה חייב במס בארץ-אולי אינך תושב

שווה התייעצות פרטנית

IsItAvailable

New member
אהלן

תודה רבה על התגובה!
כרגע כל המערכת של מס הכנסה סגורה בשל עיבודי סוף השנה אך אבדוק את מנגנון הדיווח המקוצר כשאוכל.
בנוגע להתייעצות עם יועץ מס, האם תוכל להפנות אותי למומחה בתחום? כרגע אני לחוץ מפני ה"מאוחר מידי" שהזכרת בתגובה.

תודה מראש וסוף שבוע מצויין!

אל תהיה לחוץ

אתה מוזמן לפנו לאחר מיועצי המס שפעיים כאן בפורום, הם מקצועיים וייתנו לך סיוע איכותי, אם ברצונך לבחור יועץ מס מתוך רשימה אתה מוזמן להיכנס לתפוז עסקים ולקבל את רשימת כל יועצי המס שפעילים בכל הפורומים
הם אנשים אמינים ועד כה הבנתי שמאד מרוצים מהשירות שלהם
אנחנו כאן לכל מה שתצטרך

למעלה