מספר שאלות לגבי רשת סלולרית בחו"ל

אוקי אז ככה שאלה ראשונה, אם אני נמצא בחו"ל ללא חבילת גלישה והקו לחו"ל סגור לשיחות sms ואינטרנט זה הגיוני שבחו"ל אין לי 4g ליד פסי הקליטה למעלה במכשיר. והיה כתוב לי שיחות חירום בלבד, למה אני שאול כי טסתי לדובאי השבוע ללא חבילת גלישה לאינטרנט והמכשיר היה חסום לשיחות לחול כולל חסימה אינטרנט חסימה sms והיה מופיע לי רק פסי קליטה ואיפה שהשעון היה כתוב לי שיחות חירום בלבד. והשאלה העיקרית היא האם מה ששאלתי זה תקין במצב שבו אני היתי,
והשאלה האחרונה היא איך המכשיר יודע את השעה של המדינה בה אני נמצא אם המכשיר שלי לא מחובר לשום רשת סלולרית. וכשניסיתי לבחור נדידת נתונים גם לא הופיע R ליד פסי הקליטה , ושוב פעם כל השאלות ששאלתי לא בשביל להסתלבט עליכם פה אלה פשוט לדעת אם זה תקין מה שקרה לי?
תודה רבה

נערך לאחרונה ב:

Permafrost

Well-known member
לכל מפעיל רשת סלולאר ישראלית יש קשרי-גומלין עם לפחות מפעיל סלולארי מקומי אחד בכל מדינה שניתן להיכנס אליה בדרכון ישראלי.
בהעדר SIM זר (מקומי) - זה אומר כי ברגע שאתה נוחת שם ומפעיל את מכשירך - תופיע לפחות רשת מקומית אחת שתציע את שירותיה הבסיסיים - שיחות ו- SMS-ים.

אשר ל- "נתונים בנדידה" - זה מותנה בקיום תכנית חו"ל ישראלית הכוללת הקצאת Data, במצב המתגים (*)"Mobile data" ו- (**)"Data roaming" במכשירך (אנדרואיד), ב- Settings של utility הקרויה "SIM toolkit" שבמכשירך וב"שירותים" מאופשרים או חסומים של הרשת הישראלית...

Mobile data - Allow this device to use mobile data (*)
Data roaming - Connect to data services when roaming (**)​

נערך לאחרונה ב:
למעלה